Kappan är en tokponny...

Kappan var lite tokig i dag. Blev dressyr i paddocken i en timme. Efter uppvärmningen ångage hon på ganska bra. Därefter fick hon ryck och trodde att det skulle bli galopp, haha (: Körde igenom lite moment från LB, tränade mycket på min sits och fick regält ont i benen. Kappan fick träna sina ryggmuskler i början av passet - hög och låg form. Vid den höga, samlade formen var hon sååååååhäääääääääär fin :) Plutt <3 Vilken känsla! Jag är mycket nöjd över passet. Så bra har det inte känt på mycket längre. Det känns som att vi är tillbaka på gamla banan igen ;)

Dagen

I daaah har man varit i skolan som vanligt. Arbetspass där man klottrade i mattboken och tittade glatt på när klasskamraterna skällde på Karin... hehe. Efter det idrott. Det betydde att man var tvungen att ta sig bort till idrottshallen och byta om på tio minuter. Kul, verkligen -.- Därefter tillbaka till skolan - IGEN - och ha en franska lektion som till största del bestod av filmtittande, för att sedan gå till idrottshallen ännu en gång(matsalen ligger typ bakom). Vilken rolig dag! -.- Vi har inte änns nämt engelskan och NO:n då jag inte gjorde någonting... Info om ridpasset kommer snart (:

Dagens låt

Wiz Khalifa - Fly Solo


Natthumor/Kvällsdamp - whatever.

Asbra dag! :D Jag är så glad över det! Chill schema med mentorstid i en halvtimme, slöjd i två timmar och sedan lunch klockan elva! Efter en timmes lunch - matte, musik och sedan skulle vi egentligen ha idrott men våran lärare var sjuk så vi fick jobba med en läxa (: Gött att ha den klar! Nu ska jag dampa vidare till Wiz Khalifa's - Fly solo. Ha det!

Tillbaka från stallet. Vad har man hittat på där tross?

Tillbaka från stallet nu med kinden full av mineraler... Kappan kan känna sig skyldig -.- Hon var tvungen att ge mig en kindpuss innan jag gick in, hihi <3

Red egentligen Shakkan. Dressyrarbete. Mycket fokus på både sits för min del, och lydighet från Shakkans del. Gick även igenom öppna/slutna i slutet av passet. ÅH, så fin hon var! :D Har faktiskt aldrig testat det på henne tidigare... Vi har så mycket annat att träna på ;)

Blev också lite galoppombyten. Hon är så duktig på det! <3 Mina ponny <3

Uteritt

Blev också en uteritt i det fina vädret. Uteritt för Kappans del ;) Hon var fin, dock som en explotion i galoppen. Lilla ponny... <3 Hon är allt bra speciell (: Blev lilla Ekesås på ungefär en timme.

Nurå'

Ponnyakuten nurå'. Taggar med chips och godis! :)

Tröjan du hatar

Shakkan fick hoppa i dag. Det gick faktiskt bra :) Lite överpigg ponny dock, hehe. Min häl var mycket bra i dag! Behöver träna vidare på djupare sits vid hoppet. Nu till övningen:
Enkel och bra övningen som ger stärkta muskler. De blåa bommarna är upphöjda galoppbommar, två språng och sedan ett hinder som låg på ungefär 80/90 cm. Hela kombinationen går att flytta till mitten för att använda sig av båda galopperna om man så vill (:

Så kan det också stavas... om man vill


Man är som man är(när man inte blev som man skulle)

Ska käka choklad och titta på Karlsson på taket nu. Ah, grymt!

Filmisch


AHHHHH

Nu ska fixa igjordning mig för om ungefär en timme ska vi äta ute med några kompisar. Det är väl vad som händer i kväll (: Herrå!

Kappi är en busponnyyyyyy

Ridningen gick väl inte bäst, hehe. Galopperade i framridningen och ni vet ju hur det går då... Galenponny. *Tränade egentligen inte på någonting speciellt. Alltså det går verkligen kast i planeringen nu... :/ Inte bra, inte bra. Egentligen behöver vi köra mycket lösgörande övningar eftersom att hon är väldigt stark och kämpar mycket emot mig. Sen var hon lite sur i dag... Jag tänkte: ? Kappi? Sur? Typ första gången hon var det någonsin. Kan det bero på spöet? Eller för att hon inte fick galoppera mer? Haha ;)

Ska sätta ihop en film nu, så får ni den sen (:

She will be loved

Varit ute och klättrat med Shakkan. Finponnyn blev busponny :D Vi klättrade nämligen i en backe vi alltid brukar galoppera i full galopp, så hon förtstod inte varför vi bara skrittade och travade, ha xD Så hon bockade, hoppade och höll på. Normal ponny? ;) Men hon var duktig och blev faktiskt inte svettig :o Förvånande.se!

Mamma har lovat mig att filma mig och Kappan i dag. Så väntar er en film i dag eller i morgon! (:

Dagens låt

Norlie & KKV - Tröjan du hatar


Pizzatime

Nu blir det att käka pizza (: Sedan ska jag titta på The Voice. Fun!

JAG DÖR! :'(

Min dator är inlämnad... Jag dog när Mattias gick iväg med den... Ville bara springa efter den och ta den ifrån honom, hehe... Jag lovar att jag kommer gråta varje dag tills den är tillbaka! :'( Saknade är enorm!

Viktigast i mitt liv - Skrivuppgift i skolan.

4. Att mina favoritbloggar har uppdaterats, haha! Vad ska jag annars skylla på för att slippa plugga?

5. Att mina ridbyxor matchar mitt schabrak, särskilt vid tävling. Om man inte kan vara bäst så får man vara snyggast.

Haha, normalt!? :D Tänk när jag läser det om tio år...


Dagens låt

Dead by April - Within my heart


Rajdning Finch

Finch:
Nämen, man fick lilla nya favo(tänkte skriva ponny igen -.-)hästen i dag igen! :o Dressyrträning utan stigbyglar. Jobbigt eftersom att jag inte orkar hålla om henne. Fan vad ont man hade i höften efteråt! Min Finch var jättefin och härlig i början <3 Sedan segade hon ihop sig... Självklart ska det bli så när man inte har spö med sig -.-

Rajdning Shakie

Shakkan:
Liten längre uteritt. Hon jobbade fint. Var ganska tittig i början. I sista galoppen skänklade jag lite för mycket, tyckte hon, så då fick hon damp och bockade, haha. Busponny <3 :) Red förresten bakom stallet och tillbaka Norrgårda.

Ett mycket gott skratt! (Wannabee-Ponnysanning häråh)


SVB

Sveriges värsta bilförare suger nu :( Typ innan var det bäst <3 Haha, Parvanen och alla andra tokstålar <3 Töntarna, Fia, Gurkan, fjortisarna <3 Ah, saknar <3

:(

När André är ledsen, är jag ledsen :(

Favorit i repris

Hittade denna på min blogg... HAHA!
Jag: *Gråter*
Mamma: vad har hänt?
Jag: Justin bieber blev precis skjuten på CSI!
Mamma: *Kollar på TV:n* Oroa dig inte han är inte död
Jag: Det är därför jag gråter !


Dagens låt

Den svenska björnstammen - Svalkar vinden

Ridningen 3(som egentligen var ett...)

Finch:
Hoppning på TRS. En liten minibana på fyra hinder. Som Jessica(ridläraren) sa: Bara jag hittade dem rätta knapparna så gick det bra. Har varit sugen på att rida denna hästen ett tag - kanske hade J hört det? ;) - så det var förstått jätteroligt! Fin, mjuk och egen drivande häst(höll på att säga ponny, haha!) Dock kanske hon är lite väl stor för mig då jag kände att jag inte kom åt henne tillräckligt. Här är finisen <3
DSC_0511
Banan kanske kommer i helgen ;)

Ridning x2(TRS:s ridningen får eget inlägg!)

Kappan:
Uteritt med en ponny som var taggad till max, haha! ;) Hon hade inte fått gå en ordentlig uteritt på två veckor. Snacka om att hon var ganska lycklig!
Blev väldigt lugnt. Några galopper och en del skritt. Vi var nog ute i minst 45 minuter. Kronorundan.
<3
Shakie:
Dressyr i paddocken. Hon fick gå med snoddar i dag och det gillades inte - men fin vart hon allt! Lite gungig men mycket bättre än vanligtvis. Kul att rida med snoddar ibland (: Inget annat särskilt i passet eftersom att hon också fortfarande tar det lite lugnt. Vi var ute i cirka 30 minuter.

Jaaao, bra dag! Slapp skolan, ridit tre gånger, suttit här sedan fyra, kom hem vid ett.

Jaaao, bra dag! Slapp skolan, ridit tre gånger, suttit här sedan fyra, kom hem vid ett. Gött! Skriver om dagens pass senare. Nu ska jag skriva! :)

Dagens låt

Amanda Fondell - True Colours(Cover)

JAAAG DÖÖÖÖR ♥


KAppibus <3

Ja, jag var tvungen att ha ett stort a ;)

Kappan gick i daaah'. Åh, nu låter jag som en i min klass... -.- Ah, men det blev paddocks-träning, dressyr. Funkade hyfsat, har gått bättre. Bra tempo, men hon kan jobba bättre under sig. Vet att det beror lite på underlaget också (; Får se om man anmäler sig till tävlingen den 12... Men jag kan medge att jag är grymt sugen ;] Vi tränade inte på någonting speciellt. Blev lite försiktig träning, försökte mest se vad vi behöver träna vidare på, just för vaccinationen i går då. I morgon ska hon nog gå uteritt (: Glad ponny kan jag lova!

Dagens låt - Låt jag lyssnar på 24/7 för tillfället

Petter - Det går bra nu


Ridning?

Ingen ridning i dag för hästarna har vaccinerats [: De kollade tydligen Kappans tänder också, haha, hon höll typ på och slängde med huvudet som vanligt 8D Min tjej <3 Så fin är hon :)


HAHA dör


Dagens låt

Petter - Vinden har vänt


Filmisaaaaaaaaaaar Del 2


Filmisaaaaaaaaaaar Del 1


Lite fakta

Shakkan:
Var hyfsat fin, har varit finare. Hade hoppat på att ponnyn haft lite mer krut i benen. Hon taggade till när hon väl såg hindrerna. Vid ett tillfälle kom hon fel på ett hinder och blev ganska osäker efter det. Vi blev till och med tvugna att lägga ner bommarna på marken för att hon änns skulle gå i närheten av hindret. Fick också konstatera en till avtrillning i min lista. Japp, så kan det gå. Annars gick det bra. Hindrerna låg i alla fall uppe på 1 meter.

Kappi:
Fin, galen och pigg tjej <3 Haha, hon tyckte att det var SÅÅÅÅ roligt. Dock ser man inte på filmen hur snabbt hon sprang :/ Men det kändes! Ja, som sagt var hon fin. Hoppade snällt alla hindrer och stod bara och tittade på mig efteråt när vi var klara. Tjejan ville hoppa mer <3

Filmer kommer senare!

Nämen nämen vad jag verkar gilla att använda ordet nämen i rubriken... om det nu bara vore ett ord :/

Har nyss varit ute en sväng med skidorna. Egentligen skulle jag ha sprungit men hade inte alls någon lust nu när vädret är som det är. Det kanske blir en sväng i joggingskorna i morgon, om det inte snöar. Strax ska jag dra ut till hästarna. Efter det ska jag fixa filmerna från dagens ridpass och käka godis [: Ni missar väl inte ponnyakuten i kväll?

Sticker nu

Nu drar vi till ridhuset. Hoppning står på schemat för båda ponnyerna. Tagga!

Dagens låt

Petter - Du vet att jag gråter


Bästahumorn.se

http://www.youtube.com/watch?v=VwD6gKc67iM&lc=EiXnIcO6LNd0PnLaSG_Oc4_kpgJMPFdqSp0VZlGwEgU&context=G2e32dc1FAAAAAAAABAA&feature=g-all-c&fb_source=message

Här kan man snacka om snyggt!


Nämen hejsan hoppsan

Jag har varken haft tid att blogga i dag eller någon lust. Kom nyss hem från stan och nu väntar handbolls match mot Polen på tv:n (: Vi hörs senare!

Dagens låt

Petter Alexis - Tar det tillbaka


Alaramalala

Tar dagens pass i morgon. Tänkte dra helgen innan sängen väntar:
- Rida Shakkan(klättra)
- Åka till stan och köpa skor
- Rida Kappan(dressyr)
- Jogga.
- Hoppa i ridhuset på söndag med båda hästarna.
- Massa annat som blogga, plugga, skriva och äta.

Hockeytime

Lakers möter HV på hemmaplan. Hoppas på en grym och spännande match med mycket tacklingar, haha (; Älskar tacklingar <3

Dagens låt

Petter, Ison & Fille och Mogge - För alla dom

Ja... kanske ska man skriva lite onödiga ord?

Shakkan:
Henne red man först. Skulle ha ridit krono men glömde typiskt nog pannlampan, så jag red där det är mer öppet - förbi Sjöqvist och tillbaka. Shakkan var lite seg i början, men tog ändå fina, långa steg. Det var lite halt. Typiskt nog fick jag inte på broddarna -.- Hann inte heller stå där hela dagen, så det var bara att dra av den där man fått dit och gå vidare.
Efter att jag suttit ner en stund i traven, var hon väldigt mjuk och samlad när jag fångade upp sitgbyglarna igen. Obeskrivlig känsla typ!<3 När vi skulle galopper blev hon rädd för någonting och tvärstannade. Jag som stått upp gjorde typ en halv volt och landade på marken på fötterna. Jupp, har man skills så har man.

Kappan:
Blev NH/uteritt, alltså som planerat. Hon var ruskigt fin, och ruskigt pigg, haha! Pigg är hon ju alltid ;) Kanske ska till ridhuset i helgen och hoppa henne. Skoj som fan! Hon kommer vara typ appigg. Precis det jag vill :D Hihi

Morgondagen börjar med sovmorgon, sedan väntar en chill och härlig dag. Höres! ;)


Dagens låt

Kanye West ft Pucha TRunaway


Tuff dag? Svar: smått.

Svenska en och en halv timme, lunch, två pass i en timme var - SO & svenska. Tufft, jobbigt och en aning tråkigt. När jag kommer hem blir det direkt ut till stallet, fixa och rida Shakkan ut i ungefär en halv timme för att sedan vara tillbaka inne klockan sex. Efter handbollen ska Kappan tränas i NH. Tuff dag? Svar: smått.

Älskar min katt

Hallå där, kött och blåbär. Ridningen gick awesome! Shakkan var så fin och pigg... Åh, hon har typ aldrig varit så galoppvillig xD (Ja, jag kan medge att det blev några extra galopper ;]) Red ner till Stockö för att trimma dressyr i cirka timmen. Funkade som sagt fint, lite seg i igångsättningarna dock, men vi jobbar vidare där. Hyfsad i traven då hon gärna vill slänga lite väl mycket med huvudet, samma i galoppen. I galoppen är hon också väldigt, väldigt stel. Skritten funkar fint. I samtliga gångarter var hon riktigt trevlig framåtmässigt sätt. Egen motor i dag - skönt för mig som slapp jobba lika hårt (: Det blev till och med att man fick hålla igen lite - oj, oj, oj! :O

My day

Min dag i punkter:
Skola
- Slöjd - jobbade på mitt lilla schabrak som blev smutsigt av stryckjärnet -.- Skoj!
- Engelska då vi kollade på film <3
- Lunch - som också innefattade ätande av chokladpudding vi gjorde på HKK:n i tisdags, mums!
- Franska - där en elev råkade säga att hon hade tre bh:ar... fail.se. Blev en del garvande (;
- Matte - som jag älskar mest än allt annat... typ.

Home
- Åt
- Twittrade
- Red
- Åt igen
- Åt pepparkakor. Jag är förstås före alla andra ;)
- Styrketränade
- Åt äpple =D
- Måla naglarna samtidigt som jag läste två sidor ur kemiboken *stolt*
- Lyssnar på Ulrik Munther samtidigt som katten ligger bredvid och slickar rent både honom och mig. Frågan är bara om jag inte vart renare innan...

In my head right now

Nice, or what?

"I really hate when people don't listen to me, but whatever, I don't listen to them either."

Dagens låt

Megan and Liz - Old School Love


Idaaah är det braaaah tycker jaaaah

Tittar på barnkanalen nu - ofc! Ska snart ut till stallet och mocka sedan blir det att NH-träna Kappi. Kommer säkert vara lite hackigt i början eftersom att det var ett tag sedan sist. Det kommer bli en del träningar på att rygga, stanna när jag stannar och springa när jag ska springa.

Dagens låt

A friend in London - New Tomorrow


Speciellt pass...

Red ut i dag. Shakkan gick som vanligt på måndagar. Blev en runda på ungefär en timme - kallad runt Ekesås. Blev ett litet stopp när vi skulle gå över en slags bro. Shakkan vände runt och när jag skulle vända tillbaka henne stegrade hon... -.- Lilla tönten. Men hon gick snällt över sedan, haha ;)
Glad ponny efter att jag vunnit... haha!

Dagens låt

Dead by April - Lost


Klättring & Dressyr

Först red jag och klättrade med Kappan. Hon var faktiskt lagom - inte för seg, inte för pigg - och lyssnade bra. Dock tappade hon en sko :/ Så nu får hon väl vila i minst en vecka. Det får bli en del NH-träningar istället (;

Shakkan red jag till Stockö. Tränade volter, halter och bara mycket framåttänkande. Halterna funkade verkligen super! Lite finslipning för att få dem ännu bättre. Blev även en del missförstånd i t.ex. bytte av varv. Blir att träna vidare på tydligare hjälper för min del.

Nu ska jag ut och springa!

Dagens låt

Avril Lavigne - I'm with you


Ridning - Antecknar till mig själv. Helt ointressant att läsa för er del, ha.

Gaaah, orkar inte. Kappi -> dressyr, Shakie ->Hopp. Kappan kan sammanfattas som ett egentinge ganska otänkt pass. Dålig planering från min sida. Sedan hjälpte det inte att underlaget var som det var... Hård mark = dåligt humör redan där. Kappan var ändå duktig med tanke på förutsättningarna.
Shakkan hoppade bra. Dock vart hon en liten segis i dag igen. Banan kommer i morgon... om jag kommer ihåg den. CIAAAO!

Dagens låt

Dead by April - StrongerUt ut

Nu ska jag gå ut, kommer typ vara ute hela dagen. Shakkan ska hoppas och Kappan ska gå dressyr. Samt så ska stallet mockas. Vid fyra är det någon grej med byn jag ska vara med på... trist. Anyway, måste sluta nu. Ciao!

Well...

Snabb sammanfattning av ridpassen. Red ut med Kappan i mörkret. Bakom stallet, tillbaka Elias. Shakkan gick i morse - MB. ungefär 30 min. Funkade fint. Hon var fin och så, dock lite seg(alltså tillbaka i gamla banor).

Cool dag för exakt ett år sedan

http://izzanh.blogg.se/2011/january/ascoolt-d.html#comment
"Jag ska typ få vara med på tv, tidningen och på radio :'D"

Dagens låt

Eminem ft. Dr. Dre - Gulity Conscience


Shakie

Uteritt blev det för hennes del. Haha, och kan ni gissa runda!? :D Krono - såklart! Hon har typ gått den tre gånger på två veckor - stakars häst! Fast det gjorde inte så mycket i dag eftersom att hon ändå knapt såg någonting (; Tyckte att hon var jätteduktig. Pigg och glad hela vägen (: Då blir matte också glaa' <3
Jag älskar dig, min filur <3

Dålig dag

Typiskt nog ska vi sluta tidigare så fort man inte ska med bussen hem -.- Stannade kvar i skolan för fotbollsturneringsspel. Det gick inte så bra, men fan vad kul det var! Älska tacklingar ;) Kom hem typ fem, åt och sedan stack man ut. Självklart skulle hästarna vara jättejobbiga i dag. Vägrade först att komma i hagen. Efter lite bråk där kunde man åtminstone gå fram och ta dem -.- Sedan skulle såklart Kappi putta till mig och springa rakt ut till grannens äng - niceigt värre! Sedan blev det då ridning på Shakie. Inlägget kommer snart.

Update

Kom nyss hem. Ska sticka ut och rida nu. Skriver mer sen. Puss

Dagens låt

Eminem - Not afraid


Jätteroligt!

Shakkan var super i dag! Red ner till Stockö och tränade igenom det vi gjorde i söndags. Det funkade jättebra med halterna! Stolt över tjejan (: Även vänstervarvet på volterna funkade bra i slutet. Helena tyckte att hon hade svårast för det varvet och så går hon och böjer jättefint i dag, haha. Knasboll :3 Jag tränade även på övningen jag och Kappan gjorde i går. För min del tränar jag vidare, precis som jag gjorde i dag, på att håll handen rätt och att räta upp mig i traven för hon blir gärna framtung på grund av hennes uppbyggnad.

Dagens låt

Lil Wayne feat Bruno Mars - MirrorDagens övning

Tre punkter som övningen ger:
* Stärker lydnad
* Stärker samarbete med hästen
* Definitivt ont i vaderna om du jobbar rätt, haha!

Ridning i snöö

Första gången man red i snö detta året. Haha, det roliga är att detta året har varat i 10 dagar :D Ah, anyway, Kappan fick jobba i min paddock som dock var väldigt isig :( Men hon var jätteduktig faktiskt <3 Var riktigt nöjd efteråt. Blev att öva mycket tempoväxlingar i alla gångarter och en liten del skänkelvikning så att hon fick flytta på kroppen sidleds också. Träna vidare på att behålla formen - åtminstone en lägre form. Ska även träna vidare på att stärka hennes rygg. Kanske får det bli en redig ordentlig bom-övning på torsdag? Nu ska Kappan få minivila i två dagar. Gillar hon det? Nja... hon skulle nog hellre ha velat galoppera (;
<3
Bjussar på en bild från förra vintern.

Nu sitter man här...

... och lyssnar på Kevin Borg av alla människor. Hörde With every bit of me' på radion i morse. Såklart har den stannat i min hjärna hela dagen -.- Ska snart ut och natta hästarna. Det har varit en hyfsat jobbig första dag i skolan. Tufft NO-pass i typ två timma... Snacka om att man var taggad alltså! -.- Nä, nu ska jag läsa lite ur just NO-boken och titta på handboll innan jag går ut. Ciao!

Dagens låt

Avril Lavigne - Keep holding on


Ridning

Inte mycket till "ridning" i dag. Tog en hyfsat lång, slapp uteritt tillsammans med andra hästen och pappa. Jag red föst Shakie och sedan Kappan. Kappan tyckte det var precis lika roligt som jag trodde att hon skulle tycka. Hon älskar verkligen att komma ut i skogen! :D I morgon går Kappan dressyr.

Tuff dag? Nja...

Snarare kan man kalla den dagen chill. Städat mitt rum, ätit godis och ridit ut en skrittrunda. Jag känner miv väldigt trött i dag. Men jag tror att jag ska gå ut och springa nu. Bra att ha en passet för veckan klart. Ska snart skriva om ridningen i separat inlägg.

Dagens låt

J.Cole - Work Out


Dressyrträningen

Tycker att det gick jättebra i dag. Det var mycket lärorikt för både mig och Shakkan. Vi tränade mycket på att hon skulle gå framåt, precis som att jag trodde. Fick lära mig att man ska göra precis trärtemot av det hästen vill göra. Vill hästen gå långsamt, ska den gå snabb. Vill hästen gå snabbt, ska den gå långsamt. Vill hästen gå in mot väggen, ska man ta in den mot mitten. Och så vidare.
Lärde mig en hel del annat också. Väldigt nytt och rolig träning. Shakkan var helt slut efterå :D Ni skulle ha sett henne i avskrittningen! Haha, hon gick med huvudet nere i marken. Så söt var hon <3

Långuteritt

Kappan fick äran att gå en lång uteritt i dag - och jag lovar att det uppskattades, haha! :D Blev att rida ner till Stockö och tillbaka Norrgårda. Blev en lång avskrittning, men jag lovar att Kappan tyckte galopperna var roligare, haha ;) Siken ponny man har <3
<3
Världens finaste

Filmistimeis

Såg att min favoritfilm visas på TV4 Film och då måste man såkalrt kolla (; Shchindlers list - finns det någon bättre film? Jag kommer må dåligt flera dagar efter men det är det värt! Om ni inte har sett den borde ni verkligen det!

Träning

Nu bär det av till träningen. T2UL

Dagens låt

Rihanna - You da one


Dagens planer

Dagens planer ser ut såhär:
- Rida Kappan
- Fixa stallet(typ mocka och sopa)
- Ge hästarna mat innan jag går in
- Fortsätta att städa mitt rum(det ser värre ut en förut, haha!)
- Kolla bloggar, blogga själv
- Skriva
- Äta lunch och vid två ska jag nog börja fixa Shakkan inför träningen
- Klockan tre - träning hos Helena
- Kvällen blir ganska chill. Fixa hästarna och blogga lite också.

Hörs senare!

Ridpass

Shakkan:
Uteritt, blev kronorundan och det tog ungefär 45 minuter. Hon var seeeg, dock duktig vid övergångarna, tränade nämligen mycket sådant ;) Vi hoppade även över en nerfälld gran. Hon tyckte att det var lite läskigt i början men hoppade sedan snällt över. Det är väldigt bra träning att få både komma ut i naturen och få hoppa över saker som dem egentligen tycker är läskiga. Det göra hästarna säkrare vid t.ex. hopptävlingar.

Kappan:
Dressyr i grannens paddock. Blev en hel del skritt, öppna/slutna och skänkelvikningar(SV). Var faktiskt ett tag sedan vi tränade SV sist. Det var ett okej pass med tanke på det hårda underlaget. Tränar vidare på att hålla ihop händerna, få igång hennes bakben yttligare och få ner min häl en bit till(det kommer gynna i hoppningen också).

I morgon blir det uteritt och dressyträning för Shakkans del (:

Ma journée

Gick upp åtta, ut och fodrade hästarna som sedan fick gå ut en timme efter. Red hästarna, fixade i stallet och var sedan tillbaka inne från stallet efter tolv. Då åt jag, bakade med lillbrorsan och sprang sedan en runda. Vid ungefär halv tre vart det lunch och därefter kollade man på film - Jurassic Park 2(Ettan var helt klart mycket bättre ;]). När filmen var slut fikade vi och tog in hästarna. Nu sitter man här och chillar efter en smått jobbig tag - som innefattat många påsar popcorn, haha xD Nu blir det att städa rummet - igen!

Dagens låt

Avril Lavigne - Wish you were here

Hoppövning 6 januari

"Bana":
Början med att rida en på mitten volten i höger varv, börja vid B. Över lila bommen och avsluta volten vid B. Vid ungefär F vänd och hoppa grön. Ut i vänster varv och hoppa kombinationen rosa-röd. Höger varv därefter och hoppa orange-ljusblå-blå.

Uteritt & Hoppning

Uteritt:
För Kappans del blev det en tur i skogen. Riktigt mysigt i det otroligt vackra vädret. Red en runda som tog ungefär 45 minuter. Eftersom att jag hade med mig spö fick jag igång henne redan från början. Efter några galopper blev hon tittig och jobbig, annars gick det väl bra.

Hoppning:
Shakkan fick äntligen gå sitt favoritpass - hoppning! Ett riktigt hoppass blev det allt. Eftersom att det frusit under natten och solen legat på i dag var underlaget toppen. Började med att rida fram hyfsat snabbt, hoppade fram på lite lägre höjder och avslutade sedanmed bana på 0,9 & 1 m. Övningen kommer i ett separat inlägg.
Jag tycker att Shakkan var duktig, kunde haft bättre tempo framåt. Det jobbar vi vidare på. Hon behöver liksom jobba mycket, ha bra fart, nästan lite för mycket, så jag kan samla ihop henne men att hon fortfarande är beredd och kan sträcka ut sig ordentligt över hindret. Detta gjorde hon vid vissa tillfällen och då är hon så himla fin! Vårat nästa mål är att hon ska klara det under längre tid.
HAHA - bakbenen! Mycket kraft där ;)

Inte igen!

Jag har typ fått en repa på hornhinnan igen -.- Det finns inget värre. Varför ska det hända just mig? Igen? Andra gånger på två månader... Kul! Nu blir det att spruta in salva i några dagar tills man åtminstone kan se! Inte kul för fem öre.

Dagens låt

Hot Chelle Rae - Bleed


Dagens pass

Kappi:
Kappan var först ut i dag. Henne tog jag till grannens paddock. Dock var det väldigt blött då det både regnat i natt och under praktiskt taget hela dagen :( Trist.se, nästan .com. Vi körde igenom lite, ville att hon skulle höja ryggen och jobba bra under. Hon har inte gått dressyr sedan i lördags. Usch säger jag bara. Nej, hon var inte alls fin. Blev en hel del jobb med att änns få henne lösgjord. Jag hade med mig spö så hon hade i alla fall bra fart. Hon brukar ju ha bra fart, det är bara det att det brukar dröja ett tag in i passet innan hon kommer igång ordentligt. Någonting positivt var i alla fall halt från trav. Det funkade yperbra! Duktig tjej (:


Shakkan:
Blev ett pass i mörkret i dag igen, hehe... Denna gången i min paddock. Det var oförklarigt lerigt. Det är helt hopplöst att rida där. Som vanligt vid MB-pass red jag ut innan och efter som uppvärmning och avslutning. Red mest över bommarna som var framme. Shakkan var SÅHÄR fin. Jag hade gärna kunnat rida i flera timmar på henne, haha. Om bara underlaget varit bättre... Anledningen till varför hon var fin - hon var pigg. Det är ovanligt och det är så skönt när man ser att hon verkligen tycker att det är roligt! Kan det bero på att hon fick hoppa över några upphöjda bommar? ;)

Tagga!

J-vm final i kväll. Ja, jag vet att jag tjatar med det är fan årets största och roligaste händelse! :D Och vi är i final!!! Lilla, men fett proffsiga Sverige ;)

Ny desing

Ny design! Vad tycks? :)


Asgrymt!

I kväll är det J-VM-final. Fan vad kul det kommer att bli! Go Sweden! <3

Dagens låt

Avril Lavigne - What the hell


Bättre sent än aldrig - ja, jag vet att jag säger det 24/7

Haha, typ mitt favorituttryck :D Ah, hur som helst, jag red ner till Stockö för ett dressyrpass. Det blev mycket övegångsträning idag. Gäller att tränaren ser någon förändring till på söndag, haha ;) Det kändes riktigt bra faktiskt. Jag lät henne gå, bara rida ordenligt från bakbenen utan att tänka på formen. Haha, det såg säkert hemskt ut :D Tur att vi red när det var mörkt, haha (; Red mycket vägar och gjorde då halt innan och efter. Men som sagt - känslan slog allt och just i dag var det den som jag brydde mig om. Ett steg i taget.

HAHAHAHAHA, go kille ;) <3


HAHAHAHA jag dööör!

Jag kollar på Nicholais frågestund och då hackar filmen och stannar på den här bilden:
AHAHAHAHA!

Kärlek ♥


Dagens låt

Jason Derulo - Don't wanna go homeFY FAN VAD GÖTT!

ÄNTLIGEN FINAL! VÄNTAT I TVÅ ÅR! GO SWEDEN! FY FAN VAD STARKA VI ÄR!

Träning

Träning på söndag med Shakkan för Helena. Gött att komma till ridhuset. Det kommer bli jätteroligt och säkert nyttigt! Längtar <3

Go Sweden!

Checkar semi-finalen i J-VM. Gött att den sänds på trean ;) Heja Sverige!

Klättring

I dag vart det klättring med Kappan som gällde. Hon var... jobbig. Hon blev typ "rädd" för någonting i början av passet och det såklart i hennes huvud hela passet -.- Suck, hon är så fjantig! Och så blev det några gnäggningar utan anledning, haha :D

New stuff

Hööks och A6 i dag. Detta fick man med sig hem(förutom min underbara katt):
Från vänster högst upp:
Väst Att springa i - Stadium 199 kr (Ord.pris 399 kr)
Elegance Schabrak Till tävling - Hööks 179 kr (Ord.pris 359 kr)
HH Milton Läderstövlar - Hööks 749 kr (Ord.pris 1499 kr)
Vit tröja med orangea ränder - JC 124 kr (Ord.pris 249 kr)
Blå tröja med mönster - KappAhl 150 kr (Ord.pris 349 kr)
Vit/grå/svart tröja - KappAhl 179 kr
Fake Converse - Skopunkten 199 kr (Vi fick dem för 100 då mamma köpte ett par. Två par = ena paret till halva priset)
Terrängskydd - Hööks 144 kr (Ord.pris 289 kr)

Dagens låt

Bruno Mars - It will rain


Morgondagens planer

I morgon blir det att dra sig upp vid sju, gå ut och rida Kappan - tror att det blir uteritt, kanske klättring - och sedan åker vi till A6 i Jönköping. Kul! :) Så ingen uppdatering i morgon. Ha det!

Mina kompisar har damp...

Intressant, eller hur!? ;)

Måndag - Uteritt

Jag red ut med Shakie i dag. Barsö blev det och det tog ungefär en timme. Gud vad lergit det var! Blir inte att rida den rundan igen på ett tag. Shakkan var lite jobbig då hon var tittig och spretig. Blir att jobba vidare på det.

Dagens låt

Robin Stjernberg - All this way


Min smått jobbiga helg.

I lördags gick jag upp vid åtta, tror jag. Red båda hästarna och fixade stallet. Mamma filmade mig också och då gjorde jag filmen efteråt. Klockan fem, eller lite innan, släpptes hästarna in och vi for iväg till morfar. Vid sex till halv två var vi hos morfar, åt gott och tog det hyfsat lugnt. Invigde det nya året gjorde vi också. Jag sov hela vägen hem i bilen samt en timme hemma innan det var dags för Sverige att möta Ryssland. Måste medge att det var sjukt segt att dra sig upp från sängen fyra på morgonen... Efter matchen var klockan typ sju. Alltså blev det söndag. Jag släppte ut hästarna och gav dem mat innan jag kunde gå och lägga mig efter en jobbig dag. Pust.

Söndag: Kom upp vid ungefär ett, åt och sedan gick jag ut till stallet. Båda hästarna blev ridna och pappa mockade - (Y). Sedan nu i kväll har jag bara chillat, fixat med bilderna och kollat på film. Gött!

Dagens ridning

Idag vart det ju roligt väder... Regnade första ridpasset. Riktigt grått och trist alltså. Shakkan red jag ner till Stockö med, trimmade dressyr. Hon var... pigg - wow! I skritten i början typ studsade hon och hade sig... Japp, det var nog Shakkans snabbaste skritt ever. Väl i Stockö körde jag igenom mycket voltarbete och övergångar mellan trav och skritt. Det funkade mycket bra i slutet faktiskt, men allt går det att få det ännu bättre! I galoppen var hon också studsig och bara helt väck. Blir att jobba vidare med den vid nästa pass istället.

Kappan red jag MB med. Red bara över dem bommarna som redan låg framme på ridbanan. Jag red fram ute innan jag gick in och jobbade över bommarna. Det blev också en hel del jobb med... ja, vad kallas det när man rider som slalom mellan hinderstöd, bommar och hinder? Kappan var i alla fall jätteduktig, mycket följsam! Det gjorde så att jag knappt behövde använda några hjälper alls (: Toppen!

I morgon går Shakkan uteritt, tror jag.

Hm, hm...


Nytt år!

Mitt nya år började bäst! Vi besegrade Ryssland efter att vi vände och vann. Det var så jävla cool! Fy fan vad man skrek <3 Om ni inte tittade missade ni verkligen någonting ;) Nu blir det semi i övermorgon!

Nu blir det att dra sig ut och rida båda hästarna i regnet... kul.

Dagens låt

Norlie & KKV - När jag går ner


RSS 2.0