Just det

Skulle ju berätta en sak till :) Imorgon börjar vi halv elva för att vi inte har profilen ^^ Så jag åker in med bussen halv tio. Ska rida Kappan på morgonen. Tänlte köra lite dressyr - antingen i grannens paddock eller i Stockö. Godnatt :]

Film - Hoppning med Kappan

Bilder kommer typ i helgen :)

Nyligen

Nyligen blev jag klar med filmen på mig och Kappan ifrån i söndags. Sugen på att se? :)
En ny bland mina favobilder :)

That's the true.

GÅ OCH DÖ JAG HATAR DIG JÄVLA TURK! De som vet vem turken är vet. Kan också säga att personen hade en livs levande orm som ett såkallat "smycke". Jävla djurplågare!

Ridning Shakkan

Idag var det som som vanligt på onsdagar Shakkan som gick. Det gick faktiskt ganska bra, förutom hennes dampattack en gång ;) Jag red ut som uppvärmning och avslutning. Typiskt nog ska det ju börja regna så fort jag kommer ut -.- Sedan red jag över lite bommar i den smått leriga paddocken. Shakkan jobbade bra där förutom några gånger då hon inte lyssnade såbra mellan galopp och trav - men vi jobbar vidare på det! :)

Dagens låt - specialare!

Sista dagen på sommaren och såkart blir det en sommarlåt ;)
Peps Persson - Oboy(eller hur det nu stavas)

Ridning på Kappan

Idag var det som vanligtvis på tisdagar Kappan som fick gå. Jag red och klättrade som planerat. Det var lite övervägande mot en kortare uteritt istället eftersom att det regnade så men jag satsade på klättringen ändå! :) När jag var borta regnade det i alla fall inte. Klättrade gjorde vi ungefär en timme. Det vanliga passet. Kappan kanske inte var så himla sugen på att jobba musklerna men hon jobbad epå riktigt bra och var pigg, go och glad hela tinde [: Fin tjej! <3 Jaaao, det var väl allt för mig.
Bild från typ i somras eller innan sommaren när vi var och klättrade :) Det var ett tag sedan sist...

Dagens låt

Eric Saade - Popular
(Idébrist :D)
(Så jävla söt!)

Outfit på Shakkan

Shabrak, lila med liten vit kant och större svart kant, - Gekås för typ 99 kr(!)
Svarta lindor - Börjes ca 200 kr.

Saker ni nog inte visste om Kappan.

Här är fem saker ni nog inte visste om Kappan.
- Hennes gnäggningar är de sötaste som finns! :D<3
- Hon började få sin vinterpäls för typ en månad sedan :D
- Hon är typ utbildad högre i hoppning än i dressyr. Ändå är hon bättre i dressyr ;D
- Det bästa som finns i hela världen enligt henne är(efter galopp) äpplen! :D
- Hennes favoritkliställe är på baken :D
<3

Det här gör jag just nu.

Just nu så håller jag på med filmen från igår :) Ska dock göra Linneas först så ni får vänta ett tag till innan filmen på Kappan kommer ;) Vid halv tio är det någon fotbollsprogram på svt jag självklart måste titta på! :D Sedan väntar sängen. Vad hittar ni på då? :)

Dressyr med Shakkan

Idag blev det dressyr för Shakkan - igen. Rd igenom volter i varje hörn i både skritt och trav. Därefter gick jag över till att göra halt vid varje bokstav. Som avslutning la jag ihop det. Övningen gav faktiskt posetiv effekt :) I slutet gick hon mycket bättre i form och höll formen i halten. Vi får jobba vidare med att hon ska bli snabbare på att lyssna på skänkel framåt. Men bra jobbat ändå.

Dagens låt

Maroon 5 feat. Christina Aguliera - Moves like Jagger


Hoppning med Kappan

Idag hoppade jag med Kappan. Det gick väl sådär. Lite småkul var det väl också :) Fast det var nog roligare att stå på marken och ge råd ;) Kappan är ju som sagt inte den roligaste att hoppa med ^^ Hon skötte sig bra. Som max hoppade vi 1 m. Egentligen skulle vi kunna jobba vidare på omhoppningshinder och att hon ska bli smidigare att vända, men vi får se. Som sagt är hon ju en gammal polle ;) Här är i alla fall en bild från idag xD Sedan finns film. Den kommer nog i veckan någon gång när jag har hunnit göra den ;) Herrå!

Bevis.

Jag har bevis på att Ulle-gulle är min :D

Nyligen

Nyligen tittade jag på 'Hur många lingon finns det i världen?'. Sjukt bra film men det är sorligt när Leif dör! :(
Nu ska jag ut och fixa Kappan. Ciao!

Spotify in my heart <3

Ulrik ligger 1-3 på min top lista ;D (Y)

Ridning

Red Shakkan i morse. Eller typ vid tio ;) Red i ungefär 40 minuter. Jag hade tänkt att rida dressyr nere i Stockö men sedan var det några som var där typ så det fick bli dressyr på vägen bredvid de som bor där nere i Stockö ^^ Gjorde lite övergångar mellan trav och skritt, trav och halt och tvärtom. Vi red även lite på volter. Hon var väl ganska okej. Det gick mycket bättre nu än förra gången jag red dressyr på henne i alla fall ^^ I galoppen var hon riktigt fin faktiskt :] Efter ett tag ;) Vi jobbar vidare på sammarbetet där.

Dagens låt

Ulrik Munther - Kill for lies

(Älskar denna mössan :D)

MB-övning

Rosa och bruna bommar är alltså vanliga travbommar. Lila och blå är en upphöjd bom/cavaletti som man kan ta i både trav och galopp. Gröna bommar är galoppbommar.
Bana:
Rosa och bruna upp mot F. Blåa och lila ner mot M. Gröna upp mot A.
Därefter kan man också lägga till alla 'stationer' en gång till.
Bruna och rosa ner mot H. Lila ch blå upp mot K. Jobbar ner till C. Gröna upp mot A.

Kappan

Så nu har jag varit ute med Kappan också. Vi red till Norrgårda och kom tillbaka bakom stallet. Den tog ungefär en timme. Hon jobbade väl bra men var irriterande tittig ibland -.- Vet inte vad hon har fått sitt fjanteri ifrån. Jobbigt är det i alla fall.

Imorgon ska jag hoppa Kappan med Linnea. Ska bli roligt :) Det var ett tag sedan jag hoppade Kappan nu.

Fyra sanningar om mig

1. Innan jag går och lägger mig MÅSTE jag släcka lampan ute i hallen och stänga av boxern. Det är typ en tvångstanke ;)
2. Jag sminkar mig typ aldrig. Pallar inte och så känns det onädigt efter att jag redan är perfekt ;D haha.
3. Ah, trean fick ni smakprov på nyss :D Jag tycker att jag är bäst ;) (det stämmer ju också)
4. En av de sakerna jag vill bli är författare.
Så, vad tycker du? Var det roligt/tråkigt/intressant? Vill du ha mer sånthär? Låt mig få veta genom att kommentera! :)

heeeey.

Heeeeey. Är på kusinens tråkiga fest nu. När jag kommer hem ska jag rida ut Kappan. Det tog typ tusen år att komma in här -.- Jag skriver från brorsans mobil. Och så lyssnar jag på världens bästa Ulrik Munther såklart :D MUNTHERPOWER! <3 vad hittar ni på då? :) Kommentera! ;] vi hörs!

Shakkan

Red Shakkan i morse. Det gick inte bra. Körde MB. Övningen kanske jag lägger upp ikväll. Hon var i alla fall väldigt fjantyig och jag var väldigt irriterad. Någonting som gick bra var väl att hon är i vanliga fall väldigt studsig i galoppen när man ska galoppera över galoppbommar. Idag hittade jag ett sätt att få henne att jobba på vanligt. Det är bra.

Dagens låt


Star Pilots - Higher


Shakie- och Kappi-ridning

Shakie: Red kronorundan idag. Tog ungefär 40 minuter. Hon jobbade bra. Det var så sjukt varm. Jag var ganska irriterad också. Galoppen var fin i mellan åt, även traven. Annars vär hon sitt vanliga, tråkiga jag. Det var inte särskilt roligt -.-

Kappan: Red jag dressyr med. Red igenom lite moment från LA:1 och sedan igen hela programmet. Det gick inte bra. Hon var fjantig och ville inte sammarbeta. Ibland var galoppen ganska okej - alltså hon höll igång i volten. Ananrs gick det kasst. Även i traven fjantade hon. En sak som var bra var i alla fall övergången mellan galopp och trav. Men den kan bli bättre, även övergång mellan trav och galopp.

Hatar värme.

Seriöst, jag hatar värme. Kyla är så mycket bättre! Och så slipper man all svett. Därför älskar jag vintern. Och för att det är JVM ;)

Dagens låt

Ulrik Munther - Sticks and Stones

Hoppövning.

Denna övningen hoppade jag då.
Ett galoppsprång mellan rosa och brun, lila och blå. Man kan då göra en liten banan av detta med omhoppning.
"Banan":
Rosa, brun hoppas upp mot C. Lila, blå hoppas ner mot A.

Och så omhoppning:
Rosa hoppas upp mot C, lila upp mot C, blå upp mot C, brun ner mot A.
Och så kan man göra den baklänges.
Sedan kan man ju säkert komma på egna själv! :)

Ridning 25 augusti

Idag fick alltså båda hästarna gå. Shakkan red jag först. Red ungefär i en timme, kanske lite mer. Henne hoppade jag med. Hon gick fint. Hon var väldigt duktigt också. Dock blev hon väääldigt trött i slutet så uthållighet får vi jobba vidare på. Därför blir det också en lugnare uteritt för hennes del imorgon. Hur som helst hoppade vi som max 90/100 cm. Övningen kommer i eget inlägg senare. Övade även lite omhoppningsvägar med henne. Hon är verkligen lätt att vända och vrida på hur som helst! Och duktig är hon med att få rätt galopp också! :] Det var mycket sällan jag behövde hjälpa till där inte. Mindre bra väl väl att hon blev trött ganska fort och mina vägar kanske inte var bäst idag. Vi jobbar vidare med det.

Kappan red jag ut en tur i skogen med efter det. Vi var väl iväg 45 minuter kanske. Red Barsö. Blev en hel del galopp och därför tog inte rundan så lång tid. Hon var som vanligt pigg och stark i slutet. Men ibland i galoppen kom hon ner i bra form. Det är bra!
Shakkan och jag hoppar 110 cm i juli ^^

Dagen i ord.

Vi slutade halv två efter en utedag i skolan. Riktigt gött faktiskt! Hann med bussen in till stan(vi var vid Teleborgs slott) och hann även med bussen hem tio över två. Kom hem ungefär halv tre. Bytte om och åt och sedan direkt ut till stallet :) Inlägg om ridningen kommer strax ;)

Dagens låt

Busungarna - Tomten jag vill ha en riktigt jul

Ridning Shakkan

Idag red jag alltså Shakkan. Hon gick väl sådär. Jag red dressyr nere i Stockö med Linnea. Efteråt red vi ut en liten tur. Jag körde igenom lite moment från LC:2 + hela programmet. Vi måste öva vidare på ökade traven. Jag gjorde det lite i slutet och då gick det faktiskt bättre! :) Men det kan gå ännu bättre! Annars var det väl ingenting mer speciell... Kanske rakriktningen i början och slutet ;) Annars tyckte jag att hon var duktig. Hon är ju som sagt väldigt duktig att fatta galopp. Nästa gång jag gör denna "övningen" ska jag rida med bett. Idag hade jag hack. Jag ska också jobba vidare med hand- och armställning.

Ridning

Idag blir det uteritt med Linnea och Shakkan :) Skojigt. Jag vet i alla fall att vi ska ner till Stockö en sväng för att rida igenom lite dressyr men var vi tar vägen sen har jag ingen aning om :] Blir väl någon mini-runda ^^ Innan dess(klockan sju) ska jag mocka och lastträna. Kanske ryckta Kappan också. Blir väl att gå ut om en timme. Ah, så nu vet ni dagens planer :)
Linneas häst ;)

The day

Slutade två idag och kom hem med mamma nyligen :) Egentligen skulle vi som vanligt ha gått till tre men det blev typ misstolkning bland personalen. Någon sa typ att vi skulle sluta två men sedan skulle vi typ inte det men vi fick göra det ändå ;D Haha, gött i alla fall ^.^

Innan sista "lektionen" satt jag och typ snacka "skit" om en - eller ja, en kändis och hans flickvän(ni kan nog lista ut vem(; ) med sexorna! :D Haha. De har massa åsikter ;) Bra sådana!

Och nu är Ulrik Munthers skiva min också :)<3 Wiiie! Go MuntherPower!

Dagens låt

Hela Sveriges fotbollsklubb - Vi ses på lördag
En kulig sak

http://izzanh.blogg.se/2011/april/
Ungefär 121 dagar kvar till julafton! :D

Ridning 23 augusti

Idag blev det alltså ett träningspass för Kappan. Blev lite dressyr - okej, ganska mycket! - och lite gång över bommar. Hon jobbade fint. jag var ganska irriterad redan från början så min ridning kanske inte var den finaste ;3 Men vi jobbar vidare. I traven var hon väl sådär. Det har och kan liksom gå bättre. Jag började såhär med övergångar och jobbade sedan mellan halt och trav - det behövs! Därefter jobabde jag lite med att man skulle vända rätt över från ena långsidan till den andra samt med halt i mitten. Det höll jag på med tills det gick bra. La även in några ökningar i traven lite här och där. Blev även en galopp i varje varv i slutet på 20-meters volterna. Och såklart gick jag över mina framplockade bommar - två stationer med 6 bommar på varje - några gångar. Bommarna jobbade hon faktiskt riktigt bra över! Det var mycket sällan hon slog i. så bra pass alltså :)

Hemma från skolan

Eller ah, kom hem fyra ;) Var väl rätt okej. Inte lika trist som igår i alla fall. Imon skulle vi typ ha utedag men jag vet inte längre...? För min kompis klass skulle typ inte det... Hm, vi får väl se.

Snart ska jag ut och rida över bommar med Kappan. Ciao.

Dagens låt

Ulrik Munther - Moments agoRidning Shakie

Blev som sagt bara en liten uteritt i 20 minuter i skritt. Hon skötte sig fint. Lite fjantig ibland men det är ju som sagt Shakkan vi pratar om ;)

Nu ska jag gå och duscha. Det kanske blir något till inlägg innan sängen väntar :]

Skola = blä

Skolan sög, som alltid. Det var skittråkigt -.- Det enda som typ var lite bra var att vi fick den "årliga" tårtan ;) Fast den var äcklig :3 Fylld med massa grädde. Grädde = blä. Snart blir den den "årliga" höstpromenaden -.- Haha, lite komiskt att de alltid säger årligt det allt. Det blir ju bara roligare när man vet att detta är andra året för skolan ;) Alltså är det andra höstpromenaden ever.

Nu blir det att chilla vid datorn. Ikväll ska jag ut och skritta Shakkan. Hon jobbade ju hår idag så hon får bara ta det lungt idag ;) Tjao.

Dagens låt

Ulrik Munther - My own little heaven

Skola imorgon...

Skola imorgon :/ Trist kommer det bli. Vanligtvis brukar jag åka med mamma halv åtta men nu ska man åka med kussen som också börjat på min skola, så vi åker åtta. Vi börjar tjugo över åtta. Gött att få lite sovmorgon! :] Pappa tar även hand om hästarna imorgon bitti ^^

Nu ska jag ut och sedan gå och lägga med, herrå <3

Ridning Kappan

Red Kappan nu på kvällen. Hon var seg i början och blev sedan pigg i slutet. Red igenom lite moment från LC:2 och avslutade sedan med hela programmet. I dressyren var hon fin, fjantade lite, men annars fin. Som avslutning hoppade vi även en parallelloxer på 70 cm. Då blev hon allt taggad! ;) Och såklart tyckte hon att det var jätteroligt :] Men annars jobbade hon bra idag, jag också. Måste tänka på mitt humör och fortsätta jobba med arm- och handställning. Tjohej!

Bilderna

Och detta är Shakkan när hon inte vill vara med längre... -.-

Ridning med Shakkan

Tjohej. Red ut med Shakkan vid tio till tolv. Linnea var också med :) Gud vad skoj vi hade! :D Vi red till Rottne. Det tog typ två timmar. Minst en och en halv mil red vi ;D Haha. Shakkan var seriöst helt färdig när vi kom hem! :D På vägen fick hon ett dampryck ;) Annars var hon som vanligt snäll. I början var hon seg men gång igång efter några galopper. Vägen dit är verkligen jättefin så det blev mycket galopp! :) Vi gick även över några broar och gick igenom tundlar.

Snart kommer bilderna från igår! :)

Dagens låt

Ulrik Munther - Alburn road

FilmisBilder får ni imorgon! :)

Shakie-ridning 20 augusti

Vi firade alltså våran tre månaders dag med att rida i paddocken för första gången :) Jag har aldrig ridit med henne i en riktig paddock förut - inte änns på provridningen! Pappa filmade lite också - riktigt nice faktiskt! Håller som sagt på med filmen nu så ni får den sen ;)

Shakkan var inte särskilt fin. Hon är väldigt stel. En posetiv sak var i alla fall att hon gick ner i form i galopp i vänster varv i slutet! :) Toppen! Blev ungefär 50 minuters pass.

Här är övningarna jag gjorde:
Öppna, sluta och förvänd sluta efter långsidan. När kortsidan kommer gör man en volt tillbaka så man kom från andra hållet och rida samma sak tillbaka. Sedan är det bara att börja om igen.
Volt i alla hörn. Sedan kan man också lägga till halter vid bokstäverna.
Övningarna är från sommarponnyer.blogg.se.

Movie!?

Har en film att säta igång med. Får väl dra igång den andra datorn snart och börja fixa :) Blir ni glada om ni får en film? :D

Tre månader

Tre månader med en mycket speciell häst. Mot- och medvind, skratt och tårar. Jag har redan lärt mig så mycket på dig. Du älskar hoppning och kan förvånadsvärt nog bli het där. Annars är du mest lat - och nyfiken som tusan! När du inte vill vara med längre drar du upp huvudet och i värsta fall stegrar du. Men jag vet hur jag ska rida dig. Du har lärt mig att ha tålamod. Du har hjälp mig förbättra min sits. Du har hjälpt mig komma upp på de högre höjderna. Nu finns det bara ett hinder kvar innan vi ska ta tävlingarna med storm - transporten.

Shakieridning

Ikväll ska jag rida i grannens paddock med Shakkan :) Ska bli skojigt. Blir att köra igenom lite dressyr och kanske lite slalom. Funderade på att köra åttvolten och kanske någon lösgörande övning. Det lär behövas.
Första passet på hemmaplan.

Ridit Kappan

Red Kappan vid middagen. Red bakom stallet och kom tillbaka vid Elias. Rundan tog cirka 45 minuter. Kappan var ganska seg till att börja med. Uppvärmningstraven fjantade hon mest i. I slutet i galoppen blev hon sitt vanliga jag - pigg och stark. Annars var det väl mysigt och få rida sin älskling igen <3

Dagens låt


JVM <3

JVM i ishockey. Finns det någonting bättre? Nej. Det är årets höjdpunkt. Den 26 december drar det igång igen... Vi ska krossa allt motstånd! Legender ska skapas, gamla ska återkomma och skapa historia. JVM 2011/2012 - Here we come! 127 dagar kvar...


...<3

You don't know want you have until you lose it.
<3

MBövningen

Bruna bommar - Galoppbommar på marken.
Rosa bommar - Upphöjda galoppbommar.
Lila bommar - Travbommar. Bom på marken, upphöjd bom, upphöjd bom och en till bom på marken.

Övning:
1. Lila ner mot C, Rosa upp mot K, Bruna ner mot H.
2. Man lägger till alla stationer en gång till fast åt motsatta håll - Lila ner mot C, Rosa upp mot K, Bruna ner mot H, Rosa ner mot B/M, Lila upp mot A, Bruna upp mot F.

Detta var alltså banan och övningen jag gjorde med Kappan idag.

Ridning 2

Nu har Kappan också fått jobba lite. Blev ungefär 30 minuter. Vi var ute i värsta ösregnet också ;) Red ut 10 minuter som uppvärmning, red över lite bommar i paddocken. Galoppbommar och vanliga. Övning kommer i ett inlägg senare. Sedan red jag ut samma runda igen. Det var ju så lerigt i paddocken så det går ju knappt att rida där nu ;) Ja... var väl inte direkt något bra pass men hon fick röra på sig och lyfta på benen i alla fall :] Galoppn tyckte hon var super rolig! :D Fina tjej <3

Ridning

Red ut Shakkan i morse och klättrade med henne. Det gick bra och hon jobbade bra. Lite seg som vanligt kanske ;)

Nu ska jag ut med Kappan en sväng :) Herrå.

Inte tid

Har inte tid att skriva just nu för jag är med en kompis ;) Tjao.
<3

Dagens låt

Got to belive - Sterling Knight

Citat <3

Mitt nya favoritcitat(fråga inte vad det gamla var :D):
"Kärlek är som en duva. Håller du den för hårt, kvävs den. Håller du den för löst, flyger den iväg."

Weird.

Mina hästar älskar tunnbröd och sojakorv -.- Ha.

Nu

Nu ska jag styrketräna lite :)  Samtidigt kan ni lyssna på denna ljuvliga röst(<3): 
Hörs senare.

Sörbys Kaprifol

<3
Älskar dig <3 Du och jag för alltid <3

Ridning 18 augusti

Blev ungefär fyra timmar i stallet. Riktigt bra att jag hann allting! :) Först började jag att rida Shakkan. Dressyr i paddocken i cirka 45 minuter med 5-10 minuters uteritt i skritt som avslutning. Vi värmde upp säkert 15-20 minuter. Galoppen var annorlunda annars var allting som vanligt ;) Tränade nämligen på volterna. Hon är väldigt stel. Det märks att hon har tappat mycket nu när hon har stått i en vecka.

Annars red jag igenom serpentiner med tre och fem bågar i 20 minuter typ. Vi avslutade också med övergångar som hon visade jättefin prestation på på NH-passet sedan! :]

Bra i passet: Eh... kanske att hon inte riktigt var piggast i början men kom igång efter en stund :) Det var bra!
Mindre bra i passet: För min del måste jag träna vidare på handställning och att få rätt vinkel på armen. Shakkan var som sagt väldigt stel och jobbade inte på rätt sätt. Måste öva vidare på att hon ska höja ryggen mer. Det får bli mycket bommar och klättring för henne.

Jo, efter att hon fått vilat lite körde vi NH och lastning. NH passet var roligt. Gick med henne i typ 10/15 minuter. Övade att gå från sida till sida, ryggningar, stanna när jag stannade och gå när jag gick. Det bästa var att när jag sprang med henne och sedan skulle stanna var hon jätteduktig! Stannade direkt och bara stod och tittade på mig och undrade vad vi skulle göra härnäst. Riktigt bra jobbat, Shakie<3 :)

Lastningen gick och toppen! (Y) Det behövdes bara två gånger och så gick hon in. Tror jag börjar få grepp på hur jag ska göra. Nästa gång ska vi träna på att hon ska gå in den andra sidan - höger.

Kappan red jag också lite i paddocken med. Det roliga var att innan när jag red Shakkan där regnade det typ lite i slutet men när jag var där med Kappan tittade solen fram istället xD Haha, konstig väder. I uppvärmningen tog jag ingen galopp. Vi tränade igenom lite skänkelvikning till att börja med. Hon var verkligen sjukt fin när jag flyttade undan för höger :] Därefter red jag lite volter i varje hörn. I slutet tog jag en galopp. Hon var verkligen pigg! :D Det var väldigt roligt att galoppera med henne igen. Har verkligen saknat det <3

Bra sak i passet:
Hm, måste nog säga att hon hade ganska bra tempo. Hon var såhär pigg och glad hela tiden. Älskar verkligen hennes personlighet <3 Världens finaste Kaprifol <3
Mindre bra sak i passet: Ja, jag får ju träna vidare på att ha armen i rätt läge och handställningen. Ananrs var hennes form i galoppen fin idag. Jag måste också jobba vidare med henne i traven och se till att hon inte hamnar för lågt.

Bilder från hoppningen igår

Här kommer bilder från hoppningen igår :)
Och så fotade Linnea mig i smyg -.-

<3

Jag <3 popcorn

Dagen i stallet

Dagen kommer att spenderas i stallet :D Ska ut alldeles strax. Kappan och Shakkan ska ridas i paddocken - dressyr. Shakkan ska jag också träna NH och lastning med. Stallet ska också tvättas - så som mockning, sopning och förberedelse inför kvällen/natten.

Dagens låt

Om du var här - Sk8Brev

Idag fick jag ett brev... oh, vem kunde det vara ifrån? :D Den här lappen fanns i:
:]

Nya saker från Ullared! :)

Jao, nu måste man tänka efter. Vad fick jag?
- En rosa(lite ljusaktigt rosa) tröja där det står Ullared på xP
- Ett par ljusbruna, helskodda ridbyxor.
- Ljusblåa converse

(Ljusare IRL)
- Jeans som går till knäna.
- Vit tröja med endast en ärm.
- Svart, stor tröja med blå ränder. (Sagotröjan enligt kompisen ;D)
- Ett blommigt, genomskinligt linne
- Magkjol

- Höst/Vår jacka

- Massa saker, där ibland:
~ Lila shabrak
~ Rosa och blå ryxtlådor
~ Mörkblåa benlindor
~ 1 kg hästgodis
~ "Ländtäcke" i reflex. Stod att det skulle vara ländtäcke men det var ett skritttäcke... -.-
~ Snoddar
~ Nummerlapp
~ 2 borstar till hästarna
~ En svamp(svart! :D)
~ BH:ar och trosorRidning 17 augusti Shakkan

Som sagt hoppade vi lite då. Shakkan var seg... -.- Det dröjde ett bra dag innan den där tjejen kom igång. Ah, vi gjorde väl ingen speciell övning. Övade då studs mest. Det var det som var tanken för dagen. Hon jobbade bra. Jag mpste jobba vidare med min sits. Seriöst, den sög! Aja, pallar inte skriva mer nu. Bilder kommer som sagt imorgon tror jag. Film från under :)

In lööööve

Seriöst, just nu är jag helt kär i den här låten :D

Shakie-film

Bilder till filmen kommer imorgon ;)

Första filmen klar

Nu är första filmen klar :) Ska snart börja med Shakkans och min (:
Sötnosen Sarinda x]

Filmen!?

Ska börja med filmen/filmen nu ;)

Min nya älskling

Skor - Converse: All Star Specialty Hi | Yttersidan av skon

Hej svejs bananfejs

Nu är jag hemma :) Haha, eller jag kom hem igårkväll ;) Riktigt mysig och rolig dag med underbara personer <3 Fick med mig MYCKET saker hem :D Bild kommer senare.

Nu på morgonen har jag ridit ut en runda med Kappan. Red bara Wicén som tog ungefär 20/30 min. Skrittade bara. Hon är verklingen mycket bättre nu! :) Busig också ;)

Hovslagaren har varit här också, så nu har båda pollarna nya, fina skor (:

Om en och en halv timme ska jag och Linnea rida. Om det inte blir för varmt ska vi hoppa lite studs. Annars blir det nog någon lugn uteritt. Vem vet, kanske får man med sig en film hem sedan!? ;)

Inte tid

Har inte tid att blogga mer idag :/ Ska bara säga detta först:

~ Kappan är bättre så vi kommer nog åka till Ullared imorgon som planerat ;) Jag, mamma, brorsan, kompisen och min kusse [: Kommer bli en rolig utflykt! ;D Så ingen uppdatering imorgon.

~ Ikväll ska jag sova i bon med brorsan och kompisen :] Ska bli skojigt!

Ciao! Sov gott! Ha det bäst ni som älskar häst ;)

Ridning 15 augusti Shakkan

Jao, red ju ut med Linnea. Det var en mysig tur - så länge den varade. Efter halva rundan skulle jag klla Shakkans sko och var fanns den då? Den var borta -.- Så det blev bara att vända hem igen. Lite tråkigt :/ Var verkligen heltaggad på att rida igen. Fast när vi kom hem hade det nästan gått en timme sedan vi gav oss iväg xD Vi gick ju tillbaka reste.

Skönt det blir att Ulrika kommer på Onsdag så att man kan börja rida Shakkan lite redigt igen! :)

Just nu

Nu ska jag byta om och sedan gå en sväng med Kappan. Vid sex blir det att rida ut en tur med Shakkan och Linnea! :)

Roliga norska ord

Guleböj - Banan
Snuskepöle - Bajskorv
Tuttekasse - BH
Rullebrumm - Bil
Djungelkiosk - Blomsteraffär
Blandesamling - Bok
Knallekorv - Dynamitegubbe
Snurregummi - Däck
Tallefjant - Ekorre
Flaxehytt - Flygplan
Pingvinkofte - Frack
Stressless - Fåtölj
Förspel - Förfest
Ängsbiljard - Golf
Vilsedose - GPS
Klumpesnusk - Gruppsex
Snurremaskin - Helikopter
Köpelåne - Hyra
Vurpeollon - Hjälm
Lille grå - Hjärna
Pruttegutt - Homosexuell
Havremoppe - Häst
Höghus - Hyttepåhyttepå...
Potteplante - Krukväxt
Soveplatte - Liggunderlag
Glitterstina - Lucia
Hulkebulke - Muskel
Toalettmappe - Necessär
Glidelåde - Pulka
Pumpestötte - Stol
Snarkeplass - Säng
Protestant - Tandläkare
Skogs-harald - Tarzan
Brusefåtölj - Toalett
Höneplund - Tupplur
Titteboks - TV
Himleknall - Åska
http://www.jobbainorge.se/roliga-norska-ord.html

Shakkans nya namn

Putteritt(e:et är stumt) - kallas Putte 8D

Kappan är sjuk...

I morse när jag gick ut till hästarna hade hon typ knappt rört höet. Inte heller hade hon gått runt som hon alltid gör(det skulle jag isåfall ha sett i spånet). Vet inte riktigt vad det är med henne... Vi tog tempen på henne i morse och sedan på förmiddagen. Den låg runt 38 grader då. för ungefär en timme sedan hade den stigit till 38,7...

Det komiska är att hon är jättevarm över halsen medan baken är typ iskall -.- Haha.

I morse fick hon vara ute någon timme. När jag tog in henne bara stod hon där, orkade inte änns vända på sig. Någonting är fel men vad? Veteriänen sa att hon skulle få stå inne och ville idag. Stakars Kappan tittar på mig med sina oskyldiga, fina ögon och undrar vad hon har gjort för fel som inte får gå ut. För om det är någonting hon vill så är det att gå ut! Att det regnar och är lerigt har hon ingen negativ åsikt om ;)

Hon har i alla fall rört höet lite och drukigt en del. Vi har funderat på om det kan vara någonting i munnen men eftersom att hon inte vill gapa riktigt är det lite svårt att lista ut det... -.-

Kappi har alltså antingen kommit in i en depp-perid eller också har hon fått för sig att hon är fet(som jag fullt håller med om) och ska banta xD

Nu står båda hästarna inne. Shakkan är så orolig när hon är ute själv. Jag ska gå ut en sväng till dem igen nu, ciao! ;)

Orolig för Kappan

Seriöst, är orolig för Kappan. När jag nyss släppte in de åt Kappan först krafften jättelångtsamt - tog typ tio minuter! o: Sedan när hon hade ätit klart bara stod hon där... Vad är fel? Hon bara tittad epå mig med sina stora, vackra ögon. ... Hoppas att hon är bättre imorgon. Annars blir det att ta tempen och kanske ringa veterinären... :3

Test Del 6

ALLA HÄSTMÄNNISKOR , GÖR TESTET !
Vad har du för färg på dina ridbyxor?: Blåa x3, grårutiga, gula, vitax2, svarta, gröna.
Har du ridstövlar eller ridskor?: Ridskor(snart ridstövlar!!! :D)
Vad är din favorithäst för ras?: New forest, svensk ridponny, welsh mountain/cob m.m

Anväder du chaps?: Nepp
Vad har du för storklek på din hjälm?: 56
Hur högt har du hoppat?: 1,10 m

Hur bra tycker du ditt stall är från 1-10?
: Hm, 5? :)
Är hästar ditt liv?: ? Bäst? :D
Inne på ditt rum, syns det att du gillar hästar?: Haha, ja!
Har du ridit en häst som är över 160 cm i mankhöjd?: aa
Har du ridit en hel svarthäst/ponny?: Jepp
Har du ridit en fjordning?: JA!
Har du ridit en shettis?: JA
Har du ridit en travare? Hm, venne...
Du har hoppat högre än 50cm?: haha, ja!
Du rider dressyr i bland?: Minst två gånger/vecka ;)
Du andväder alltid hjälm när du rider?: Nepp. Inte när jag typ rider upp från hagen ;)
Du kan stallreglerna?: Of course ;)
Du är istallet mer än 7 gånger i veckan?: Jepp
Har du en speciell favorit häst/ponny?: Nja... flera x)
Du rider mer än 4 gånger i veckan?: aa
Du bor nära ett eller flera stall?: aa :O
Du går på ridskola?: Mm
Har du ridit ute i skogen på en häst?: aa
Du har ridit ute i skogen på en ponny?: aa
Du brukar rida i ridhus eller paddock?: AA
Har du haft sommarhäst?: Mm, typ ;)
Har du ridit mer än 1 år på ridskola?: mm
Tycker du om att hoppa?: Ja ;)
Tycker du om att rida dressyr?: Ja ;)
Har du ridit in en häst/ponny?: Nej
Vad är det högsta du har hoppat med ponny?: 110  cm
Vad är det högsta du har hoppat med häst?: 80/90 cm typ
Vilken färg tycker du mest om på hästar?: Svart, skimmel, black, shäck typ... Typ speciella som sticker ut x)
Hur många hästar har du haft?: Har två
Rider du för någon privattränare?: Snart ;)
Hur länge har du ridit?: 4år typ
Vad fick dig att börja rida?: Viljan.
Har du tävlat?: Ja

Vilken gren gillar du mest?: Alla typ. Hoppning, dressyr...
Vilket ridläger är bäst?: Alla har varit bra men 2007 var någonting speciellt ;)
Har du egen häst?: Jupp [:

Bilder från igår

Här kommer bilderna från gårdagens Kappi-ridning. Har jobbat med dessa hela dagen så hoppas att ni blir nöjda ;)
Haha, "några" bilder ;D Men kommentera nu, gullungar :) <3

Goda nyheter

Ulrika(vår hovslagare) ska sko grannens hästar på onsdag så då kanske hon kommer förbi och tar Shakkans hovar också :) Bra, va!? :D

Haha! Vilken match...

Haha! xD Vilken match! 2-1 till Malmö... Gosh, vad håller på att hända?

YEEEEEAH!

Malmö-mål by Durmaz :D Gött som fan!
Jimmy Durmaz Jimmy Durmaz of Malmo FF celebrates a goal during the Allsvenskan League match between Malmo FF and IFK Norrkoping at the Swedbank Stadion on July 3, 2010 in Malmo, Sweden.

Just nu. Fan.

Malmö tar emot Milan på hemmaplan. Så himla ballt! :D
Fan :/ Så gör Milan mål... Fast om de inte vinner denna matchen suger de ;) Ärligt - MALMÖ SUGER!

ÄNTLIGEN!

Äntligen har de kommit till final på ABDC xD

Görs

Gissa vad jag gör!? xD Nördar ABDC(America's Best Dance Crew) - såklart ;D

Är bara tvungen :P

Jag: *Gråter*
Mamma: vad har hänt?
Jag: Justin Bieber blev precis skjuten på CSI!
Mamma: *Kollar på TV:n* Oroa dig inte han är inte död
Jag: Det är därför jag gråter !
...kopiera om du inte gillar Justin Bieber.

(Fast min mamma vet inte änns vem han är ;D)

Dressyr på Kappibus - The movie


Så... haha

Så... haha. Nu ska jag bara publicera och lägga upp på youtube sedan är det klart :) Den blir "bara" i sex och en halv minut xD Haha :D

!!!

Fick nyss reda på en skojig grej! :D American's best dance crew är i morgon också! Från 12 till sex. Yeah! Då kan jag nörda programmet då med :) Glad man blir! ;D

Update

Ska ta en paus från filmmakeriet och ta en dusch :) Fortsätter efter det!

Ridning 13 augusti + lastträning

Ridningen gick dåligt... Red Kappan. Fick mamma att filma men självklart gick det sämre än igår -.- Kappan fjantade jättemycket och skulle gå bakom handen. Håller på med en film men looovar att det ser sämst ut... :/ Red ungefär samma sak som igår. Red i cirka 50 minuter. 40 minuter på bana och ungefär 10 minuters uteritt som avslutning. red bara ner mot sjön och tillbaka.

När jag lasttränade Shakkan gick det toppen! :) Först var hon som vanligt lite seg. Tredje gången gilt gick hon in - hur fint som helst bara stod hon där sedan och tittade! Grymt bra jobbat! Inget stressande, inget bakåtkastande. Är så glad! Och lättad. Sedan måste jag ju bara berätta hur söt hon var när hon stod där och typ ville inte gå ut ;) Haha <3

Håller på med filmen nu så den får i snart ;P

Test Del 5

EN HÄST DU HAR:
Stegrat med: ---
Bockat med: Rebus
Ramlat av: Alpha
Galopperat barbacka med: Selma
Hoppat över 70 cm med: Bumble
Ridit i hagen: Bumble
Haft på ridläger: Rebus
Galopperat över ett snöklätt fält med: ---
Longerat: Bumble
Ridit ut ensam på: Bumble
Ridit in: Ingen
Duschat: Bumble
Förlorat: Edvin
Badat med: ingen..
Blivit illa sparkad av: ---
Skenat med: Bumble
Ridit i tre gångarter: Klara
Hoppa en bana på 1 meter: ---
Tolkat efter: ---
Ramlat av från mer än 4 gånger: Hobbe
Ramlat av från och skadat dig: Greta
Ramlat av på ett hinder:
Ridit mer än 20 gånger men aldrig ramlat av: Rebus
Kört: ---
Ridit på tre gånger på en dag: ---
Ridit barbacka på: Rebus
Hoppat med: Goldy
EN HÄST DU HAR:
Stegrat med: Shakie
Bockat med: Rebus
Ramlat av: Greta
Galopperat barbacka med: Shakie
Hoppat över 70 cm med: Kappi
<3
Ridit i hagen: Bumble
<3
Haft på ridläger: Rebus
(Har inga ridläger bilder på den här datorn :/)
Galopperat över ett snöklätt fält med: Kappi
<3
Longerat: Bumble
<3
Ridit ut ensam på: Bumble
<3
Ridit in: Ingen
Duschat: Kappan
Förlorat: Edvin
Badat med: Kappan
Blivit illa sparkad av: Ingen.
Skenat med: Bumble
Ridit i tre gångarter: Madicken
Hoppa en bana på 1 meter: ---
Tolkat efter: ---
Ramlat av från mer än 4 gånger: Kappan
Ramlat av från och skadat dig: Kappan
Ramlat av på ett hinder: Bumble
<3
Ridit mer än 20 gånger men aldrig ramlat av: Rebus
Kört: ---
Ridit på tre gånger på en dag: ---
Ridit barbacka på: Shakie
Hoppat med: Shakie

Test Del 4

[x]ryggat med en häst
[x]ridit 2 på en häst
[x]ridit en häst under 10 år
[ ]gosat/ryktat en hingst
[x]suttit på en bockande häst
[ ]suttit på en stegrande häst
[x]ridit barbacka
[x]ridit i 4 olika gångarter
[x]ridit i grimma
[ ]galopperat över en sommaräng
6 / 10
Har du...?
[ ]mer än 4 grimmor
[x]mer än 1 täcke
[ ]mer än 1 schabrak
[x]inte bara ridbyxor i stallet..
[ ]badat med en häst
[x]travat i vatten
[ ]sovit i stallet
[x]mockat mer än 5 boxar/spiltor på samma dag
[x]suttit på en skenande häst
[ ]kört en häst i skogen
5 / 10
Svara ja eller nej
* Du har haft mer än 2 sköthästar? ja
* Du har kompis/kompisar som har häst / hästar? Ja
* Du har köpt något till en häst denna månaden? ja
* Du älskar hästar ? jaaaaaaaa
* Du vill ha en egen häst? jaaa
5 / 5
Du har ridit?
[x] haflinger
[x] shettis
[x] tinker
[x] fjording
[ ] travare
[x] connemara
[x] svensk rid ponny
[x] islandshäst
[x] stor häst
[x] d-ponny
9 / 10
Svar: 26
0 - 5 = Vet du vad en häst är ?
6 - 12 = nybörjare!
13 - 20 = du är nybörjare men duktig
21 - 25 = du har sköthäst!
26 - 30 = du har foderhäst
30-32 =om du inte har borde du ha häst
[x]ryggat med en häst
[x]ridit 2 på en häst
[x]ridit en häst under 10 år
[ ]gosat/ryktat en hingst
[x]suttit på en bockande häst
[x]suttit på en stegrande häst
[x]ridit barbacka
[x]ridit i 4 olika gångarter
[x]ridit i grimma
[x]galopperat över en sommaräng
9 / 10
Har du...?
[x]mer än 4 grimmor
[x]mer än 1 täcke
[x]mer än 1 schabrak
[x]inte bara ridbyxor i stallet..
[x]badat med en häst
[x]travat i vatten
[x]sovit i stallet
[x]mockat mer än 5 boxar/spiltor på samma dag
[x]suttit på en skenande häst
[ ]kört en häst i skogen
9 / 10
Svara ja eller nej
* Du har haft mer än 2 sköthästar? ja
* Du har kompis/kompisar som har häst / hästar? Ja
* Du har köpt något till en häst denna månaden? ja
* Du älskar hästar ? jaaaaaaaa
* Du vill ha en egen häst? jaaa
5 / 5
Du har ridit?
[ ] haflinger
[x] shettis
[x] tinker
[x] fjording
[ ] travare
[x] connemara
[x] svensk rid ponny
[x] islandshäst
[x] stor häst
[x] d-ponny
8 / 10
Svar: 31
0 - 5 = Vet du vad en häst är ?
6 - 12 = nybörjare!
13 - 20 = du är nybörjare men duktig
21 - 25 = du har sköthäst!
26 - 30 = du har foderhäst
30-32 =om du inte har borde du ha häst

Test Del 3

[x] Du har galopperat?
[ ] Du har hoppat över 1 m?
[x] Du har ridit på stranden?
[x] Du har tävlat?
[x] Du har varit med i Voltige?
[x] Du har varit med i Gymkhana
[ ] Du har varit med i Western?
[x] Hoppat samma häst fler än 5 ggr?
[x] Rider mer än 2 dagar i veckan?
[ ] Du har ridit en travare?
[x] Du har ridit en galoppör?
[x] Du har ridit en shettis?
[x] Du har ridit en Islandshäst?
[x] Du har ridit ett Gottlandsruss?
[ ] Du har ridit en svenskt halvblod?
[x] Du rider hela somrar?
[x] Du har ridit ett dressyrprogram?
[ ] Du har badat med hästen?
[x] Du har galopperat barbacka?
[x] Du har varit på horse show?
[ ] Du har en egen häst?
[x] Du har/haft foderhäst?
[ ] Du har/haft en medryttarhäst?
[x] Du har/haft en sköthäst?
[x] Du bor mindre än 10 min från ett stall?
[x] Du har varit på ridläger?
[ ] Du har varit utomlands och ridit?
[x] Du åkt häst och vagn?
[ ] Du är med i US på din ridskola?
[ ] Har du varit med i en dressyrtävling?
[x] Har du varit med i en hopptävling?
[x] Du har ridit en svart häst?
[x] Du har ridit en vit häst?
[x] Du har ridit en brun häst?
[x] Du har ridit en fux?
[x] Du har ridit en skäck?
[x] Du har ridit en fjording?
[x] Du har ridit en unghäst?
[ ] Du har träffat ett föl som är yngre än en vecka gammal?
[x] Du har ramlat av minst en gång?
[x] Du har fått en häst att gå på tygel?
[x] Du vet hur man flyttar hästen i skänkelvikning?
[x] Du har gjort galoppombyten?
0-10 Kanske nyss börjat rida? ta det lungt du lär dig snart också!
11-20 Kör hårt, du har troligen ganska nyligen börjat och det tar tid, så ha tålamod.
21-26 bra! kanske lite av en nybörjare, öva på bara!
27-29 Du är på godväg och det räcker så länge öva på och ge aldrig upp!
30-39 Bra! Du är mkt duktig men det finns alltid saker man kan öva på för att bli ännu bättre! Kämpa på.
40-44
Du är duktig och gjort allt. Öva på att få övningarna bli perfekta och
ha mkt tålamod! "En ryttare är aldrig färdig utbildad!"
[x] Du har galopperat?
[x] Du har hoppat över 1 m?
[x] Du har ridit på stranden?
[x] Du har tävlat?
[x] Du har varit med i Voltige?
[x] Du har varit med i Gymkhana
[x] Du har varit med i Western?
[x] Hoppat samma häst fler än 5 ggr?
[x] Rider mer än 2 dagar i veckan?
[ ] Du har ridit en travare?
[ ] Du har ridit en galoppör?
[x] Du har ridit en shettis?
[x] Du har ridit en Islandshäst?
[x] Du har ridit ett Gottlandsruss?
[ ] Du har ridit en svenskt halvblod?
[x] Du rider hela somrar?
[x] Du har ridit ett dressyrprogram?
[x] Du har badat med hästen?
[x] Du har galopperat barbacka?
[x] Du har varit på horse show?
[x] Du har en egen häst?
[x] Du har/haft foderhäst?
[ ] Du har/haft en medryttarhäst?
[x] Du har/haft en sköthäst?
[x] Du bor mindre än 10 min från ett stall?
[x] Du har varit på ridläger?
[ ] Du har varit utomlands och ridit?
[x] Du åkt häst och vagn?
[ ] Du är med i US på din ridskola?
[x] Har du varit med i en dressyrtävling?
[x] Har du varit med i en hopptävling?
[x] Du har ridit en svart häst?
[x] Du har ridit en vit häst?
[x] Du har ridit en brun häst?
[x] Du har ridit en fux?
[x] Du har ridit en skäck?
[x] Du har ridit en fjording?
[x] Du har ridit en unghäst?
[x] Du har träffat ett föl som är yngre än en vecka gammal?
[x] Du har ramlat av minst en gång?
[x] Du har fått en häst att gå på tygel?
[x] Du vet hur man flyttar hästen i skänkelvikning?
[x] Du har gjort galoppombyten?
0-10 Kanske nyss börjat rida? ta det lungt du lär dig snart också!
11-20 Kör hårt, du har troligen ganska nyligen börjat och det tar tid, så ha tålamod.
21-26 bra! kanske lite av en nybörjare, öva på bara!
27-29 Du är på godväg och det räcker så länge öva på och ge aldrig upp!
30-39 Bra! Du är mkt duktig men det finns alltid saker man kan öva på för att bli ännu bättre! Kämpa på.
40-44
Du är duktig och gjort allt. Öva på att få övningarna bli perfekta och
ha mkt tålamod! "En ryttare är aldrig färdig utbildad!"

Test Del 2

Suttit på en skenande häst (x) Suttit på en stegrande häst ( ) Ramlat av en häst antal: 20 (x) Galopperat barbacka över en sommaräng ( ) Hoppat över 60cm (x) Ridit en häst i hagen (x) Varit på ridläger (x) Galopperat över ett snöklätt fält ( ) Longerat en häst (x) Ridit western (x) Ridit islandshäst (x) Gått promenader med en häst (x) Ridit ut ensam (x) Ridit in en häst ( ) Duschat en häst (x) Sovit i ett stall (x) Förlorat en häst du älskat otroligt mycket (Rebus<3) (x) Badat med en häst ( ) Blivit illa sparkad/biten/skadad pga en häst antal: 10? (x) Borstat en häst (x) Ridit i tre gångarter (x) Hoppat en bana på 1 m ( ) Tolkat efter häst ( ) Ramlat av mer än 10 ggr (x) Ramlat av och skadat mig illa (x) Ramlat av på ett hinder ( ) Kört en häst ( ) Kört en riktig travhäst på travbana ( ) Voltige (x) Blivit sparkad ( ) Blivit trampad (x) Ridit tre gånger på en dag ( ) Ridit Barbacka (x) Ridit ut mitt i natten ( ) Ridit 2 på samma häst (x) Hoppat en terrängbana ( )Tävlat Dressyr ( )Tävlat Hoppning (x)Tävlat Distans ( )Tävlat Fälttävlan ( )Tävlat Gymkhana (x)Tävlat lokalt eller högre ( )Tävlat klubbtävling (x) Tävlat western ( ) Jag äger (x)Ridbyxor (x)Ridhjälm (x)Chaps ( )Ridstövlar (x)Jodpurhs ( )Ridspö (x)Sporrar (x)Ridhandskar (x)Ridstrumpor (x)Skyddsväst (x)häst/ponny (x)Hoppsadel ( )Dressyrsadel ( )Allroundsadel (x)Westernsadel ()Träns (x)Minst 6 täcken ( )Benskydd (x)Schabrak antal: 1 Nämn den häst som du senast har Ridit på: Bumble Ridit Barbacka på: Bumble Ridit ut på: Bumble Ramlat av: Bumble Tävlat dressyr: --- Tävlat hoppning: Feldon Kört: --- Longerat: Bumble
Resultat: 37? 1-20 = du har inte gjort så mycket inom ridsporten 21-30 = du har gjort lite av varje det tar sig 31-40 = du är påväg att göra det mesta inom hästar 41-60= du har tillbringat mycket tid med ridsporten 61-69 = du är nära och kommer närmare till ha upplevt det mesta i ridsporten 70-74 = Du har hållit på och gjort nästan allting inom hästar och ridsporten!
Suttit på en skenande häst (x)
Suttit på en stegrande häst (x)
Ramlat av en häst antal: 50? (x)
Galopperat barbacka över en sommaräng (x)
Hoppat över 60cm (x)
Ridit en häst i hagen (x)
Varit på ridläger (x)
Galopperat över ett snöklätt fält (x)
Longerat en häst (x)
Ridit western (x)
Ridit islandshäst (x)
Gått promenader med en häst (x)
Ridit ut ensam (x)
Ridit in en häst ( )
Duschat en häst (x)
Sovit i ett stall (x)
Förlorat en häst du älskat otroligt mycket (x)
Badat med en häst (x)
Blivit illa sparkad/biten/skadad pga en häst (x)
Borstat en häst (x)
Ridit i tre gångarter (x)
Hoppat en bana på 1 m (x)
Tolkat efter häst ( )
Ramlat av mer än 10 ggr (x)
Ramlat av och skadat mig illa (x)
Ramlat av på ett hinder (x)
Kört en häst ( )
Kört en riktig travhäst på travbana ( )
Voltige (x)
Blivit sparkad (x)
Blivit trampad (x)
Ridit tre gånger på en dag (x)
Ridit Barbacka (x)
Ridit ut mitt i natten (x)
Ridit 2 på samma häst (x)
Hoppat en terrängbana ( )
Tävlat Dressyr (x)
Tävlat Hoppning (x)
Tävlat Distans ( )
Tävlat Fälttävlan ( )
Tävlat Gymkhana (typ xD)(x)
Tävlat lokalt eller högre ( )
Tävlat klubbtävling (x)
Tävlat western ( )
Jag äger:
Ridbyxor (x)
Ridhjälm (x)
Chaps ( )
Ridstövlar (snart;]) ( )
Jodpurhs ( )
Ridspö (x)
Sporrar (x)
Ridhandskar (x)
Ridstrumpor (x)
Skyddsväst (x)
Häst/ponny (x)
Hoppsadel ( )
Dressyrsadel ( )
Allroundsadel (x)
Westernsadel ()
Träns (x)
Minst 6 täcken (x)
Benskydd (x)
Schabrak (x)
Nämn den häst som du senast har...
Ridit på: Kappi
Ridit Barbacka på: Kappi
Ridit ut på: Kappi
Ramlat av: Shakie
Tävlat dressyr: Kappi
Tävlat hoppning: Kappi
Kört: ---
Longerat: Shakie
Resultat: 37? 1-20 = du har inte gjort så mycket inom ridsporten
21-30 = du har gjort lite av varje det tar sig
31-40 = du är påväg att göra det mesta inom hästar
41-60= du har tillbringat mycket tid med ridsporten
61-69 = du är nära och kommer närmare till ha upplevt det mesta i ridsporten
70-74 = Du har hållit på och gjort nästan allting inom hästar och ridsporten!

Test Del 1

Till alla med häst -
gör du inte detta så kommer din häst skada sig.
Namn: Honey Bumble Bee
Smeknamn: Humlan:),  Bamble:/ (Figge skrev)
Född: 2005
Kön: sto
Mankhöjd: 1,45(?) cm
Färg: svettfux
Tecken: stjärn + snopp, samt fyra vita kronränder
Mål i år: klara lugn galopp (kommer aldrig hända)
Ägare: Fam. Spethz
Hur länge har du ägt hästen: ^^
Hur är den att rida ut på: Pigg och busig
Hur är den i stallet: Snäll
Vart köpte du den: Hyr från Lekeryd
Vilka klasser tävlar du i hoppning. Ingen tävling ännu
Vilka klasser tävlar du i Dressyr: Ingen tävling ännu
Har du någon medryttare? Nej
Till alla med häst -
gör du inte detta så kommer din häst skada sig.
Namn: Sörbys Kaprifol
Smeknamn: Kappi, Kappan, Kappi-bus
Född: 1990
Kön: Sto
Mankhöjd: Slutmätt för måååånga år sedan till 1.42 cm
Färg: Brun
Tecken: Inga
Mål i år: LB i dressyr
Ägare: Min mamma
Hur länge har du ägt hästen: 15 juli 2011
Hur är den att rida ut på: Gaaaaaalen!!!
Hur är den i stallet: Snäll, busig och nyfiken.
Vart köpte du den: Grimslöv
Vilka klasser tävlar du i hoppning: Har som max tävlat 70 cm/LD-10
Vilka klasser tävlar du i Dressyr: Tävlat LC
Har du någon medryttare? Nej
<3
Till alla med häst -
gör du inte detta så kommer din häst skada sig.
Namn: Shakira
Smeknamn: Shakkan, Shakie
Född: 2001
Kön: Sto
Mankhöjd: Slutmätt till 1.44 cm
Färg: Brun/Brunskimmel
Tecken: Vit kronrand vänster bak
Mål i år: LC i hoppning
Ägare: Min mamma
Hur länge har du ägt hästen: 20 maj 2011
Hur är den att rida ut på: Snäll, framåt och nyfiken.
Hur är den i stallet: Snäll och nyfiken.
Vart köpte du den: Karlshamn
Vilka klasser tävlar du i hoppning: Aldrig tävlat
Vilka klasser tävlar du i Dressyr: Aldrig tävlat
Har du någon medryttare? Nej

Lite bilder

Här är några bilder jag nyss fixat i Picnik och Pixlr ;)

Gårdagens bild

Såhär såg det ut i gårkväll :D Annars var gårdagen ganska mulen :/

American's best dance crew

Haha, fråga inte änns varför jag tittar på det :D
Bilder från Google.

Ridning 12 augusti

Idag har jag ridit Kappan. Det gick faktiskt jättebra! :) Stolt över min fina tjej <3 Värmde upp ganska länge. Ungefär 20-30 minuter faktiskt. Hon var ganska fin. Efter att ha travat igång lite gick faktiskt hon bra i skritten också :] Galoppen gick sådär. Vi har ändå utvecklats en hel del i den. Bättre form men den kan bli ännu bättre!

Efteråt red jag lite serpentiner. Höll på ganska länge, faktiskt. 10-15 minuter. I slutet var hon verkligen jättefin! :] Jag börjar förstå det här med samlad form. Man känner verkligen hur hästen arbetar och inte bara springer iväg. För pigg var det inget tvivel om att hon var ;)

Som avslutning red jag lite hög och låg form. Tycker att hon låg i bra form hela passet. Lite väl låg emellanåt men hon har kanske inte de bästa ryggmusklerna. Inte ännu i alla fall ;) Seriöst, måste ta upp klättringen igen! En gång i veckan borde jag ju klara av!
Bilden är ifrån April 2011.

Kolla vad man kan hitta på hästnet

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=517039&inriktning=&typ=9
Bumbles ägare/förra ägare ;) Ganska coolt, va!?

Detta gör mig glad

3 nya kommentarer ;) Duktigt av er! (Y)

Bilder ^^

Här är två bilder jag fotat idag:
Shakie:
Kappan:
Vill ni ha fler får ni kommentera ;)

Dagens planering

Ut och mocka samt gosa med hästarna.
Klockan tre ska jag cykla in till stan och handla skor med mamma.
När jag kommer hem ska jag rida Kappan. Kanske får jag med mamma ut och filma? ;)
Sedan väntar datorn, bilder och sånt ^^ :) Klockan nio ska jag snacka med Sandra på msn <3

That's my day.

Nu och nyss

Kollade nyss klart på den här filmen:
"Princess of thives". Den är jättebra och rekommenderas verkligen! :) Jag gillar ju Robin Hood-filmer ;)

Nu väntar sängen. Hörs imorgon!

Gymkhana!


Ny header!

Ny header! :) Tryck F5 om du inte ser den ;)

Movie


Japp

Hej. Har nyss varit ute och gosat lite med hästarna :] Tog in dem och ryktade de också. Har även lasttränat Shakkan. Hon är verkligen jättefin nu! Hon går in och står med alla fyra hovarna inne. Fast rumpan är fortfarande utanför, haha x)

Snart kommer en film från mig och Kappan igår [:

Ingen ridning idag

Shakkan har inga skor och Kappan har gått tre gånger denna veckan fastän att hon hittills bara skulle ha gått en... -.- Så idag får både hästarna och jag vilar. Då blir väl mamma glad. Jag hostar nämligen väldigt och är förkyld - men som jag alltid brukas säga: "När man börjar bli sjuk ska man inte ta det lugnt. Istället ska man gasa på så att man hinner göra allting innan man blir sjuk". xD Haha, jag är väldigt smart.       NOT!

Ridning 10 augusti

Ja, Frida var som sagt här igår. Vi red ut en sväng på cirka timmen. Väldigt mysigt och skoj! :) Frida började att rida Kappan som var lite galen. Vi bytte efter en stund så fick hon rida Shakkan som var betydligt segare ;D När vi travade av dem såg jag att Shakkan hade tappat en sko... Sur man blir! Så nu måste hon stå tills hovslagaren kommer, och vem vet när det sker?

På kvällen red jag också ner till dalåkra med min lillebror. Han fotade mig och Kappan lite x) Men tror inte jag kommer lägga ut de bilderna ;) Fast ni bryr er ju inte så det gör ju inget ;P

Hörs senare ;)

Heeey

Världens sämsta uppdatering idag, I know :/ Pallar inte skriva nu, är så trött. Blir mycket bilder och kanske nån film imorgon! :) Tjaaao!

Grattis, älsk <3

Grattis, Zingo <3 Fyra år idag <3 Världens bästa, sötaste katt <3 Fyra underbara år tillsammans :)<3

Kappriding 9 augusti

Red ut med Linnea. Riktig kul faktiskt :) Var inte så himla sugen på en uteritt men den tanken försvann snabbt (; Våra uteritter är alltid roligast ;D
Vi red Barsö. Vanligtvis brukar den ta ungefär en timme men idag tog den bara 40 minuter :D Kan bero på att vi galopeprade en hel del ;D Haha, det blir även mycket galopp på våra uteritter. Kappan blev som vanligt stark efter några galopper. Jag släppte även iväg henne så att hon bara fick springa fritt - DET GILLAR HON VERKLIGEN! Linnea och jag tävlade som vanligt lite XD Orkar inte berätta det nu, får bli imon :) Måste skriva lite i min berättelse och ett inlägg innan det blir sängen för mig :) Tjao!
<3
Min älskling för alltid <3

Minnen <3


Pollux

Detta fick jag från pollux för några dagar sedan:

Pretty nice!? ;)

Dålig uppdatering

Dålig uppdatering idag :/ Sorry... Blir inte så bra imorgon heller. Frida kommer ju ;)<3 Aja, snart kommer i alla fall två inlägg innan sängen väntar (:

I'm up!

Vaknade typ halv elva av att pappa skrek på Zingo(min katt) -.- Fast jag låg ändå kvar i sängen en timme, hihi xD Ikväll blir det uteritt med Linnea och Kappan :] Ska bli kul ^^

Btw, en rolig sak om Zingo:
När min kompis Eliza var hemma hos mig så kom Zingo fram och jag baha:
"Det här är Zingo men jag kallar honom för Frank" xD
Hon baha:
"?" Haha, ni skulle ha sett hennes min!

Ridning 8 augusti Shakie

Kom ut en liten tur tillslut. Ungefär 30 minuters pass. Inte särskilt hårt. Red väl fram cirka 10 minuter - red ut. Ner till där vägen tar slut och tillbaka. Därefter gick vi in i den smått leriga paddocken - om det inte var det innan blev den det definitivt efteråt! - och red igenom lite dressyr. Övade lite halv igenom och 20 meters volter i trav. Traven fungerade mycket bra idag faktiskt och var väldigt härlig! :]

Anledning till kort pass fanns det. Det började ösregna... Inte så konstigt med tanke på att himlen typ var helt mörkblå :3 Som tur hann vi in under skydd innan det värsta bröt ut.

Ridning 8 augusti Shakie

Kom ut en liten tur tillslut. Ungefär 30 minuters pass. Inte särskilt hårt. Red väl fram cirka 10 minuter - red ut. Ner till där vägen tar slut och tillbaka. Därefter gick vi in i den smått leriga paddocken - om det inte var det innan blev den det definitivt efteråt! - och red igenom lite dressyr. Övade lite halv igenom och 20 meters volter i trav. Traven fungerade mycket bra idag faktiskt och var väldigt härlig! :]
Anledning till kort pass fanns det. Det började ösregna... Inte så konstigt med tanke på att himlen typ var helt mörkblå :3 Som tur hann vi in under skydd innan det värsta bröt ut.

Någonting att se fram emot

Frida kommer på onsdag :) Ska bli skojigt. Inte träffat henne sedan påsklovet. Hon är verkligen jättesnäll så vi kommer ha det jätteroligt (;

Sanningen

Har du någonsin känt att du inte passar in? Det har jag. Tusen miljoner gånger.

För att jag är jag

"Yeah mä yeah ma yeah"

"Ge mig min ostkaka" xD


Hahahahahahahahahahaha

Hahahahahahahahahahaha, jag döööör! 8D
"Justin vann bästa tv-skurk" Jag trodde att det stor tv-turk xD Hahahahahahahahahahaha. Seriöst, dog typ!!! 8D

Gammal filmis


Tjuvkik


Sugen på mer? :) Släng in en kommentar och så kanske det blir fler bilder imorgon :] Nu ska jag äntligen få krypa ner i sängen!

Mina ögon är läskiga

Mina ögon är läskiga. Ibland är de gröna, ibland är de blå. På kort avstånd är de gröna och på långt avstånd är de blå. Konstigt, va? :D

Tack för att du räddade min dag, Linnea :)

Varit lite deppig i helgen... Vet inte varför. Blir väl så ibland när man inte har någonting att göra ;D

Anyway, red ut med Linnea för någon timme sedan. Det gick jättebra! :) Kul var det också x] Shakkan skötte sig toppenbra! (Y) Håll i hatten nu - hon var PIGG! Wow... först gången ever eller? I galoppen abra gasade vi förbi Linnea och Sarinda xD Haha. Vid ett tillfälle som vi skulle galoppera hade hon fel galopp. Jag typ gjorde någonting konstig så att hon skulle sakta av - men istället bytte hon galopp. Och hur bytte hon galopp då? Jo, hon typ ställde sig lite på bakbenen xD Haha, det var skojigt IRL och så nog ganska weird ut 8D En rolig sak till: Vi kom i full galopp och som vanligt vill våra pollar undvika vattenpölar så mycket som möjligt(xD). Shakkan kom då i full galopp mot en stor vattenpöl som typ täckte hela vägen. Vad gör hon då? Jo, då hoppar hon över den! :D Typ minst 50 cm över ^^ Hihi, busponny <3

Btw, vi red ner till Stockö och kom tillbaka vid Elias ;) Gosh, måste verkligen komma på ett namn till den rundan x3
Och Shakkans outfit :) :

Allvarlig konversation

Måste ta ett allvarlig snack med den där grabben -.- Seriöst? Brynäs? Skulle inte tro inte.

:(

Känner att jag håller på att bli sjuk... inte bra. Ont i halsen och allmänt hängig. Istället för att göra som mamma säger till mig och ta det lugnt ska jag ut senare med Linnea och Shakkan en sväng ;) Haha, varför göra som mamma säger liksom? :D

Dagens låt

Dead By April - Promise me


Ridning 7 augusti Kappan

Red ut i morse. Hon var pigg men kanske inte så glad... Det typ öste ner hela vägen -.- Vi var dygnsura båda två när vi kom tillbaka. Kappan gillar inte regn så hon försökte vända en gång... haha. Men i galoppen var öronen spetsade framåt som vanligt xD

Ridning 6 augusti Shakkan

Shakkan var ganska fin idag. I mellan åt i traven när jag sa till henne på skarpen gick hon riktigt fint. Ananrs var hon väl som vanligt. Seg också... såklart. La ut några bommar som jag travade över. I slutet hoppade jag även lite studs. Gjorde en liten "mini-bana". Red ungefär 50 minuter.

Bra sak i passet: Galoppfattningarna lyssnar hon skitbra på. Jag kan liksom fatta från skritt bara sådär och hon går direkt upp i bra galopp. Det är också bra att hon lyssnar väldigt bra - både på mina vikthjälper och tygelhjälper.
Mindre bra sak i passet: Ja, vi jobbar vidare med galoppen. Hon var väldigt fjantig i början. Även det här med att flytta i galopp. Fast en sak i taget. Hon fjantade även lite och ville göra galopppmbyten ibland när vi hoppade studsen - då måste jag tänka på att vara tydligare med vad jag vill! Tålamod, tjejen!

Tatueringar

Okej, jag erkänner att jag inte är särskilt förtjust i tatueringar. Om jag någongång tatuerar mig vill jag ha ett namn på armen. Så här ska det ungefär se ut:
Men istället ska det stå Sörbys Kaprifol ;D Bara för att jag älskar min tjej och vill aldrig någonsin glömma henne <3 Du och jag för evig, älskling <3

Tänkte på en sak...

Tänk om alla hade bloglovin' och inte tittade in på bloggarna om de inte skrev. Tänk då om bloggen har typ... 1000 besökare per dag. Om bloggen då inte uppdaterades på en dag... haha, statistiken på besökare skulle ha varit väldigt rolig i så fall xD

Mitt motto

"Om jag vill kan jag göra allting jag vill." Haha xD

Dagens låt
Ulrik Munther - Change your mind


Hoppbana

Detta är bana jag och Linnea hoppade i torsdags.

Bana:
Gröna upp mot C, lila ner, fortsätter mot orange så att det blir en båge. Rid förbi A och hoppa mörkblå upp mot C. Bruna och sedan oranga ner mot A.

(Alltså samma som jag red idag med Kappan som ni kan läsa om i inlägget under.)

Så här ser den ut IRL(i alla fall på Stall 2000 ;D)
Dålig bild, I know, men det är i alla fall nått ;)

Ridning 6 augusti Kappi-bus

Har varit ute en tur med Kappan, eller ja, typ vid nio i morse xD Hon jobbade på bra. Verkligen kul att hon börjar få rätt form i gångarterna så att man slipper sitta och forma själv hela tiden! :) Stolt över tjejan.

I traven var hon jättefin och förvånadsvärt nog var hon ganska duktig emellanåt i galoppen också! :) På volter gick hon ner jättefint i form. Glad man blir när hon annars brukar fjanta! Vi jobabr vidare där med skänkelvikning i galopp och att jag ska vara tydligare med mina hjälper. Såklart övar vi även vidare på det här med formen i galoppen.

Annars var det tänk att bli ett cavaletti- och hopp-pass. Red i ungefär 45 minuter(?). I slutet hoppade vi två hinder på 50 cm, två på 60 cm och ett på 70 cm. Kappan var taggad men lyssnade bra. Jag gjorde även så att när jag red banan på lite lägre hinder saktade jag av till skritt från galopp, fattade galopp och t.ex. kom mot ett hinder. Saktade av till skritt, fattade galopp o.s.v. Detta gjorde jag för att hon skulle lyssna mycket bättre. Det funkade jättebra och då fick jag ju hela tiden någonting att tänka på så att det inte blev långtråkigt! Då red jag också mycket bättre vägar, tog ut svängarna och gasade på mer. Det är verkligen någonting jag kan rekommendera att man kan gör!

Bra sak i passet: Ja... det har jag ju typ redan sagt :D
Mindre bra sak i passet: Nja... venne men jag vet att vi ska jobba vidare på att få ett effektivare tempo så att jag kan jobba med halvhalter och så att hon samlar upp sig själv bättre.

Bana:
Gröna upp mot C, lila ner, fortsätter mot orange så att det blir en båge. Rid förbi A och hoppa mörkblå upp mot C. Bruna och sedan oranga ner mot A.

Badrum = spindelhem?

När jag duchade såg jag fem spindlar... FEM! Men, ja, de har ju också rätt att leva ;) Kanske inte just i badrummet då, men, hehe xD

Aja, godnatt ^^ Hörs imon (: Då kommer även bilderna från i torsdags! :]

Ridning 5 augusti Shakkan

Då har jag ridit Shakkan igen då. Red barbacka, dressyr i paddocken. Hon jobbade på bra. Cirka 40 minuter. Jobbade lite serpentiner i trav - tre och fem bågar. Därefter tog jag även några skutt över 50 cm xD Haha, blev bara tvungen :D Första gången jag hoppade barbacka med tjejan x)

Bra sak i passet: Eh, traven var ganska fin...? Tillslut xD Venne... Fick träningsvärk i magen xD (Jag gillar ju det så...)
Mindre bra sak i passet: Jao, får nog säga galoppen. Hon skenade ganska mycket... -.- Förta gången hon är lite pigg i alla fall ;D
Bild från förra gången jag red barbacka med Shakkan. Den togs några dagar innan ridlägret - alltså vecka 27.

Etiskt dilemma

Åh, alla rika personer är så egoistiska :@ Jag är så himla trött på att de ska åka runt i dyra limousiner medan det finns barn som knappt lever. Föräldrarlösa barn, barn i länder som krigar, spädbarn... Vad har de gjort för att förtjäna att leva så? Va?

Tänk om du var den personen. Skulle du då inte vilja bli räddad? Vi borde kämpa tillsammans mot exempelvis hungersnöden istället för att ge ännu mer pengar till de som redan har miljader - som t.ex. kändisar.


Åhhh


Saknar denna tiden...

Minns det som om det vore igår :D

The movie - Shakkan


Done

Nu är filmen klar. Ska bara ladda upp den på youtube och sedan kan ni se den ;)

Först filmen

Nu är första filmen klar, men den kommer ni nog inte få se, tyvärr. Den är nämligen på Linnea ;) Men en bild kan väl inte skada? (;


Stay tuned

Ska börja fixa filmerna nu så de kommer om någon timme eller två. Blir även några bilder.

Håll ögonen öppna ! ;)

Ridning 5 augusti Shakkan

Har varit ute med Shakkan en tur. Hon jobbade ganska hårt igår så det blev en lugn uteritt. Lite trav och mycket skritt. var ute ungefär 40 minuter. I kväll blir det ett dressyrpass med tjejen. Om inte vädret håller i sig drar vi ner till Stockö annars får jag bära bort hinder så vi kan vara i paddocken :)

Tjaaau

Yeah. Kom in vid typ tio och var dö hungrig :D Varit ute sen sex ... xD Ska sova snart men först lite info om ridningen.

Ja, först hoppade vi ju lite :) Shakkan var slöis. När hon börjat få upp tempot gick det bättre. Som max hoppade vi typ en meter. En mini bana på 90-100 cm. Tyckte hon var duktig annars :) Film finns och den kommer nog förmodligen imorgon :)

Kappan red jag ju och badade med sedan. Det blev som en liten uteritt, så därför ska hon nog få vila imorgon. Vi var inte hemma förrän halv tio xD Dygnsura båda två :D

Aja, hinner inte skriva mer nu. Ska sova [: Byebye <3

Drar ut

Så, nu drar man ut och hämtar hästarn från den andra hagen hos grannen :) Sedan kommer Linnea och ja, ni vet vad som väntar ;D
See you later!

Gissa film

Denna snyggingen är med i filmen jag tittar på :D
Vilken film kan det vara? ;)

Ridning 4 augusti Kappi

Kappan red jag i morse. Hon var piggelin och lite jobbig. Hon vilade igår så då har hon ju såklart bara gått och latat sig. Det blir ju inte bättre av att det var lång uteritt i Tisdags ;) Men mycket galopp :D

Red lite dressyr. Tänkte lägga passet på 45 minuter och det blev väl ungefär den tiden. Travade även över en cavaletti-serie. Det var ganska kort avstånd så det gick väl sådär... hehe xD Ananrs tyckte jag att efter ett tag jobabde hon väldigt fint med ryggen :) Glad Izzanh(K)! Red lite det jag gjorde med Shakkan igår - slalom mellan hindrerna. Funkade fint. Hon lyssnar ruskigt bra på vikthjälperna men det kan bli bättre! ;)

Bra sak i passet: Em, måste nog säga att hon sökte sig ner i form i galoppen. Härligt att utvecklingen går framåt! :)
Mindre bra sak i passet: Vi måste jobba vidare på att kommunicera bättre genom mindre hjälper, och jag måste jobba vidare på att höja mitt tålamod.
Min älskling är finast <3

Bra dag imorgon

Jupp, bra dag imorgon. Rida Kappan på morgonen. Chill. 15.30 Kompiar på nätet(program på TV:n). 16.30 Fångad(program på TV:n). Halv sju kommer Linnea och då ska vi rida - hoppning med Shakkan. Blir väl en timme ungefär. Efter det blir det bad med Kappan :] Ska bli skitskoj! :D

Med det säger jag också:
Godnatt ;)

Bra dag idag

Japp. Bra dag idag. Tränat och ridit. Shakkan gick sådär. Var ltie sur på henne redan innan hon det blev inte precis bättre... Hur som helst, tränade dressyr + att jag tog några skutt över mina framdragna hinder :) Då blev hon pigg kan man säga! :D Kom såhär i vanlig galopp efter att ha jobbat lite på stora C-volten mot ett räcke. Först var hon lugn - men sedan såg hon ju hindret! :D Då blev det fart. Hon hoppade typ dubbelt så högt(hindret var 50 cm) och brydde sig inte ett skit om att det var lite "läskigt". Haha xD Finis <3 Vad gjorde hon sen då? Jo, såklart byte hon galopp -.- Fjant.

Ja, tillbaka till dressyren. Red lite slalom, övade lägre form och tog sedan upp henne. Travade lite på åttvolten. Körde även igen lite galopp och försökte få ner henne bättre. Det funkade ibland. Ananrs var hon väldigt jobbig.

Bra sak i passet: Formen när jag tog upp henne i traven från den längre till den högre. Tydligen var det så jobbigt - och hon jobabde på bra med ryggen - att hon blev helt slut och började skritta. Haha xD Hon har en del muskler kvar att bygga ;)
Mindre bra sak i passet: Ja... resten? Hehe, nej, men typ... jobba vidare med formen i galoppen. ... Och mitt tålamod!

Weird

Av någon anlednin fick jag denna låte på hjärnan xD

Nyligen

Nyligen har jag varit och badat typ en och en halv timme med brorsan :D Skoj var det.

Ha


FAN VAD COOLT

Samma person? :D
http://www.youtube.com/user/zeldaxlove64#p/u

^^

Halloj i stugan :] Vad händer? Själv ska jag väl snart ut och fixa Shakkans sko. Blir nog ett dressyrpass med henne i eftermiddag/kväll. Imon blir det hoppning ^^ Tjauu!

Heeey


Heeey. Dålig uppdatering idag, I know. Tyvärr hinner jag inte skriva något nu heller :/ Sorry... Var ute och red med Linnea i cirka en och en halvtimmen. Red Kappan som var riktigt ordentliget taggad :D Haha, busponny <3 Vi hade jätteskoj och kanske ska vi hoppa och bada på torsdag :

Hejdå!

Någonting att se fram emot.

Nu har jag i alla fall någonting att se fram emot :) Lite längre uteritt med Linnea och Kappan imorgon klockan åtta [: Nu har jag någonting att se fram emot (x

Fan också.

Gud vad besviken man blir :( Shakkan har tappat en sko(eller som Eliza säger; En hov :'D). Undra hur många dar det tar tills man kan rida henne igen då... Fan också. Vi får väl träna lite från marken istället.

Så. Banan är framme, mamma är på G och så är det bara Shakkan som är klar att fixa :) Medan jag är borta tycker jag att ni ska lyssna stenhårt(xD) på den här låten:
Hur snyggt hår har liksom inte den här killen? :D

Ut och bygga

Nu ska jag ut och bygga bana :) Vid ungefär 7 ska jag hoppa den med Shakkan och mamma ska filma med nya kameran :]

Våga fråga?

Du har väl inte glömt Våga fråga? ;)
http://izzanh.blogg.se/2011/july/vaga-fraga.html

Dagen hittills

Jahapp. Hittills har jag varit i stan med pappa och brorsan om kom hem igår efter en vecka i Halmstad. Skönt att se honom igen ;) Vi är ju så bra vänner, gör typ allt möjligt tillsammans. Jag fick en kamera, en Samsung ST90:
Jävligt snygg om jag får säga det själv ;D

Inte ridit ännu. Blir Shakkan som ska få jobba ikväll. Tänkte hoppa en bana vi gjorde på ridlägret (: Imorgon ska jag rida ut med Linnea(?). Hon skulle höra av sig men har inte gjort det ännu så jag får väl se.

Aja, hörs senare!

Ridning 31 juli Shakkan

Jaup. Var och klättrade med gumsan. Hon var duktg och det var riktigt kul faktiskt :) Lite sur i slutet för att hon var tvungen att gå upp en gång till för baken xD Haha. Hon kommer nog ha träningsvärk imorgon ;) I början när vi red dit var det några älgar som sprang förbi och då blev hon såklart skiträdd och vägrade gå framåt. Fjant xD Fick leda henne en stund -.- Sedan jobbade hon bra. Jag tror jag krossade 10 stycken irriterande bromsar som satte sig på henne hela tiden. Usch vad jobbigt det är med flugor och mygg! Där har vi definitivt fördelen med vintern ;P

Love is in the air <3

http://izzanh.blogg.se/2011/april/