Imorgon

Imorgon ska jag göra mycket, här är en del av det:
~ Hoppa med Shakkan
~ Mocka
~ Lastträna Shakkan
~ Baka muffins
~ Skriva tills mina fingrar blöder

Hihi, visst låter det skoj!? :D

Ridning 31 juli Kappan

Kappan var helt underbar... !! I alla fall traven var underbar (; Det märktes verkligen att igår var det dressyr. Hon är alltid så fin dagen efter <3 Red den här MB övningen jag gjorde med Shakkan häromdagen. Kappan var väldigt duktig över bommarna (: Sedan tränade jag även min egen sits genom sitsträning i trav, skritt och galopp. Övade även skritt till galopp till skritt o.s.v. Och såklart min nya favoritövning - öppna och slutna (;
<3

Hahahaha

Fanny: "Har du tatuerat dig?"
Jag: "JA! Visst är det snyggt!?"
Fanny ser på mig med en skeptisk min.
Några sekunder senare:
"Kan jag också få en?" xD


Våga fråga

Fråga anything, anytime till och med Onsdag klockan 6. Tillräckligt mycket frågor(som inte är likadana) och jag ger er en videoblogg! :)

Så, vad väntar du på?

Hm, hm

Det fanns en anledning till att jag inte uppdaterade igår, och här är den:
New stuff! :'D

Kolla

--------->

Ridning 30 juli

Först red jag Shakkan. Som tur var regnade det inte förrän vi var påväg hem igen. Med henne red jag ner till Stockö. Tränade lite dressyr - öppna, slutna och de andra övningarna jag gjorde med Kappan igår(29:e). Hon gick... fint? Jävligt seg var hon i alla fall! Men det var bra av mig att skippa spöet! Som sagt - hästar är det enda djur man får slå. Rättvist? Inte direkt.

Bra sak i passet: Hm, måste självklart säga att hon inte stegrade sig var en bra sak. Med då? Jo, traven kändes ganska bra.
Mindre bra sak i passet: Galoppen. Hon fjantade och ville inte alls som jag ville. Måste jobba vidare med hennes form där.

Påpekande(!): Träna mer ryggningar!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kappan då? Jo, henne red jag ut en tur i skogen med. Kronorundan. 5 km och brukar ta sådär halvtimmen att rida. Red lite extra vägar + tog några skutt över ett nedfallet träd, så rundan tog väl ungefär 45/50 min ;)

Finns inte så mycket mer att säga där förutom att hon var duktig och fin! C;

Om...

Om jag fick vara någon annan, bara för en dag, skulle jag vilja vara... Jean-Fracois Pignon.
Fan vad cool han är! :'D

YEEEAH!

http://svt.se/2.21192/1.2491954/vm-guld_till_alshammar

Inget inlägg!?

Hej!
Sorry för att jag inte har uppdaterat :/ Hade typ en datorfri dag igår ;) Kom hem halv sex, ut till häsarna, kom in vid typ halv elva och var ganska slut då.

Lovar att göra MASSA inlägg idag (;

Ridning 29 juli Kappan

Japp. Red ner till Stockö men Kappan. Hon var toppen fin! :) (Y) (Kan bero på att jag inte galopperade så mycket ;D) Inte galoppen är hon  ju helt crazy, det märktes också när vi väl galopperade (;
Öva lite öppna och slutna, övergångar och flytta för skänkeln i olika situationer.
Beskrivning: Övningen inleds i skritt längs långsidan, före ridbanans mitt gör ekipaget halt och ryggar cirka tre steg. Direkt efter ryggningen fattar ekipaget galopp, galopperar längs långsidan och in på kortsidan där ekipaget vänder rätt upp och flyttar undan vänster skänkel i galopp. Ej för hård tvärning. Vid nästa kortsida övergång till skritt, och övningen kan upprepas ytterligare en gång.
Beskrivning och bilder från dressyrbloggen.se.

Bra sak i passet: Hm, måste nog säga öppna och slutna. Hon var jättefin! :) Även vid skänkelvikningen som vanligt ;)
Mindre bra sak i passet: Haha, galoppen? :D Men jag måste medge att det gick bättre i slutet (;

Dagens etiska dilemma - Rodeohästar

Jag varken kan eller vet så mycket om det här ämnet. Det enda jag vet att detta ämnet betyder så jävla mycket för mig.

Ärligt, jag kan inte fatta hur man kan vara så jävla dum i huvudet och göra någonting sådant. Jag fick panik när jag såg denna filmen. Satt och flämtade, frös och grät i säkert en halvtimma.

Jag skulle kunna döda mig själv när jag tänker på hur jag nån gång har behandlat en häst. Bankat för hårt, röt eller blivit arg för att det inte har gått som jag vill. Aldrig med. Kom ihåg, var du än gör, det är aldrig hästens fel.

Naaw & Hahahaha

Malin: "Samlar du på någonting?"
Ulrik(<3): "Jag samlar på fans"
Hahahahahaha xD Han är så söt <3

Nu sticker jag ut

Ja, som rubriken lyder: Nu sticker jag strax ut och ska rida Kappan och göra allt det andra jag inte har gjort, hehe xD Hörs senare!

Tio saker jag skulle vilja veta

Jag skulle vilja veta...
1. Hur det är att vara häst.
2. Hur det är att vara känd.
3. Hur det är att kunna tala med hästar.
4. Hur det känns att veta att man kan köpa/få precis vad man vill.
5. Hur det är att vinna vm/os-guld inom någon lagsport.
6. Om jag kan sjunga.
7. Hur det känns att springa 100 m under 10 sekunder.
8. Om/När jorden går under.
9. Hur det känns när man har räddat någons liv.
10. Om någon låg och tänkte på MIG innan personen somnade.

Ridning 29 juli Shakkan

Då kan man bocka av en punkt från dagens att göra lista. Ridit Shakkan. Det regnar idag... :( Det började lagom tills att jag gick ut -.- Först red jag ut ungefär 10 minuter och värmde upp. Därefter gick jag till paddocken och gjorde denna "övningen":
Först rider man blåa bommarna uppåt, mot C. Därefter en volt, 15/20 meter sådär, och sedan rider man över de blåa bommarna, en volt nere vid A och sedan kan man börja om övningen, om man vill ^^ De tjockare, svarta sträcken är hinderstöd, red slalom emellan.

Bra sak i passet: Hon var himla duktig i slalomen! Var ju första gången jag gjorde det med henne... ;)

Mindre bra sak i passet: Fortsätt öva rätt form. I traven sitter den väldigt fint men det gäller att fortsätta att jobba i galoppen (;

Att göra lista

Dagens att göra lista:
~ Rida Shakkan
~ Rida Kappan
~ Träna lastning med Shakkan
~ Mocka i stallet

Hackamore-ridning 28 juli

Ja, som rubriken lyder hackamore-ridning. Och ni som känner mig vet att när jag rider med ahck rider jag ut! :) Alltså blev det uteritt med båda pollarna(dels på grund av det regniga vädret). Det regnade som tur var inte när jag red (;

Kappan red jag Barsö med. En härlig och mysig runda som tar ungefär timmen att rida. Ungefär 8 km kanske? :) Hon var piggelin som vanligt xD När hon kommer ut på den raka sträckan fattad hn galopp från skritt helt själv och spetsade öronen extra mycket xD Haha, min polle är så söt <3 Jag släppte även henne i galoppen för att bara sträcka ut händerna och hänga med. Vad gjorde hon då om inte stack iväg? :D Busan <3 Hon är så fin min tjej.

Shakkan red jag också ut med, som sagt, barbacka. Red dalåkra. Tog cirka 30/40 minuter. Hon var duktig men det är sjukt vad hon är skumpig i galoppen! :D I traven var hon helt underbar :) <3 Och så mjuk och lätt att följa med i.
(Bild från hoppningen igår (; )

!!

OMG, min lillebror har fått en hel spik i foten xO

Könsdiskriminering Del 2

Nu tänker ni väl såhär: ? Men jag ska berätta. Det var en på en hemsida som heter stallet.se som frågade vem man hade som favoritartist. Denna personen svarade Lady Gaga, och det satte genast igång mina tankar och funderingar. Varför? Hennes röst eller? För jag förstår nämligen inte hur man kan ha henne som idol.
Detta är bara ett av hennes alla lättklädda musikvideos. Jag förstår inte hur den här kvinnan tänker.

Hur kan man blanda detta med könsdiskriminering då? Jo, hur många lättklädda killar som är huvudpersoner finns det sådana här liknande musikvideos om? Inte lika många som tjejernas i alla fall. Varför låter sig dessa tjejer - som till exempel Lady Gaga - trycka sig ner av media? Har hon ingen egen vilja? VILL hon verkligen det här?

Diskreminering i vårat samhälle är en stor fråga. Den har funnits där så länge och det finns så mycket med den. Vart vi än vänder våra blickar åt. Jobb, pengar, utbildning och självklart inom musik/kändisvärlden. Jag tycker vi ska sätta stopp för detta evighetsplågande. Tycker inte du också det? Eller har du ingan känslor alls? För jag kan nästan lova att det är så många känslor som är involverade i sådana här samahangn:
(Vad tänker kvinnan med!? :@)

Könsdiskriminering Del 1

Dagens etiska dilemma - könsdiskriminering.


Precis som Charlie var inne på på filmen - män får mer betalt än kvinnor. Varför är det så? Även om det är samma jobb som utförs på samma sätt, även om så kvinnan jobbar dubbelt så fort och dubbelt så bra får killen bättre betalt. Hur orättvist är inte det!? Och det är faktiskt någonting vi kan göra någonting åt!

Min mamma tjänar liksom lika mycket pengar på en månad som pappa tjänar på en vecka... I och för sig jobbar hon inte heltid och så har hon sämre lön. Min mamma jobbar som sekriterare på sjukhuset, hon skriver alltså om patienter bland annat. Pappa då? Jo, han kör lastbil. Vilket är viktigast? Är det viktigast att de i Västerås ska få sina Ikea-möbler eller är det viktigast att männskors liv räddas? Jag kom in lite på en annan femma - att visa jobb är bättre betalada. Den diskussionen tar jag någon annan dag.

Har inte så mycket mer i skallen om just detta ämnet just nu. Jag har valt att bara skriva det jag själv vet och tycker, alltså inte titta på filmer eller följa andras tankar via google.

Jag kan i alla fall tipsa om filmen allt flyter där det finns en hel del könsdiskriminering till både kvinnor och män med! Asbra film. Sedan hittade jag två små filmklipp på youtube. Inte de bästa men de är i alla fall något ;)<3

Lily/Natascha Phillips - "Never say never"
Kom ihåg, det är FÅNGADS ORD!!!

Angående etiskt dilemma

Kom på att ni inte fick någonting igår xD Blir två idag istället ;) Det ena ska handla om könsdiskriminering och det andra blir en överraskning (;

Arg och besviken.

Gud vad jag stör mig på Shakkan -.- Hon är så fjantig! Först går hon in, nästan. Något steg kvar bara. Sedan börjar hon fjanta och dra sig bakåt. Och när jag säger till henne att lägga av får hon värsta damprycket och stegrar sig och håller på :@ Gud vad jobbig hon är!! Sedan ska hon springa på mig också -.- Hatar verkligen henne just nu!

Filmis x)


Ridning 27 juli Shakkan

Onsdag = Shakie-ridning. Hoppning! :) Gjorde som sagt samma sak som jag gjorde med Kappan igår. Var kul och gick... väl bra, antar jag xD Om man slår sitt hopprekord(nu 110 cm!) är det väl bra? ;D Hon var duktig, seg som vanligt -.- Men vi hoppar på!

Bra sak med passet: Som sagt, hoppade högre än någonsin tidigare samt med en häst(min pollle ;D) som jag kämpat med i månader och som var ganska osäker i början. Verkligen skitbra, Izzanh(K)! :) Stolt över min själv!
Mindre bra sak med passet: Att hon var seg -.- Nej, men, hm... När hon väl har bra fart så går det ganska bra så det gäller ju att få upp farten ;) Och att hon ska behålla form samt SAMMA GALOPP!!! Hon bytte typ varje gång -.- Plutt. Det får vi jobba vidare på.

Det kommer komma en mini-film senare(senast imon), så håll utkik ;)

Så här så det ut när vi red ut efter passet:
Mysigt!

Haha

En rolig sak:
När jag kom in i stallet och skulle rykta Shakkan, vad spelades på radion om inte den här låten? xD
Detta är kändisen Shakira när hon hör sig själv på radion:
Göööölliz <333

:O

Oj... vet inte vad jag ska börja. Att det kan hända så mycket under några timmar ute! :D Haha. Kan säga såhär först då: Linnea tittade förbi när jag red :) Hon bara: "Vill du rida på tisdag?" Jag baha: "Eh, vilken dag är det idag?" Hon baha: "Onsdag..." Jag baha: "Alltså om en vecka!?"

Så nu är det bestämt - en vecka i förväg! :'D Haha. Se våran allvarligt konversation:
(tryck för att få den större ;>)

Drar ut

Snart drar man ut och hoppar Shakkan - samma övning som med Kappan igår :) Ska bli spännande och skojigt! :D

Tja så länge ;)

Snygga brylar/sånt jag vill ha


Smygtitt

Charlie ger en en smygtitt på dagens etiska dilemma ;)


Min topp 16 lista - snyggingar(alltså snyggast hår) xD

Ingen bestämd ordning ;) Om jag skulle ha gjort det skulle David Villa, Marcus Berg och Ulrik Munther fått dela på första platsen (AA) ;D
Cristiano Ronaldo
Charlie Gustafsson
Marcus Berg (<3)
Fernando Torres
Eric Saade
Jesse McCartney
Ulrik Munther (<3)
David Villa (<3)
Zac Efron
Taylor Lautner
Chad Michael Murray
Sebastian Krantz
Jeremy Sumpter
Benjamin Jay
Anthony Spanos
Klicka för att stänga bilden
Brad Albert

Lasta

Att lasta Shakkan är lite som att vattna blommor. Om du vattnar för mycket eller för lite dör de, du måste liksom finna det perfekt.

Shakkan var UNDERBAR idag - till att börja med. Hon gick in!! :D Fattar ni!? HON GICK IN!! Och sen bara stod hon där! :D Sedan gjorde jag någonting jag inte borde ha gjort... Jag gjorde för mycket. Vi skulle ha stannat där, när det gick som bäst. Istället blev hon rädd och kastade sig bakåt... -.- Nu har jag förstört det igen! Nu får vi börja om från början. Great.

Redigerat

Före
Efter
Denna bilder redigerade jag för ett bra tag sedan :)

Läsa?

Nått speciell ni vill läsa? (: Kanske lite failbilder? :D Har några sådana! :D Exempel:
Haha, Bumsan är så söööt xD

Ridning 26 juli Kappan

Ja. I morse red jag Kappan. När jag vaknade - klockan elva - var det ganska molnigt och inte för varmt så jag bestämde mig för att dra ut. Vad hände då, alldeles lagom till att jag ryktat henne och satt på all utrustning? -.- Jo, självklart kommer solen fram och gör det jättevarmt för oss! Tack så mycket! -.- Aja, ska inte klaga men det är så himla typiskt att sådant händer mig! -.-

Ja, så vi hoppade lite. Hade tre hinder. Ett kryss, ett galoppsprång, ett plank, två galoppsprång och sedan en oxer. Kappan gick fint. Vi avslutade på 90 cm två gånger inann vi red ut :) Bra jobbat, tjejen.

Bra sak med passet: Red ju med bett och hon gick toppen på det idag! Fin form ändå! Skitbra! (Y) Glömde till och med att jag inte red på hack så när jag upptäckte det så sa jag bara oj xD Haha. Finis <3
Mindre bra sak med passet: Det var inte så roligt... :/ Men jag vet ju vad det beror på... suck. Nått mer då? Nått vi kan förbättra? ... *tänker* Lite mer tempo i galoppen kanske? Vi kan ju få igång den genom att kanske ta nått varv på volten innan man går på hindret samt sätta igång ett mycket bra tempo eftersom att hon gärna bromsar och tappar en del.
Med det säger jag också godnatt (;

Dagens etiska dilemma - Kändisar.

Var börjar vi då? Jo, tänk på hur mycket dessa människor tjänar på att till exempel stå och en scen och... sjunga. Ta Brithney Spears som exempel, hur mycket tro ni att hon tjänar per år? Jag tror i alla fall att det är en hel del miljoner.

Liksom ishockeyspelare, fotbollspelare och andra sporteras spelare. De är bra på sin sak, so what? Vad gör managerna(eller vem det nu är som ger dem pengar) när de ger dem pengar? Jo, de visar hur mycket bättre de är än alla andra. Hur mycket de förtjänar tusentals per kläder, överdrivet dyra bilar som de sedan kör runt i, släpper ut koldioxid som sedan gör att växthuseffekten ökar och allt annat onödigt skit.

Hur ska man använda dessa pengar bättre? Om ni inte vet det är ni verkligen långt ute och cyklar. Det borde alla veta, det borde alla förstå. Vi pratar om dem varje dag, och jag lovar att vi minst skänker en tanke åt dem varje dag. Afrikanska barn. Inte bara afrikanska. Alla svältande, döende barn där ute som inte har råd att få varken vatten eller mat på grund av dessa dumma kändisar och deras jävla bilar, kläder och hotell!

Varför kämpar vi inte tillsammans emot hungersnöden? Varför ska bara vissa människor få mat och få lov att leva ett liv på jorden vi alla lever i?

De har väl bara tur, tänker eller säger du. Men tänk om du var satt i den situationen. Skulle du ha tänkt och sagt samma sak då?

Jag vet i alla fall att jag tänker kämpa mot hungersnöden. Jag vet i alla fall att jag tänker skänka pengar och kläder varje månad. Det tycker jag att du också borde göra, Miss/Mrs. Spears. Kom igen, en hundralapp!? En ynka hundralapp kan rädda ett - om inte flera - liv! Så vad väntar du på?

(Såklart är det inte bara kändisarnas fel, men som sagt - en stor del är just deras fel)

Sång

Många moln

Så långt ögat kan nå

Många droppar regn

I mina dar

Med en handske på min handske

Och en ridstövel av Mountain horse

Rider jag i solen

Med gårdagens glass

Ljusblåa halsband

Cyklar förbi


Sträcket är kort
_

Här gör du abort

Min tumme är här

Så ta för dig - av min blåbärspaj idag

Ja, jag kommer snart

Jag går med vindens fart

Så titta på mig

Solen skiner

Aldrig som jag


Nu

Nu ska jag ut och träna(lastning) och sedan ska jag skriva på min nya berättelse (: See you soon!

Haha

Är bara tvungen ;)
Minna<3 C;

<3


Vet

Vet att jag ska skriva, t.ex. dessa saker kommer ni få ikväll:

~ Text om dagens ridning
~ Etiskt dilemma(kan säga att det handlar om kändisar (; )
~ Och en låt som jag har gjort om lite, hehe xD

Men just för för mig:

Etiskt dilemma

Jag bara älskar etiska dilemman! :D Så därför kommer jag lägga upp sådana, ett varje dag! :) Hope you enjoy it!

Izzanh(K) for president

Paris? Pff, Izzanh(K) for president! :D

Lastning

Japp, nyss varit ute och lasttränat då. Gick ganska okej :) Halvvägs inne nu! Sista biten bara! :) Framsteg har tjejan gjort på de få dagarna vi har tränat i alla fall (; I början var det änns osäkert om hon skulle få upp alla hovarna på lutningssaken -.- Fjant. Hon var i alla fall duktig och kom ungefär lika långt som igår - men fler gånger! (: Duktig tjej <3

Med det säger jag godnatt, vi hörs imon! ;)
Glöm dina beskymmer, imorgon kommer nya.

Besviken...

Jag trodde att du var någon annan, en helt underbar person. Dock är du bara... du. Och du är inte tillräckligt.

IHH!!!

Ulrik var nyss uppe på scen xD Han är det typ fortfarande... Såklart skulle det bli reklam då -.-

Nu vet jag min reservplan! :D

"Människor är inte gjorda för att tvätta sig. Vi är gjorda för att äta paj!"

Izzanh(K) - the next president! ;D

Bada, bada, bada

Baddags! :'D
<3

Naaaw

xD Vet att jag har Munther-feber ;D

Snygg, snyggare, HETAST!

Gaaah, så sjukt snygg! :D Ge mig resten av låten nu!!!!

Just nu vill jag leva, just nu

Varför? Jo, för det är FÅNGAD!!!! :D
BABE! :D (Gabe egentligen men man säger ju babe C; )

IHH!!!

Längtar tills ikväll!! :D Vf? Jo, detta är varför:

Sant ;)


Snygga? JA!

Hur snygga är inte dessa? :D

I'm in loooooove!!!

Ridning 25 juli Shakkan

Japp, som rubriken säger - Shakie-ridning. Red ressyr i cirka timmen. Det har inte gått så bra på ett bra tag så jag är mer än nöjd. :) Varför gick det så bra då? Jo, hon jobbade toppen i traven, verkligen! Hon har nog aldrig gått så bra med bett. Kanske kan man starta en dressyrtävling med henne ändå? ;D Hoppas! Skulle vara skitkul.
Även galoppen var mycket bättre än vanligt. :) Förutom att hon typ var seg så jag fick verkligen jobba henne i varje steg... -.- Slöis.

Övningen då? Körde igenom program. LC:2 + LB:1(det var de jag hittade i pärmen xD). Anledningen till att jag inte körde någon "övning" var att jag inte riktigt visste vilken övning jag skulle göra - jag visste inte vad vi/hon behövde/behöver träna på. Men det vet jag nu.

Ökad trav, galopp till trav, halva snett igenom(att hon ska gå rakt och sluta gå sidleds bara för att jag råkar nudda henne), vända rätt upp i trav.

Bra sak i passet: Galoppfattningarna lyssnar hon jättebra på! :) Även om jag trycker som en idiot, hehe xD Okej, vi får nog jobba vidare på det också (; Mer då...? 10 meters volten i galoppen funkade ganska bra faktiskt! :) Förutom att hon gärna drar sig ut, bort från skänkeln ... :/ Inte bra. Lite mer ris där alltså... Men nu vet jag ju som sagt vad jag behöver träna på! (:

Som uppvärmning i skritt och trav red jag serpentiner. Bra! Galoppen blev utdrag från LC:n- och LB:n-s galopp.


Bild från första passet hemma - alltså andra gången jag red henne. Mycket har förändrats sedan dess... Som tur är!

Jag och Kappan vet hur man firar nio månader bäst (;


Ridning 24 juli

Uteritt med mamma. Till att börja med red jag segisen - Shakkan som tyckte det var kul att åter igen få komma ut i skogen :) Efter ungefär halva rundan(red runt Ekesås) så bytte vi häst. Kappan var piiiiiigg! :D Och stark... Som vanligt vid längre uteritter alltså ;D

Ja, har väl inte direkt något mer att berätta... Snart kommer filmen :)

Snart

Snart kommer en minifilm som beskriver hur jag och Kappan firar våran NIO MÅNADERS dag! :D Ska självklart skriva om passet också men först - Det okända!

<3


Hata, hata, hata

Hatar verkligen sånahär människor :@
Skulle du tycka att det var skönt att ha någonting runt munnen som gjorde att du inte kunde gapa? Jag vet i alla fall att jag skulle bli galen. Hon behöver lära sig att tänka på hästen i första hand.

Hiss till hostmedicin för hästarShakkan har hostad väldigt mycket i några veckors tid. I... fredags(var det det? :'3) var veterinären här och gav oss medicin. När jag sedan red henne på kvällen hostade hon efter ett tag vid galoppen därefter ingenting. Jag har inte hört henne hosta på jättelänge. Det är jätteskönt! :)

Hiss till hostmedicin för hästar! (Y)

Dagens ridning

Ja, hur blir det med dagens ridning då? Jo, mamma och jag ska rida ut i eftermiddag x) Blir väl spännande. Tjänar 2 timmar på det (;

Hörs senare!

Frank busar


Frank(Zingo) har satt sig själv bakom galler


<3


Det du

Inlägget är privat.

...

Fyfan alltså... har inga ord... En av världens bästa filmer - helt klart. Såhär har jag sett ut den enaste en och en halvtimmen:
Tumblr_lkitix5cvv1qiyyfzo1_500_large

Right now

Film - flicka
Popcorn och pizza
FF

Kan livet bli bättre? :D

En bild säger mer än tusen ord. Vad säger då tre bilder?


Kommer bli väldigt tjock xD (Obsavera att man inte kan äta filmen ;D)

Ridning 23 juli Kappan

Before I eating(som ni kommer att få bilder på strax) ska jag skriva om passet med Kappan idag :)
Gick... inte så bra ... -.- Trodde faktiskt att det skulle gå bättre. Aldrig mer vanliga tyglar på henne kan jag säga! :O Gud vad jobbigt. Hon var stark och pigg och det kändes kast. Men av någon konstig anledning såg det faktiskt okej ut på filmerna :) (I alla fall hon!) Sedan hörde man min arga röst i bakgurnden xD Hihi. Bilder kanske kommer imån ;) Filmade ju själv så det blev ju inte världsbäst direkt (;

Övade på det vi behövde öva på. Galoppombyte, galopp på volt med böj- och ställning. Gick... hm, inte så bra som jag hoppats. Men vi jobbar vidare. Övade även lite på ökad trav :) Åh, önskar att jag kunde göra mellantrav! Det ser så härligt och proffsigt ut! Min nya dröm, helt klart!

Anledning till att hon var pigg fanns det två:
1 - mycket galopp xD
2 - red med sporrar. Även om jag knappt rörde henne med sporrarna visste hon tydligen ändå att jag hade dem -.- Aja, men nu har jag i alla fall ridit med sporrar på henne också x)
(Anledningen till att jag hade med sporrar från börjar var att jag inte orkade ta med spö xD *latis*)

Oj, glömde säga att jag red vid Stockö också (; Jätteviktigt!!! :D
Bra sak med passet då? Jo... hm, måste försöka klura ut någonting... Eh, som vanligt var hon duktig vid galoppfattningarna och hjälperna framåt.

...

Just det! Vi måste öva slalom nån gång också! :) Så jag får in smidighet och kordination (;

Outfit:
(Y)

Så, nu var detta inlägget avklarat ! :D

!


Yeeeah

Har inte kommit ut ännu :( Fastnade i en berättelse... hehe xD Måste bara säga detta:
Lördag och FF - kan livet bli bättre? :D

Now

Ska ut och träna lastning med Shakkan :) See you ! ;)

Hahahaha

Läste en sak där det stod: "Vill du veta om det är sol hos dig?" Jag baha: "Det är ingen sol hos mig -.-" Vad hände då? ... Jo, såklart kommer solen fram! :D Haha.

Ridning 23 juli Shakie-bus

Red ut, kronorundan. Hon var fin, seg som vanligt ;) Haha. Red rundan på lite mer än trettio minuter. Varför? Jo, för att jag tappade mobilen efter Moa och var tungen att hoppa av och orkade inte hoppa upp igen så jag fick gå tillbaka xD Jag och Shakkan går bredvid varandra... ja, då går det långsamt xD Haha.

Skakie-ridning 22 juli

Haha, kuligt att jag skriver detta när det är den 23:e xD Haha, bara en sak jag kom att tänka på ^.^

Anyway, det är inte bara min katt som vill ligga och sova in min härliga säng just nu (; Så låt oss göra inlägget till en snabbis.

Hoppade. Övade samma sak som med Kappan i... går? :'3 Var det igår? Hur som helst, använde de hindrerna som de stod fast gjorde en annan bana + hoppade 70 cm på räckerna istället :) (eller på ena räcket ;D)
Såhär såg paddocken ut, den här banan:
Rosa längst ner hoppas upp, volt/vänder över så att man kommer ut vid M. Antingen kan man välja att sakta av till trav, trava över de lila eller också komma direkt på det rosa igen för att få mer flyt i galoppen. Jag prövade bägge alternativen.
Efter det det andra rosa hindret ---> gröna(direkt åt vänster, alltså innan man kommer ut på spåret). Volt runt och kommer på rosa längst mot A igen, det andra gröna(hoppa ner mot C) och sedan på de blåa(studsen). Lite svårt att förklara men gjorde mitt bästa xD

Uppvärmningen kan ni så vi går rätt på hur det gick ;)
Det gick bra. Riktigt kul var det allt! :D Kul att man har en liten hopponny i alla fall! :)

Sak som gick bra: Hm... galoppfattningarna! Helt klart var hon tipptopp på det idag! Och så måste jag bara säga att när jag liksom tryckte innan hindret, för att hjälpa till med avståndet, så hoppade hon. Vi har alltså fått till en bra komunication där ;) Bra, Shakkan - och IzzanhK!
Mindre bra sak i passet: Ostadighet i galoppen, byte galopp mellan de upphöjda galoppbommarna(som vanligt xD). OCh att vi måste jobba vidare med sånahär hinder(t.ex. rosa ---> grön) för att få en mer stabilare galopp :) Men det är bara att kämpa på(!), dudettes ! ;)

Jahapp

Som rubriken: Jahapp... Nu sitter man och laddar upp bilder på facebook. Nyss kollat på film från ridlägret som Stina har gjort :) Vill ni se? :D

...


Såklart ni vill! :D
Nyss kollat på film också som gick på tv4 :) En prinsessas dagbok. Hinner inte skriva mer här nu för nu ska jag skriva ett till inlägg om Shakie-ridningen inna jag kan gå och lägga mig. Jepp, sånt är livet ^^

I'm back

Brr, kallt i vattnet! Bara 18 grader! D:
Nu ska jag laga pizza x) Hejhå!

Just nu

Badtime! :D Hej så länge. Hörs kanske ikväll ;)

Lastning

Tränade lastning med Shakkan innan, har gått bättre. Satte ett mål under passet att komma upp med alla fyra hovarna på den lutande saken. Lyckades tillslut! :) Det var väl bra.

Mindre bra var det att hon åt upp en morot innan vi började :D Haha, busunge <3

Ikväll blir det uteritt eller hoppning - tjohej!

Ridpass 22 juli

Kappi-busets ridpass.
Red ut, bakom Stojby-stallet, tillbaka vid Elias + dalåkra. Gick... sådär. Var så jävla varmt och sen var jag väldigt irriterad redan från början. Det är aldrig bra att rida när man är irriterad.
Kappan jobbade väl på ganska okej. Måste säga att hon var väldigt fjantig när hon skulle låtsas att bli "rädd" för saker i skogen i galoppen -.- Även i de övriga gångarterna. FJANT!

:'(

KAN INTE FATTA DET!!! 154 DAGAR KVAR, BARA!!!! :D:D:D:D:D:D
http://izzanh.blogg.se/2011/april/nedrakning.html#comment

Bommar och hinderstöd

Nästa helg blir fem stycken sånahär mina : (:D)

Sen har pappa även lovat att antingen köpa såna bommar som vi har nu eller stuprör - så att jag kan göra plastbommar! :)
Till ------>
Thanks, dad!<3

När livet sviker

OCH FÅNGAD INTE SÄNDS IGEN FÖRRÄN PÅ MÅNDAG!!!! :@ GAAAH, SNACKA OM ATT JAG KOMMER ATT DÖÖÖÖ! Fångad är den bästa tv-serien EVER!

När livet sviker, vad gör man då? ;) Jo, man slår sin oskyldige, lille lillebror - såklart! >8D

Right now

Obsavera - PH! Jobbar på en ny design till bloggen som kommer sättas in när jag tröttnar på denna (x

Kolla

Ännu mer intressanta saker på hastnet xD
1. Sörbyponny
2. Sturevallens Gentleman - Kappans far (;

Surfa på hästnet

Kolla vad jag hittade när jag surfade på hästnet ;)
Vittra och Tess!

Min häst är bäst

Bäst du är, Shakkan ;)

Hahahahahahahahahahaha

Hahahahahaha xD Stakars Viktor som blev med på en bild med det äcklet :( Älsklingen då <3 Han är fucking bäst och awesome! Love you <3

Anyway, tänkte också såhär:
"Uh, fy vaf äcklig att vara tillsammans med någon som är tjugo år äldre(Justin då alltså)." ... Fattar ni? :D Tjugo år äldre. Det betyder ju att han bara skulle vara tio år xD Hahahahahahahahahahaha. Bäst är jag! (Och Fast, Villa, Berg och Ulle-gulle <3) Haha, Ulle-gulle xD Fan vad sexigt -.-

Btw

Behöver man ha nosgrimma på sin häst för att den inte ska gapa, är något fel. Antingen har hästen ont eller så är det fel på ryttarens hand.

Kappiridning 21 juli

Hoppning. Yeah. Skoj var det allt :) Blev lite mer studs, höjde upp galoppbommarna och jobabde vidare med dem + hoppade två hinder på 60 cm. Kappan var duktig :) Fin också - särskilt i traven ;) Älsklings ponny <3
Ovisad hoppbild på Kappan och mig från nån gång i somras x) - 90 cm.


Uppvärmningen känns meningslöst att skriva om. Jag gör liksom övergångar, ställa/böja och flytta för skänkel i alla gångarter. Jag började ju berätta om uppvärmningen för att jag tyckte den var dålig. Nu har den ju utvecklats och jag har en plan som alltid fungerar! :) Så nu kommer jag nog sluta skriva om uppvärmningen för ni hur den är (;
Övningen.
Blå bommar - upphöjda galoppbommar
Lila bommar - travbommar på volt. Man kan lägga in en till i mitten men jag har inte fler så det fick räcka med två.
Rosa bommar - Upphöjda bommar. Mellan bommarna shusterar man galoppens längd och snabbhet. Fick som "normalt" in åtta idag. I början - nio.
Gröna bommar - Ett hinderstöd och två bommar som leder ut till två hinder = smart!

Bana:
Höger varv. Hoppar gröna mot hörnet, galopperar runt och hoppar det andra gröna mot andra hörnet så att man kommer ut i vänster varv. Blåa, saktar av till trav och travar över lila. Galopp och rosa bommarna. Om man vill kan man lägga till de gröna hindrerna igen efter det.

Nu ska jag äta, ha det!

Nyligen

Nyss kollar på Älska mig med lillebrorsan. Helt klart en av världens bästa filmer. Ska sova med kissen nu x) Pözz <3

!!!

:D
332 inlägg nu ;)

Just nu

Väntar på att Puh ska komma upp från Fanny(han har/hjälper dem med soffan). Sen ska vi åka och bada ;) KUL! Efter det blir det film och mys!! :D Ska kolla på Älska mig. Jag kommer gråta ihjäl mig. Världens bästa film, promise!

ULRIK <3

Mamma kallar Ulrik för barnrumpa och pappa kallar honom för Emil ... :( Snälla föräldrar man har.

VÄRLDENS BÄSTA HETER HAN FAKTISKT! <33333333333

Ridning Shakkan 20 juli

Så, har varit ute och ridit nu. Blev ungefär 40 minuter. Gjorde samma övning som jag gjorde med Kappan igår - alltså MB. Hon var ganska fjantig... okej, väldigt fjantig! Ska nog jobba med hacket ett tag så att hon börjar att jobba rätt med ryggen och få ner huvudet i rätt form -.- Gud vad jobbig hon är när hon håller på såhär!

Uppvärmningen var precis som Kappans igår också x) Jag orkar inte skriva den igen xD

Bra sak i passet: Galoppbommarna, helt klart! Förra gången gick det inte alls och denna gången var hon superduktig! :) *glaaad*
Mindre bra sak i passet: De andra bommarna... haha. Hon typ hoppar över dem xD Nästa gång lägger jag ner dem på marken, går över och när det funkar kan jag börja höja och köra cavaletti ;)

Ha det gött! Det ska jag ha nu för det är nämligen mat ;D

Älskade ponny <3

Gaah, hon var sååååååååå underbar idag <333 Älskade ponny <3 Uppvärmningen var verkligen som en dröm. Travstegen alltså... wow. Har inga ord. Så lätt, så mjukt, så gungiga steg. Hon var verkligen asss fiiin i traven! :D Är så glad! I galoppen var hon däremot... hm, inte så bra. Det var typ i... otakt(?). Kändes weird i alla fall.

Anyway, dagens ridpass - MB.

Uppvärmning:
Skritt: Skrittade lite på fyrkanten först innan jag gick in i mitten och gick runt bommarna samt emellan. Funkade mycket bra. när jag tog tyglarna övade jag även övergångar, ställa/böja på volten och skänkelvikning. bra uppvärmning!
Trav: Övervångar, ställa/böja på volten + skänkelvikning. Bra uppvärmning här med!
Galopp: Övergångar, ställa/böja på volt + skänkelvikning som inte gick igenom. Då tog jag in henne på volten och flyttade ut henne/gjorde volten större. Funkade mycket bättre. Fann då alltså en sak vi måste öva på - skänkelvikning i galopp. Kanske även bara att flytta undan för skänkel i galopp? Vet att jag måste träna på galoppombyte också ;) Kom ihåg det, IzzanhK!

Bra sak med passet: När jag gjorde halt från skritt behövde jag bara tänka still så stannade hon! :) Skitbra! Och när jag sedan skulle gå igång i skritt igen kunde jag bara peta hur lite som helst och sedan gick hon fram! (: Älskling <3
Mindre bra sak med passet: ... Måste väl bli galoppen då :/ Ärligt var hon lite seg i galoppen och den vanliga energin fanns inte riktigt med idag. Men ordentlig uppvärmning, ökad/minska galopp, och sedan kommer den vara som vanligt igen! :)
Dagens övning:
Blåa bommar - upphöjda på ena sida. Annars helt vaniga cavaletti.
Lila bommar - samma som blå.
Rosa bommar - Galoppbommar med avstånd till min polle 20 m. Där går normalt in 9 galoppsprång om man inte länger som jag gjorde till tio emellanåt ;)

Nu ska jag leta upp fler låtar. Tjatja.

Film

Har gjort en nio-månaders film om Kappan som kommer publiceras på bloggen den 24:e(alltså på söndag). Just so you know ;)

Jävla pannkaka

Man får aldrig ha någoting ifred. Nu har hela familjen läst det där dumma brevet jag skrev till skitungen för miljoner år sedan... :@ Så förudmjukande!

Shakie-ridning 18 juli

Tillbaka. Det gick ganska okej... hyfsat kan man nog säga :) Självklart skulle i alla fall en stegring och försök till fler komma -.- Rumpnisse. ... Ops, så får man ju bara säga på slöjden! :D Mitt fel ... :'3

Anyway, dessa övningarna gjorde vi(taget från dressyrbloggen.se):
Beskrivning: Dressyrövning som poängterar vikten av goda övergångar, här visas mellan skritt och trav. Trav-Skritt några steg-Trav-Skritt några steg-Trav. Fokus för ryttaren skall ligga på bibehållen god arbetsform och mjuka avsaktningar med ren takt, och kvicka igångsättningar som ger ett energiskt, kvickt intryck. Viktigt är att hästen alltid är framme för ryttarens hjälper, och svarar för framåtdrivande hjälper direkt kommando ges och inte om ett par tre steg.
Beskrivning: Bra övning för unga och orutinerade hästar/ekipage, som behöver öva på galoppfattningar. Övningen inleds i arbetsgalopp på stora mittvolten. Vid minst två tillfällen på voltspåret, sker övergång till skritt. Samma tänk som vid enkla byten, frånsett att detta inte handlar om att byta galopp, utan istället fattar ekipaget efter 3-8 skrittsteg (beroende på utbildningsnivå) en ny rättvänd galopp. Av högsta vikt att det inte förekommer travsteg före galoppfattningarna. Även denna övning är stärkande och bör endast upprepas ett par gånger per tillfälle eftersom den sker på voltspår, vilket ger ett ökat slitage på hästens ben.

Tänkte göra fler men som sagt fjantade hon mycket och då är det ju bättre att göra om dessa övningar och göra dem rätt istället för att börja på andra! :) Men tummen upp till att dressyrbloggen finns! (Y)

Uppvärmningen skedde ju på vägen ner till Stockö. Där nere började jag direkt med första övningen jag visade för att få igång traven. Uppvärmning i galopp skedde på volten efter ett varv i trav i låg form. Shakkan gick... ganska okej. Jag har i alla fall lärt mig minst en sak under ridpasset - att vara försiktigare med mina händer, känsligare rörelser.

Bra jobbat ändå, IzzanhK! Imon får väl Shakkan ledigt. Tänkte att hon skulle få gå fem gånger denna veckan och så ökar vi sedan för varje vecka. Hoppas att hon orkar åtta pass i veckan om några veckor :) Hej så länge, nu ska jag äta ungspannkaka ;D

Snart

Ska snart ut med Shakkan :) Hon ska få jobba! :D Tänkte rida ner till Stockö eftersom att det regnar och rida lite dressyr där :) Ska jobba mycket i låg form så att hon får igång bakbenen. Tänkte även leta upp någon övning som gör hästen lösgjord. Vet en men ska se om det finns fler :)

Tja så länge!

!!

TAGGA VM-FINAL NU DÅ! :D GO JAPAN!

Shakkan

Red ett pass med henne i morse. Bara lite lätt cirka halvtimmen. Hade tänkt 30-45 min, så det blev ganska bra. Red igenom henne först. Övergångar, ställa, böja och sedan flytta för skänkel. Det märks att hon inte har gått på ett tag. Hon har tappat lite. Väldigt seg i formen och stretig så vi har en del att jobba på där.

I början, skritten på långa tyglar, gick hon energiriskt fram i de två första varvet :D Taggad ponny! Sedan blev hon sitt vanliga, slöa jag igen ;) Haha. Galoppen ökade hon dock nog lite mer än vanligt i ;) Galoppälskare <3

Uppvärmning:
Skritt: Inget särskilt, tyvärr... Blir inte så bra betyg i skritten. Efter cirka fem minutern tog jag upp henne, jobbade lite halter och volter. Där blir det dock bättre betyg! ;)
Trav: Tja... vad gjrde jag nu igen? Jag ska alltid glömma traven xD Haha. Men typ övergångar till skritt, volter(både 20 meters och 10/15 meters) samt lite skänkelvikning.
Galopp: I galoppen galopperade jag bara runt på stora A- eller C-volten/volterna, två varv. Kanske inte det bästa men ville inte att hon skulle få för mycket press på sig.

Efter uppvärmningen hade jag nästan ridit en halvtimme, men tog ändå några varv på åttvolten för att försöka få ner henne lite mer i bättre form. Efter det skrittade jag ner till Gunnel och tillbaka :)

PAUL!

Saknar lilla Paul-li :'( HAN ÄR DÖD! :'(

I'M BACK!

Eller ja, kom tillbaka för några timmar sedan xD

Har så jävla mycket att berätta. Ridlägret var bra :) KLARADE GRÖNT KORT! :D *happy*

Nu måste jag sova för jag ska upp relativt tidigt imon och vill gärna sova ut ordentligt :]

Får berätta mer imon!

Puss, puss

FAN VAD GÖTT!!!!!

VI VANN!!!! VM-BRONS!!! <3

Kappiridning 10 juli

Japp... Vilken dag. Shakkan har inte gått in i transporten... Äs så orolig och ledsen!! Men det var ju sååååå nära! :( Hoppas, hoppas, hoppas att hon går in imon... Vet inte vad jag göra annars ... :'( Gråter bara just nu...

Men jag red Kappi - skitsent! Med Shakkan kämpade vi typ sammanlagt fyra timmar kanske? ... -.- I slutet gick hon i alla fall upp... DET VAR SÅ FUCKING NÄRMA!

Anyway, red Kappan typ en halvtimme. Hon var ganska fin, faktiskt x) Kommer sakna mig älskling <3 Red mest runt på åttvolten, samma sak i uppvärmningen. Ganska okej uppvärming :)

Hejdå <3 Vi hörs den artonde med massa att berätta att förhoppningsvis nya vänner! :D

JA!!!!!!!!!

SVERIGE VANN!!!!!!!! SEMI PÅ ONSDAG DÅ! :D

Shakie-ridning 9 juli

Varför ska jag alltid skriva så sent för? :( Måste verkligen sova... I övermorgon bär det av!!!! :D LÄNGTAR! Hoppas det blir skojsigt xD

Red barbacka med Shakkan också, samma övning, samma MB xP Det gick ganska okej :) Såg ganska fint ut i alla fall ... ;) För... PUH FILMADE OCH TOG KORT! :D Bästa eftermiddagen/kvällen på länge <3

Ses ;)

(Bilder kommer imon, tror jag ;))

Kappi-ridning 9 juli

Så... Red alltså barbacka då xP Det gick... TOPPEN! :D Verkligen över förväntningarna! Hon var jättefin! fAst det är ju inte så konstigt eftersom att jag red på hacket och eftersom att hon är världens underbaraste gris :D <3 ;D

Red MB alltså. Den här övningen:
Kappan var ganska duktig :) Men nu till...

Uppvärmning:
Skritt: Gick runt ganska mycket i mitten och så. 3,5 av 5
Trav: Eh, nu måste man komma ihåg också... xP Jo, jag gjorde den här "båge-övningen". Mycket bra!
Galopp: Galopperade tre varv i varje varv. Hm... vad ska man säga om det? Alltså den var väl sådär... Det var ju ganska okej ändå för hjag red ju som sagt barbacka... 3/4 av 5 ;)

Sen måste jag också berätta vad Bosse sa :D
Bosse: "Du har glömt sadeln."
Jag: "Nej. "
Jag efter en stund: "Man kan faktiskt rida utan sadel! "
Bosse: "Jaja."
Jag: "Men du skulle aldrig kunna göra det för då måste man ju ha balans! "

Hihi xD

...

Mina föräldrar är hemma nu... :(

Rida, rida, rida!

Nu ska jag ut med pollarna. Först ut är Kappan. :) Ska rida barbacka för palla ha ridbyxor, liksom!? ;) MB-träning. Sen blir det Shakkans tur. Får se, kanske rida barbacka där också? [: Samma övning för henne i alla fall.

Snart kommer familjen hem :( BUHH!! Bästa veckan ever <3

(Haha, bilden togs typ i vintras xD)

Känner mig onormal...

Går och lägger mig typ elva/halv tolv. Ligger i sängen till typ tolv och kan inte somna. Så då sätter jag på en film som slutar halv två. Jag blir typ trött vid halv ett/ett men tittar klart på filmen. Efteråt är jag piggare än förut. Så då känner jag för att springa(xD). Drar på kläder och lite annat skit och springer ner till Stockö. När jag kommer tillbaka är typ klockan kvart i tre(!), jag har alltså varit iväg i tre kvart ungefär. Då duschar jag och kryper sedan ner till kojs och somnar ganska fort :)

Nu vet du vad du ska göra om du inte kan sova! :D (Akta dig för åskovädret bara :3)

Lööööt


Ridning 8 juli

Tjatja :] Gissa vad som hände idag! o: ... Jag ramlade av! Med Shakkan då. Men först ska jag berätta från början:

Kappiridning:
Hoppade den här banan jag gjorde med Shakkan i förgår. Kappan var urduktig :) Det var faktiskt ganska kul också! Fast lite pirrigt x3 Bosse skulle ju sitta och stirra också -.- Detta är Bosse:
Nicig bild ;D

Anyway, tillbaka till Kappan. När vi hoppade omhoppningsbanan var hon jäääääätteduktig! :D På hela passet vägrade hon inte än ända gång och hon rev bara en gång! :) Älskade ponny<3

Uppvärming:
Skritt: Gick mellan hinderna med endast hjälp av vikt och skänkel. Funkade mycket bra! :) Mycket bra uppvärmning!
Trav: Volter runt hindrerna. Bra!
Galopp: Ett varv på stora A-volten, ner till C, ett varv på stora C-volten och sedan i lättsits upp till A, snett igenom och samma sak i andra varvet. Mycket bra!

Shakie-ridning:
Shakkan red jag som sagt ut med :P Hon var ganska fin. Men självklart tyckte jag att hon var seg ;D Det regnade lite på oss så när jag kom hem var jag blöt - i alla fall på ena sidan! :D Haha, fråga inte hur det gick till!


Men nu till det viktiga... Ja, jag red Barsö men det är inte det som är det viktiga.


Nu kommer det... Redo?Jag ramlade av! :o Det roligaste med det var att innan jag red ut sa mormor: "Ramla nu inte av" - Jag: "Joho då". xD Men det gick bra :) Jag skulle lägga över stigbygeln framför sadeln för att träna sitsträning och då blev hon rädd för någonting, hoppade till, jag hamnade snett och visste att om jag inte skulle hoppa av skulle sadeln åka runt och hon skulle lbi ännu mer rädd. Så jag hoppade av och landade på fötterna :) Intressant historia, va? ;)

Herrå! <3

Shakie-ridning 7 juli

Så, hehe x'D Nu måste jag faktiskt skriva ;P

Red dressyr. Det gick faktiskt bra :) Över förväntningarna! Vi tränade mest på övergångar och att hon ska lyssna efteråt. Shakkan var jätteduktig! :) Red den här bågen från M till F och från K till H med halt precis över medellinjen. Shakkan lyssnade mycket bra vid halterna. Vi jobbar vidare med att hon ska komma igång fortare efteråt. Galoppfattningarna funkade mycket bra idag! :) *glad* Älskade ponnygris<3

Uppvärming:
Skritt: Skrittade först ett varv och gjorde seda lite halter för det var ju liksom det själva passet skulle gå ut på. Bra!
Trav: Satte igång lite innan A, på kommande långsida saktade jag av till skritt vid K och H, ett varv på stora C-volten, på kommande långsida saktade jag av till skritt vid M och F, ett varv på stora A-volten, en volt tillbaka, bytte jag varv och gjorde samma sak i andra varvet. Mycket bra!
Galopp: Samma som i traven(fast jag saktade av till trav och inte till skritt). Mycket bra!

Red inte så länge, typ 40 min(?), men jag hann med att göra det jag ville [:

HATE, HATE, HATE!

Inlägget är privat.

ME like

Jag gillar Kameler! :) (Y) Thumps up!

NY DESIGN! :)

Tryck F5 om du inte ser den ;)

Kappi-ridning 7 juli

Red ut en härlig runda x) Var iväg cirka timman. Red bakom stallet och tillbaka vid Norrgårda. Kappan var skiiiiitpigg!!! :'D Haha, busan <3
Imon blir det nog MB eller hoppning för henne ;)

Ridning 6 juli Del 2

Shakie-ridning igen då x) Gick jättebra! Är såååå glad <333 Älsklingen var absolut bäst!<3 Som max hoppade vi en bana där näääästan alla hinder låg på 80 cm. Sedan hoppade vi också ett räcke på 90! :) Shakie-bäst <3
Banan:
Gjorde två olika banor:
~ Bruna ner mot C, lila upp mot A, röd, grön ner mot C och sist blå upp mot A. ~
~ Lila ner mot C, rid upp till A, bruna ner mot C, rid upp till röd, grön ner mot C och sist blå upp mot A.

Bana med omhoppning:
~ Grön, röd upp mot A, brun ner mot C, blå upp mot A och sedan började omhoppningen; röd upp mot A, brun ner mot C, grön direkt på ner mot C och sist lila upp mot A.

Shakkan funkade skitbra! Är jätteglad! :D Hon har aldrig gått såhär bra tidigare <3 Vägrade "bara" två gånger(i början på bruna hindret) och rev bara en gång och det var röda i omhoppningsbanan. Men ändå... <3 :) Älskar henne mest <3 Nu fortsätter vi bara framåt ;)


Gammal hoppbild sen typ första/andra hoppasset(tror det var första riktiga). Shakkan bjussar ;)

Måste ju berätta uppvärmingen också ;)
Uppvärming:
Skritt: Skrittade mest runt, men inte bara på fyrkanten utan även i mitten + halter. Mycket bra!
Trav: Eh, nu måste man komma ihåg också :3 Red volter runt alla hinder och sedan snett igenom och gjorde samma sak i andra varvet. Bra!
Galopp: Ett varv på stora A-volter, ner till C, ett varv där också och sedan upp till A och sedan snett igenom. Samma sak i andra. Bra!

Ridning 6 juli

Shakie-ridning. Ska rida henne i eftermiddag/kväll också :)

Nu på morgonen - eller morgon och morgon, klockan var ju typ elva - red jag ut, kronorundan, typ. Inte riktiga krono utan jag red ner i skogsslingan på vägen tillbaka - mysigt! :)

Hon var duktig. Jag red i shorts - frukansvärt! Fast det var ganska skönt att slippa de varma ridbyxorna - typ den enda posetiva saken! Annars var det så kletigt och äckligt! :(

Ikväll ska jag rida med några ridbyxor i alla fall ;D Kanske hoppning? Funderar på att hoppa den här banan man typ alltid hoppade på VRK som sista hoppasset. Det har bara fyra hinder i sig så då blir det som en mini-bana x) Eller så kanske jag kan leta upp nån bana på sex hinder? Får se xP

Tjatja!
Shakkan bjussar på bilden ;)

Ridning 5 juli Kappan

Inte länge kvar till lägret nu ;)

Red ganska sent. Typ halv tio till halv elva. Det var ganska chill x) Kappan var duktig i början. Då funkade hon jättebra på det nya bettet(tredelat med fasta ringar)! Sedan blev hon stark och pigg och då var det ganska kört -.- Jag gjorde samma sak som jag gjorde med Shakkan igår. Isvag trea av fem idag. Varför? Jo, jag drog henne jättemycket i munnen :3 Ångrar mig så...!! Men i sluten var hon fin :) Vi avslutade med att rida ut xD Ner till Skitungen och tillbaka(självklart full galopp uppför backen ;D).

Uppvärmning:
Skritt: Samma som Shakkan igår. Halter och volter. Mycket bra!
Trav: Serpentiner/slalom på långsidan, riktigt roligt, faktiskt! :) Och lite annat smått och gott som skänkelvikningar fram och tillbaka. Mycket bra!
Galopp: Samma som Shakkan igår. Galopp på stora volten vid C eller A, ner till motsatta(alltså om föregående var C ska man ner till A), två varv på stora volten och sedan snett igenom. Saktar av vid hälften, skritt upp till C eller A och sedan likadant i det nya varvet :]

Bra jobb idag, tjejen <3


Jag Älskar Dig <3


Känns som igår...Ridning

Jag red Kappan, det gick- Äh, skojar bara xD Har inte ridit ännu. Tänkte gå ut och mocka lite nu :) Jag ska rida efter fångad ;D LÄNGTAR!!!

Btw, Sandra kanske kommer söndag v.28!!! :D Och så stannar hon till måndagen!!! <3 Saknar min Sandris <333

Ridning 4 juli

Shakie-ridning idag :) Det är ju måndag ;) Jag red MB, den här övningen:
De tjockare, blå bommarna är cavaletti-bommar. De röda bommarna hade jag som hinder på 50 cm. Mellan de gröna bommarna övade jag den här vanliga galoppbommar-övningen. Shakkan var jättefin! :)
Uppvärmning:
Skritt: Jobbade med halter och lite volter, funkade super! (Y) Över förväntningarna! :) Super bra i skritten!
Trav: Jobbade övergångar tror jag :'3 Kommer inte ihåg :( ... Red typ ökningar och minskningar i alla fall, volter men vad mer?? Snett igenom... tja, var väl typ det ;P Ganska bra här också =) 4/5 toast ;D Hehe.
Galopp: Två varv på stora C-volten, red ner till A. Två varv på stora A-volten, red upp till C och saktade av. Mycket bra uppvärmning! :)
Jättebra pass idag! Efteråt var vi ganska regält svettiga båda två ;D Älskar dig, Shakie-bus <3

Ord jag har sagt hela dagen

~ Jag gillar paj
~ Jag gillar inte paj
~ Jag önskar att jag har tre näsborrar
HAHAHAHAHAHAHA 8D

Ridning 3 juli

Shit, jag ska alltid dra ut på tiden -.- Måste verkligen sova nu! Fanny kommer imon, hoppas att vi kan sticka till Rottne då :P GOOOODIS!! :D<3 Och bett till Shakkan ;)

Shakkan:
Hoppning idag då. Prövade samma sak med den här hopp-övningen jag gjorde tidigare i veckan, funkade riktigt bra! :) Jag är jättenöjd över min tjej idag! :) När jag gick ut till dem nu ikväll skulle hon bara följa efter mig hela tiden :D Hihi, fina tjejen<3 Jag bara: "Jag älskar dig. " Typ först gången jag sa det på RIKTIGT till henne... speciellt ;)

Hum, tillbaka till ridningen; Shakkan gick alltså bra på den övningen :) Vi gjorde som jag borde ha gjort - börjat från grunden/början/långsamt. Som avslutning hoppade vi en oxer på 70 cm :) (pallade inte höja mer :D)

Uppvärming:
Skritt: Eh... just det! Serpentiner! Nästan hela uppvärmningen var grundan på serpentiner, hehe ;] Skit bra uppvärming i alla fall! Stort plus i kanten!
Trav: Serpentiner - såklart! Funkade mycket bra :) Vi jobbar vidare med böjning. Övade även på avsaktningar itll skritt över medellinjen, behövs lite mer jobb där med min koncentration och att hon ska lyssna på skänkeln framåt snabbare, annars mycket bra! Stort plus i kanten till uppvärmingen i traven också!
Galopp: Gissa vad? :D Serpentiner såklart ;) Mycket bra övning här också!
Uppvärmningen var tipptopp - skitbra, IzzanhK!! Fortsätt så!! ;)

Kappan:
Red alltså ner till Stockö för att rida lite dressyr. Det var lite folk där så det blev inte riktigt som planerat... Passet var inte så kul heller :/ Vet inte vad det berodde på, kanske upplägget som inte var det bästa? Red ju mest runt... Övade lite serpentiner, svängar(som behövs övas på!!!), volter(t.ex. storleken på volten) och lite andra trööökiga saker. Vi måste verkligen jobba vidare med galoppen!!!
Vet inte vad det var idag men hon funkade liksom bara inte bra :/ Red ju på bettet... vet att hon skulle gått bättre med hack... Men jag vill ju liksom tävla henne i dressyr och då får man ju inte ha hack... - dåligt!

Suck, nej, nu måste jag verkligen sova fast jag inte är ett dugg trött! 8D

Pööööööözz <3

Brrr

PANNKAKA!

I'm the funniest in the whole wooooooorld!!!!

Inlägget är privat.

Ridning 2 juli Kappan

Hoppade. Hoppade den här teknik-banan/övning jag berättat om tidigare :P Hon var rätt så duktig, hon förstod i alla fall vad hon skulle göra ;) Som max hopapde vi oxern på 70 cm.
Uppvärming:
Skritt: Gick med henne innan jag satt upp och skrittade ett varv med halter och volter i. Mycket bra i skritten!
Trav: Serpentiner och volter. Mycket bra!
Galopp: Serpentiner och volter. Mycket bra!

Ridning 2 juli Shakkan

Red ut med Linnea. Gick toppen! :D Jätteglad nu! 8D Hon var pigg, särskilt i galoppen, plutt <3 Vi får väl se hur det går med om jag ska behålla henne eller inte...
Kanske kan berätta mer sen, ska ner till sjön nu och bada med Fanny :)
Hörres!

Ridning 1 juli


Shakkan:
Red ner till Stockö för att rida dressyr. Hon var... jobbig -.-' Stegrade några gånger och var anmält jobbig och studsig.
Gjorde denna övningen kuliga övningen:
Kappan:
Red ut, Barsö. Det gick bra. Blev mycket galopp! :D :D Vi red rundan på typ en halvtimme xD Hihi <3

RSS 2.0