Ridning 31 december - Shakie

Shakie: Henne hoppade jag i min paddock. Det var verkligen bra tillfälle eftersom att det hade frusit under natten och var därför inte lerigt. Jag byggde fram tre hinder och red typ en minibana på 90 cm. Det var ett dag sedan vi hoppade på "de högre höjderna". Det skulle vara toppen om vi kunde komma till ridhuset och hoppa snart igen. Nästa vecka kanske det blir en dressyrträning där i alla fall. Anyway, ridpasset gick bra. Shakkan jobbade på bra och så. Lite slar då hon rev vid ett tillfälle, tror jag, men annars ok.

Kappidressyr + Stor Bildbomb

Red alltså dressyr på Kappan i grannens paddock. Det gick bra och hon var fin. Tränar vidare på att hålla ihop händerna för min del och för hennes del högre form och mer bakbensarbete.
Det var ett mer "rida-igenom" pass, gjorde ingenting speciellt utan mest det gamla vanliga - dels på grund av att vi skulle bli filmade. Utöver det vanliga blev det lite framdelsvändningar, ryggningar och övergångar. Nu får ni bilderna(Film finnes i några inlägg under).
Någon personlig favorit?

Dressyrfilm


Jaaao

Då kanske man ska hinna blogga en snabbis innan sängen väntar. Tidigt upp i morgon. Askul i dag. Linnea och jag är ju som vi är... Haha, heliga Birgitta och hennes förmåga att göra armar heliga! :D Världens bästa fantasi, eller vad!? ;) Fast det är faktiskt på riktigt...

Må Den heliga Birgitta slingra sina heliga armar runt dig och ge dig evig trygghet. Armen.

Bra uppdatering idag... hm, hm

Ja, som ni vet kommer Gunnar idag, så uppdatering kommer att suga även idag. Jippi! Det var bara det jag ville säga. Köttfärslimpa!

Dagens låt

Karaoke - Du kan allt melodin!
Lyrics:
En taggatråd, en taggatråd. Det är en tråd med taggar på. En taggatråd, en taggatråd. Det är en tråd med taggar på.
Och har den inga taggar på, så är det ingen taggatråd.
En taggatråd, en taggatråd. Det är en tråd med taggar på.

Snabb uppdatering om dagens ridning.

Emmy vart ju här så vi red båda samtidigt. Hon red Kappan först. Vi red ner till Stockö, red fram och tog sedan en sväng till banan och tillbaka. Kappan blev helt trokig vid uteritt. Jag har aldrig ridit henne när hon varit sådär jobbig. Sjukt ofattbart hur hon orkar! Lite skillnad för Emmy att hoppa upp på Shakkan sen, haha. Red lite dressyr på den andra hästen. Jag hade Kappi då så då blev det mycket haltarbete! På vägen hem tog vi dalåkra. Kunde vi ha varit iväg i en och en halv timme ungefär? ;)
Glad Birgit.

Lasse-lARS♥


Nu sitter man här då...

... och äter paj. Okej, jag äter faktiskt lasagne, men ändå ;P PAJ!

Dagens låt

Jessie J - Who you are


Klättring

Blev klättring i morse med Shakkan. Man hade med sig en mindre glad ponny som absolut visste vad som skulle ske, haha. Jobbade i ungefär 50 minuter. Därefter var det en svettig ponny man hade med sig hem, och en trött sådan! Tyckte att hon jobbade bra, om man bortser ifrån hur otroligt seg hon var helt passet!

Nu... eller typ snart

Ska ut till stallet och fixa inför kvällen rycka hästarna och sedan ska dem få deras kvällsmat :) Uppdaterar mer sen.

Failbilder - Önskeinlägg

Fortsätt att önska inlägg! :)

Dagens låt

Pitbull ft T-pain - Hey baby


TAGGA!

Grymma dagar framöver! Börjes imorgon, Emmy på torsdag, Linnea på fredag, Clarence på lördag, åker från C natten mot söndag och checkar matchen som är fyra på morgonen. Asgrymt! :D

(Y)


Halloj

I dag är det en sånhär allmänt tråkig dag när man passar på att redigerar bilder. Hörde att det var några som var sugna på failbilder, så höll ögonen öppna ;)
Ett smakprov... haha

Dagens låt

Pitbull - I know you want me


Ja, vad tror ni att jag gör?

Checkar J-VM - såklart! :D Bästa händelsen på hela året!<3 Vi leder mot Lettland och det är typ 13 minuter kvar av matchen ;) Nu ska jag titta vidare. Heey!

Dagens kommentar

Vem fan är gunnar?
HAHAHAH!
Det du, Linnea Gunnar :)
HEJHEJ!

Måndag = Shakieridning

Red i morse, men man är ju lat så jag skriver inte förrän nu x) Jag red dressyr i grannens paddock. Shakkan var lite seg - typ som hon brukar alltså - men kyssnade bra när jag sa till henne. Det märks att hon har blivit väldigt seg när man ska sätta igång henne efter en halt - det får vi jobba vidare mer på! Utöver det tränade jag mycket voltarbete, och det gav resultat! Jättefin idag i traven. (Y) Då blir man glad :)

Dagens outfit

Dagens låt

Pitbull ft. Chris Brown - International love


Uteritt... eller?

I dag stod det uteritt på Kappis schema. Visst blev det även en uteritt, men en annorlunda sådan. Hade först tänk ta en av dem längre rundorna, men så visade det sig att föräldrarna skulle ut och gå så då hängde vi på :) Det blev kronorundan och vi var iväg i ungefär en timme. Kappan var galet pigg som vanligt. Vi vann enkelt mot pappa i en galopptävling, hehe ;) Nu ska jag sova. Det är ju en dag imorgon också! Herrå ^^

Shakieridning

Mysgi ridtur med uteritt blandat med hoppning. Red halva kronorundan, gick sedan till paddocken där jag bara hoppade några skutt på max 90 cm. Shakkan var duktig, hade sitt normalatempo, möjligen något piggare. Var till att börja med lite seg vid hoppningen, men det funkade fint efter att jag sagt till henne ordentligt. Vi måste träna vidare på att behålla raka vägen från vägen till hindret, över hindret och efter hindret - alltså att hålla vägen rak hela vägen. I min egen insats tränar jag vidare på trampa ner hälen mer över hindret.

ULRIK MUNTHER ♥


Ridning

Ja, kan julafton börjar bättre än då man ramlar av? -.- Varning för långt inlägg! Såhär var det:

Red ner Kappan till Stockö för att trimma dressyr. Gick jättebra till att börja med. Hon brukar vara väldigt spretig men i dag var hon hyftsat mjuk i alla fall. Kommer inte riktigt ihåg eftersom att jag skriver detta i efterhand, men tror att jag jobbade mycket övergångar och framför allt voltarbete. Åttvolten + serpentiner. Sedan bestämde jag mig för att lägga upp stigbyglarna och träna min egen sits.

Red lätt utan stigbyglar, Kappan hoppar till då hon tydligen blev rädd för någonting. Jag tappar balansen, hamnar snett och det gör såklart henne ännu räddare. Hon rycker till, jag hänger inte med och far därför ner i backen. Aouth.

Jag tappar luften och typ skriker för att jag inte kan andas. Kappan sticker iväg hemåt i full galopp (såklart jätteglad ponny som äntligen får galoppera!! -.-). Efter lite men och om tar jag mig upp, hämtar jackan och möter på vägen hem ett par som jag mötte på vägen ner. De hade tydligen hört mitt skrik och undrar såklart hur det är med mig. De hämtar bilen och lovar att skjutsa hem mig.

Väl i bilen ringer Emma - en i byn - av alla människor och säger att hon har min häst. Tydligen hade hon, som jag hade trott, varit på väg hemåt med stannat då hon kommit till byns stall(säker för att hon hört hästarna). Så jag hoppar av vid stallet, tackar för skjutsen och hoppar upp på min lilla busponny.

Ingen större skada. Jag fick något blåmärke på den högra sidan av ryggen samt lite öm över revbenet på samma sida. Rev upp några sår på högra armen och typ två "hål" i högerhanden. Eftersom att Kappans stigbyglar låg över hennes manke blev inget skadat där - tur!

Hm... tror att jag skriver om Shakkan i ett separat inlägg, va? :D

Shakieridning

Kommer knappt ihåg vad jag gjorde...

Red dressyr hos grannen, om jag inte minns fel blandade jag med 30 minuter uteritt också. Dressyr kändes toppen! Red på hacket idag, så det var därför, haha (: Om jag inte minns fel så tränade jag övergångar och hyfsat mycket voltarbete, alltså olika storlekar på volter, åttvolt, serpentiner och bågar. I slutet tränade jag också på att rida mellan koner. Det behöver vi verkligen träna vidare på. Jättebra övning för att få hästen smidig och kvick på hjälperna. I början förstod Shakkan inte alls, men förbättrades efter hand. I slutet gick det riktigt fint (:
Trött ponny

Jupp


Dagens låt

Ulrik Munther - Kill for lies


God jul!

God jul, alla mina underbara läsare! Hinner inte blogga mer förrän ikväll. Nu ska jag rida båda hästarna och sedan bär det av till kusinen :] Ha det bäst ni som älskar häst!

Bättre sent än aldrig

I dag har det som vanligt varit ridning. Fullt ös! Klättrning med Kappan i morse. Vi var typ iväg en timme, tror jag ^^ Pigg och svettig ponny. Hihi, hon är så söt <3
Shakkan gick MB. Det gick egentligen sådär men det kändes sååååååååååhääääääääär härligt. Ingenting slår känslan av att känna att man rider en underbar ponny. Älskar Shakira <3 Kanske lägger ut övningen imorgon om jag orkar för nu ska jag sova. Herrå!

För exakt ett år sedan

Bumble <3
Gud vad mycket snö vi hade! :o

HERRETIDES!

NICHOLAI VON BENZON HOLLESEN TYCKER ATT ULRIK MUNTHER ÄR GRYMT BRA!!! <3 AAAHHH, jag börjar typ att gråta!! :D

Mina favoritkillar <3

Tummen upp för godsaker!

(Y)

Dagens låt

Avril Lavigne - Smile


Film från igår :)

Jag vet vad vi behöver träna på, det är därför vi träna, right!? ;)

SHIIIIT POMMES FRITES!

4 dagar kvar! Är det änns möjligt? Om fyra dagar börjar det bästa äventyret på hela året. Det finns ingetinf som är bättre, roligare och mer spännande. Jag pratar såklart om J-VM!

Dagens ridning - Shakie

För Shakies del blev det en lugn uteritt. Hon jobbade fint, coh var förvånadsvärt hyfsat pigg :o Tränade lite övergångar. Red kronorundan och det tog ungefär 45 minuter.

Dagens ridning - Kappibus

I morse red jag Kappan till grannens paddock, eller nej, jag gick faktiskt :) *stolt* Eftersom att det var väldigt hårt i marken blev det inte mycket till dressyrpass. Mycket skritt, lite trav. Red egentligen mest runt, gjorde volter och övergångar, och avslutade sedan med en lång uteritt i skritt som från Kappans sida verkligen gillades! Hihi, min fina skrutt <3

Dagens låt

Avril Lavigne - Remember when


Shakie

I dag blev det såhär:
Riding i ridhuset. Värmde upp länge och tränade sedan på övergångar, både att hon skulle lyssna före men framför allt i igångsättningen.
Därefter blev det några skutt över ett hinder :)
Shakkan jobbade väl bra. Jag tränar vidare på sits och handställning.


Film finns och kommer möjligen i morgon

Vad gör vi? NU KÖR VI!

Ut och fixa ponnyn och sedan bär det av till ridhuset! Tagga dressyrträning med Shakkan! :)

Ridit

Ridit Kappan, uteritt, Barsö. Hon var fin. Det kändes som att jag fick tillbaka henne riktigt bra i dag :] Vi var ute cirka 50 minuter.

Bild kommer

Dagens låt

Amanda Jenssen - Happyland


Oh yeah!

Jullov! :D

Nu kör vi!

Nu börjar julshowen och därefter väntar JULLOV! Chill! :D

Dagens låt

Amanda Fondell - All this way


Så kan det gå...

Ibland blir inte ridpassen som man vill och hoppas. Ibland blir allting bara fel. Precis så blev det i dag.

I dag stod dressyrarbete på schemat. Shakkan var väldigt trevlig i både skötseln och framskrittningen. Därefter blev vi ganska snabbt ovänner. Hon blev sur på mig då jag blivit sur på henne. Egentligen är hon fantastisk underbar som alltid försöker att göra som jag ber henne <3 Dock är det inte alltid hon förstår vad jag menar. Därför blev det en och en annan höjd röst åt min lilla stakare, och några bockningar från Shakkans sida. Suck, det är så det kan gå. Vi tar nya tag och kommer tillbaka på topp på onsdag! Imorgon har hon, som vanligt på tisdagar, vilodag.

Dagens låt

Hot Chelle Rae - I like it like that


Dagens låt

Electric Touch - Don't stop


riiidning

Shakkan red man och klättrade med. Chill. Snöade bara ganska mycket -.- Men det gick väl bra. Får som vanligt säga till några gånger innan hon lyfter på benen ordentligt.

Kappan red jag i min paddock för en gångs skull. Klockan var liksom sju... Red förvånandsvärt i 45 minuter. Egentligen red jag bara fram hela passet, hehe. Kappan var... UNDERBAR! Så sjukt fin. Sådär fin har hon inte varit på väldigt många veckor! Glad blir man :)

Sörbys Kaprifol, vart ska jag börja?
Du är världens mest speciella och underbara häst.
Du är förmodligen världens piggaste och livfulla 21-åring.
Ju mer man rider dig, destp piggare blir du.
Om man galopperar fram dig blir du så het att det inte går att rida mer.
När vi rider ut blir du helt tokigt tittig när du är som piggast.
Du grymtar alltid när jag håller tillbaka dig i galoppen.
I avslutningstraven pinnar dina ben på som trumpinnar. Det finns det många som kan bekräfta.
Du älskar allting som har med motion att göra, särskilt galopp.
Ditt favoritställe att bli kliad är på rumpan. När man inte kliar dig tillräckligt bra tittar du bak på mig med stora ögon. När du tröttnar går du därifrån.
Du kommer allting när jag ropar, särskilt när du vet att det är uteritt på gång.
Du är alltid så lugn och cool.
När man ska fota dig kollar du alltid bort...
Om man kliar dig på mulen kliar du tillbaka, bara dubbelt så hårt.
Jag har aldrig älskat någon så mycket som jag älskar dig.¨
Du och jag för evigt ♥

I daaah vart man visst populärHoppat Shakkan

Shakkan var lite orolig för att det skulle bli ett yttligare dressyrpass då jag styrde henne mot grannens paddock. I grannens paddock red jag nämligen fram. Red fram som man ska rida fram - kolla broms och gas, böja och ställa och flytta för skänkel. Därefter red jag till min paddock och så började hoppasset.
Jag satte fram två hinder som man skulle rida som en serpentinbåge. I början var Shakkan seg och ofokuserad, kanske tyckte hon att hindrerna var för låga. Jag höjde som max till 80 liksom... hehe. I slutet var hon i alla fall välidgt fin. Blev en hel del snäva svängar med det klarar hon galant! ;)

Me right now.

Just nu sitter jag framför tv:n och tittar på ishockey - Sverige mot Ryssland! Go Sweden, och Pelle Mårts! ;) Haha, Pelle ^^ Käkar även lite godis, hihi. Det är ju lördag ;) Skönt att skolan slutar på tisdag, inge läxor!!
Hej svejs, bananfejs

Ridit

Blev en uteritt för Kappans del i dag. Pigg och glad tjej som vanligt. Ah, antar väl att passet gick bra :] Red Ekesås som tog ungefär en timme.
Dagens outfit:

Dagens låt

The Duck Song


Dagens dagliga ridpass

På morgonen red jag Kappan. Jag red MB. Som uppvärmning red jag ut i ungefär 10 minuter. Inom MB:n gjorde jag ingen speciell övning. Kappan var pigg och stark. Usch, gillar inte när hon håller på och spretar emot. Red i ungefär 40 minuter.

Shakkan gick dressyr. Igen. Egentligen skulle jag ha ridit ner till Stockö, men för det första pallade jag inte och för det andra var det ledigt i grannens paddock, så grannens paddock fick det bli. Jag red en övning. Man red som halvt igenom fast man började vid t.ex. M och kom ut vid E, förstår du? (: Där lägger man en volt, cirka 15 meter, och sedan svänger man mot F. Det kan man göra från andra bokstäver och så också :) Anyway, det gick bra! Vi jobbar vidare med det vanliga - ställning, böjning och stadighet.
Jupp...

Dagens låt

Eminem - Not afraid


Ridning på TRS

I dag var det sista gången. Sista gånger är lika med gymkhana! Jätteroligt! Det var jag och Emmy mot Paulina, Hanna och någon med blond hår, haha. Emmy och jag vann! :) *glaaad!* Tävlingsmänniska som man är, hehe ;)
Är ni intresserad av övningar vi gjorde får ni kommentera. Annars har jag övningarna på papper.
Finch var mycket fin och trevlig att rida. Skulle gärna vilja testa dressyr på henne vid något tillfälle. :) Förutom att hon var lite seg... Då la man till spöet och genast fick jag fart på henne! (I alla fall just då...) Busan tog även ett bocksprång ;)
DSC_0511
Shandy:
Ah, honom har man ridit några gånger förut ;) Han fjantade vid en konövning och tänkte absolut inte gå i närheten! Då blir man väldigt glad -.- Sedan stegrade han med mig också... Men det är en annan historia!
Shandy
Bilder ifrån: http://www.theleborgsryttarsallskap.se/

Ridning i daaah igen.

I dag har man ridit fyra hästar. Finch, Shandy(såklart!), Kappan och Shakie. Nu ska jag skriva om ridningen här hemma:

Kappan red jag dressyr på. Körde igenom mycket att hon skulle mjukna och lyssna på mig, alltså blev det mycket voltarbete i lite längre tempo för att jag skulle orka hålla ihop henne. Visa stunder var hon fantastiskt fin. Jag fick ett sånthär ögonblick när jag kände att det var vi och inte jag och Kappi - underbart! Blev ungefär en timme och 20 minuters pass på grund av lång fram- och avskrittning :)


Shakkan red jag ut på, kronorundan. Vad kunde det ha tagit, en halvtimme? Var liiiite läskigt i mörkter men gick annars fint :) Gosh, så små steg tjejan tar! Verkligen skillnad mot hästarna man red under morgonen. Tränade lite övergångar och galoppombyten. Det funkade fint förutom att vid för många galoppombyten blir hon väldigt studsig och kortar då språnget yttligare(om det nu går!), alltså kan det lätt komma till en stegring från hennes sida vid sådana tillfällen när hon blir passiv. Får tänka vidare på att köra långa steg, kräva lite mer utav henne. Det kanske blir att jobba vidare på imorgon när det ändå är dressyr? ;)

Sur tant.

Gaah, jag stör mig verkligen på våran profilridlärare. Hon är så jävla sur. Har hon pms hela jävla tiden? AHHH!

Dagens låt

Mange Makers - Mange bjuder


Jag gillar paaaaj (Y)

Matteprov idag... hm. Hoppas att det gick bra. Men ah, det var inte det jag skulle ta nu ;) Ridit som vanligt. Blev dressyr i Stockö för Shakkan idag med. Blev en timmes ridning. Övade mycket övergångar och att verkligen få fram henne bra i alla gångarter Ibland går hon sååå himla fint i traven och sedan när man typ börjar att rida lätt... pff, så dör den fina formen ut och så börjar hon att gunga igen. Suck. Det är bara att jobba vidare.
Älska <3

Bara för att Nicholai är beeest <3

http://nicholaihollesen.blogg.se

Ulrik Munther ♥ Always a Munther! ♥


Dagens låt

The Fray - Heartbeat


Uteritt i regnet och blåsten

Ja, det enda man inte hade tur med idag var väl vädret... Sjukt vad tråkigt allting blir när det är så grått och trist väder. Både jag och Kappan var dygnsura efter en timme ute i skogen. Blev att rida bakom Stojby-stallet och komma tillbaka vid Stockö. Ofattbart vad trött jag var när vi kom till Stockö, blev alltså att skritt därifrån(cirka 15 minuter), blött från topp till tå. Kul! Men Kappan tyckte nog att det var roligt eftersom att det blev en hel del galopp för att hinna ut från skogen innan mörkret hade lagt sig ;)

En gång min, alltid min.

Chill dag idag! Den bästa på länge faktiskt... (Om man bortser från det sjukt tråkiga vädret :[) Imorse fick jag senare skjuts och det är lika med en halvtimmes extra sovning! :) *Glaaaad*! I skolan på morgonen var det såklart Lucia och då slapp man arbetspasset. En halvtimmes rast och sedan HKK... Ah, HKK suger men men... En timmes "lunchrast"(vi hade ju redan ätit lunch (; ) var det gympa. På gympan simmade vi... AHAHA! Det har jätteroligt :D Eller ah, själva simningen var inte särskilt roligt medan klasskamraterna var desto roligare. Vi var bara åtta stycken :) Ännu mer chill! Våran konstsimning ägde fett ;) Sedan slapp man franskan för att alla andra i min grupp deltagit i Luciatåget och då varit en timme tidigare på morgonen. Min lärare tyckte att jag också skulle få gå hem ;) Niceigt. Pappa hämtade vid två, sedan har jag ridit, ätit och nu sitter jag här :]

Dagens låt

Maroon 5 - Misery


Tomorrow

Imon blir det en ganska go dag ändå :) Lucia firande på morgon = inget arbetspass(ah, man kan se det både negativt också med tanke på att jag får göra läxorna hemma istället...). Därefter HKK(världens värsta, I know, men men...), idrott och då ska vi simma :) Vi får se om jag drunknar... hehe. Dagen avslutas med franska(jippi!!! -.-) Sedan bar det av hemåt. Dagen kan ju inte börja på bättre sätt när man får lite sovmorgon också, eller hur!? ;)

Ridning

Först och främst måste man påpeka att jag har 'Vart jag än i världen vänder' på hjärnan, gaah! Så, nu fortsätter jag inlägget som rubriken tyder - ridning. Red i Stockö idag, dressyr med Shakkan. Det gick bra. Hon kändes ganska pigg idag, faktiskt :] Det är alltid roligt! Red igenom mycket på volterna, även lite skänkelvikning i trav och galopp blev det allt <:

Checklista

Skola - Check!
Äta - Check!Nu väntar inhämtning av hästarna, handboll och sedan dressyr med Shakkan vid ungefär sju ikväll :) Go, IzzanhK, go!

My babe <3

Dagens låt

Hot Chelle Rae - Tonight Tonight


Dagens ridning

Kappan gick klättring. Det gick bra. Överpiggponny som vanligt. Fick med mig en svettisgris heeeem ;)

Shakkan gick hoppning. Hon var jättefin! :) Mycket uthållighetsträning blev det idag då jag körde en bana upprepade gånger på raken. Shakkan andades allt ganska bra efteråt! (; Great. Träna vidare på sånahär kombinationshinder då hon gärna blir vinglig. Mycket bättre kommunication före och efter hindrets krävs. Ska tänka vidare på vilken galopp hon ska landa i och tänka vidare på min sits!
Here is the bana:
Använd fantasin för att sätta ihop en bana! Röda bommarna ska i alla fall vara studs ;) Bruna hindret är en oxer.

Right here, right now, nothing is impossible.

Sitter däckad framför tv:n och tittar på ridsport. Go Roffe som är next!

Dagens låt

Kim Lövh - Jag såg mamma kyssa tomten


Kappibilder

Idag fick Kappan gå åter dressyr + en liten uteritt på ungefär 20 minuter - Wicén. Gjorde väl egentligen ingeting speciellt, red ungefär som i går - alltså med lösgjordhet i tanken. Ah, här han ni i alla fall några proffsiga bilder... *host, host* :)


Shakiebus

Red ut med Shakkan i morse, vad kunde det ta? Typ en timme, kanske :) Red kronorundan och övade på bland annat skänkelvikning från sida till sida, halter och övergångar. Det funkade fint. Nästa uteritt blev det nog mer intervallarbete. Det lär behövas!

Denna text kommer senare idag att ersättas av dagens outfit.

Dagens låt

Skrillex - First of the yearUpptagen!

Idolfinal nu fan! Go Robin!<3 Hahha, Bagge är för go som nyss sa att han var Robins största fans! ;) Det kan han ju drömma vidare om... haha (: Och så är det handboll - Sverige (Y) Nu får vi fan krossa Danmark! ;]

Dagens låt

Mohombi ft Nelly - Miss Me


Riiidniiiing

Shakkan gick först, dressyr i paddocken. Skulle egentligen ridit ner till Stockö men pallade inte, hehe ;p Hon var jättefin i traven och skrittet i framridningen :) Toppen! Bra eget insiativ med formen. Efteråt tränade jag på lite olika. Satte ihop en övning som såg ut såhär: Långsida med tre volter på 10 m. Andra långsidan red jag öppna eller slutna beroende på vilket varv. Efter några varv bytte man varv med hjälp av fyra serpentiner över medellinjen. Samma sak i andra varvet. Avslutade efter ytligare serpentinövningar med galopp utan stigbyglar. Gick redigt bra faktiskt! :) Dagens outfit var mitt ljubruna shabrak och vita lindor. Nice! Måste filma när jag har det nån gång.
Kappan gick uteritt. Barsö. Hon var typ sååååååååhääääääääär jobbig -.- Överpigg ponny som bara vill galoppera. Särskilt när hon såg raksträckan blev hon helt crazy.
Älskar er <3

Youtube är min bästa vän <3

AHAHAHAHAHA så jävla klokren! :D

Dagens låt

Avicii - Levels


Ridning

Idaaah blev det uteritt med Shakkan. Blev en hyfsat lång runda. Bakom stallet, gamla järnvägen och tillbaka vid Norrgårda. Roligt :) Pollen var väl duktig och så. Imon ska båda gå ^^ (haha, rimmade!) Herrå!

Dagens låt

Mohombi - In your head


Dressyr

Dressyr i Stockö med Kappan idaaaah. Övade lite på det jag gjorde i söndags + öppna/slutna. Gick bra faktiskt :) Tills pollen fick gå galopp... usch, vill inte änns prata om det. Går typ inte änns beskriva om hur galen hon blir. På vägen hem gick hon på som att tåget skulle gå om fem minuter... Jao, så kan det gå om inte haspen är på <: Lite läskigt då det var så halt... Pollen bryr sig inte. Allt som betyder någonting är galopp och krafft!
Undra om man kan få lite nya bilder i helgen... :)

Kims jul

Ni har väl inte missat dagens lucka av Kims jul? Vart har julgröten tagit vägen? Hm... Det får vi veta imorgon! :) http://www.youtube.com/user/lillabloggen?feature=g-all

Bara för att jag är som jag är.

Jag har
Borstat en häst (x)
Ridit i tre gångarter (x)
Hoppat en bana på 1 m (x)
Ridit ut ensam (x)
Tolkat efter häst ( )
Ridit western (x)
Ramlat av mer än 10 ggr (x)
Ramlat av och skadat mig illa (x)
Ramlat av på ett hinder (x)
Ridit islandshäst (x)
Töltat (x)
Ridit kadrilj (x)
Kört en häst ( )
Kört en riktig travhäst på travbana ( )
Longerat en häst (x)
Voltige (x)
Blivit sparkad (x)
Blivit trampad (x)
Ridit tre gånger på en dag (x)
Varit på ridläger (x)
Simmat/badat med en häst (x)
Ridit barbacka (x)
Ridit ut mitt i natten (/) (typ klockan tio ;p)
Ridit 2 på samma häst (x)
Hoppat en terrängbana ( )

Tävlande
Tävlat Dressyr (x)
Tävlat Hoppning (x)
Tävlat Distans ( )
Tävlat Fälttävlan ( )
Tävlat lokalt eller högre ( )
Hoppat clearround (x)
Tävlat klubbtävling (x)
Tävlat western ( )

Jag äger
Ridbyxor (x)
Ridhjälm (x)
Chaps ( )
Ridstövlar (x)
Jodpurhs ( )
Ridspö (x)
Sporrar (x)
Ridhanskar (x)
Ridstrumpor (x)
Skyddsväst (x)
Egen häst/ponny (xx)
Medryttare ( )
Hoppsadel ( )
Dressyrsadel ( )
Allroundsadel (xx)
Westernsadel ( )
Armésadel ( )
Träns (x)
Minst 6 täcken (x)
Benskydd (x)
Schabrak (x)

Nämn en/flera hästar som du har(du behöver inte säga alla)
Ridit på: Em... Bumble!
Ridit Barbacka på: Kappi & Shakie
Ridit ut på: Madicken (:
Ramlat av: Greta...
Hoppat: Shandy! <3
Tävlat dressyr: Kappi
Tävlat hoppning: Rebus<3
Kört: -
Longerat: Rotella


Dagens låt

Nicki Minaj - Super Bass


Skrittuteritt(haha, det rimmar fan!)

Shakie fick gå skrittuteritt idaah :] Red runt lite i byn i ungefär 30 min. Anledning till endast skritt? Jo, hon gick ju hårt igår och blev väldigt trött. Troligen hade pollen en del träningsvärk idag ;) Så idag tog vi det lungt, imon vilar hon som alla tisdagar och på onsdag blir det nog ett dressyrpass! (:

"Jag har varit inuti dig. Känns det inte bra?" xD


Dagens låt

Christina Grimmie - King of ThievesSvar på kommentar

Svar: När jag menar att jag ska träna henne mer menar jag inte att hon kommer bli piggare av det -.- Hon är inte Kappi(haha, bara vi som känner Kappi som fattar). Hon måste träna mer styrka och bygga upp er muskler, do you get it? :)

Filmiiis!

Känner ni igen banan? ;)

Shakiebusridning hoppning

Så, har satt ihop en film från hoppningen idag. Vill ni se? :) Såklart att ni vill se! :D Ah, men först utvärdering:

Gick bra: Hm, alltså egentligen kändes passet väldigt... vad säger man? stressigt? Men det så betydligt bättre ut så det var väl det som gick bra, haha. Annars kanske... framskrittningen?
Mindre bra: Oh, det blir en lång lista. Ah, min sits var ärligt helt kass! Seriöst, varför rider jag som en kråka? Måste skärpa mig! Shakkan var väldigt trött... Mer hårdträning för hennes del. En hel del galopp och långa travsträckor väntar!

Filmen segar som fan :( Så ni får en bild tills filmen kommer i ett separat inlägg. Ciao!

Ridning i ridhus

Dagens ridning då. Början red Kappan. Henne red jag faktiskt sist ;) Hon jobbade bra. Otroligt bra för att ändå gå på tvådelat! Hon brukar spreta emot väldigt mycket då eftersom att det är så tunt.
Jag fick verkligen ner henne i bra och stadig form. Hon kunde gå rund, både i hög och låg form, flytta undan skänkel samt lyssna på hjälper - både förhållande och drivande. Riktigt duktig tjej! Vi behöver dels träna vidare på en stadigare form och även behålla formen i t.ex. avsakningar. Det är bara att träna! Jag hittade en bra sits efter att ha ridit ungefär 30 minuter utan sitgbyglar, men allt har man en del att jobba vidare på inom sitsen också ;)
Dagens niceiga outfit...

Bara för att man är en härmapa

Hästtest.
[x] Ridit på mer än 10 olika hästar.
[x] Är i stallet mer än 3 gånger i veckan.
[x] Har haft en sköthäst.
[x] Har ridit barbacka.
[x] Har galopperat barbacka.
[x] Har travat.
[x] Har skrittat.
[x] Har galopperat.
[x] Har hoppat.
[x] Har ramlat av.
[x] Har suttit på en skenande häst.
[x] Har suttit på en bockande häst.
[x] Har ridit islandshäst.
[x] Har töltat.
[x] Har ridit utan hjälm.
[x] Har ridit baklänges.
[x] Har ridit i damsadel.
[ ] Är medryttare.
[x] Har en egen häst.
[x] Har ridit på en kompis häst
[x] En i släkten har egen häst.
[x] En häst du gillade har dött
[x] Du har duschat en häst
[x] Du har testat gymkhana.
[x] Har egen ridutrustning.
[x] Har tävlat inom hästsporten.
[/] Har tävlat på ditt stall.
[x] Hästar för dig är livet.
[x] Du är stolt över att du rider.
[x] Du har ridit en pigg häst.
[x] Du har ridit en seg häst.
[x] En häst har vägrat framför ett hinder med dig.
[x] Du har använt ett dressyr spö
[x] Du har använt ett hoppspö.
[x] Du har ridit med dressyrsadel.
[x] Du har ridit med westernsadel.
[x] Du har ridit med hoppsadel.
[x] Du har ridit ut.
[x] Du har fått privatlektion.

Totalt: 36½/40.
0-4 Inte hästnörd nånstans!
5-10 Lite häst i dig.
11-14 Detta kanske är ditt intresse.
15-20 Ganska hästkunnig.
21-30 Det luktar häst.
31-40 Du är en duktig ryttare, det dröjer inte länge tills du blir proffs.
Tagen från http://teamryttarna.blogg.se

Så det så

Kom hem tre, var och åt hos mormor och kom nyss in hit. Ska nog ge mig ut till stallet senare igen, fixa lite med utrustning och så småningom släppa in hästarna. Hästarna gick fint, ett separat inlägg kommer senare :)

Dagens låt

Lil Wayne feat Drake - Right above it

Fan vad gött alltså

Regnigt idag igen - men idag väntar ridhuset! :D Skitgött! Blir nog att hoppa med Shakkan och trimma dressyr med Kappan ;) Försöka få Kappan lite mjukare - få henne att hitta tillbaka till sitt gamla jag. Nu vid tio ska jag dra ut och mocka, vid ungefär 11 ska jag släppa in hästarna och ge dem lunchhö. Vid tolv ungefär sticker vi :) Mer uppdatering ikväll! Ciao!

Natthumor

"It doesn't matter if you black or white... My horse is brown" Ingen fattar, jag vet! ;)

Hata regn

Just nu är pannrummet fyllt blöta kläder - till och med Shakkans sadel ligger där! Det är verkligen pissigt när regnet ska vara framme precis den timmen man ska ut -.- Gött att slippa utevädret imon när man sticker till ridhuset i alla fall (: Nu ska jag typ sova, herrå

Lite skitsnack

Ridit Kappan, uteritt. La ihop några kortare rundor till en längre. Hon var pigg o glaaa som vanligt :] Red barbacka så fick allt lite egen träning ;) Nu ska man ut och rida Shakkan innan mörkrer lägger sig. Frågan är bara vilken runda man ska ta...
Charmigt, Shakkan, charmigt...

Dagens låt

Maskinen - Krossa alla fönsterFavorit i repris?

Ridit nurå

Red en pigg Kappi. Ah, hon är ju alltid pigg så det var ingen skillnad ;) Red fram ute, gick in i paddocken och red lite över bommar. Mycket träning med övergångar. Kappan lyssnade fint. Hon är lite sådär spretig ibland. Hon vill inte gärna vända när jag bara använder vikthjälpen så ibland blir det att lägga till ledande tygeltag. Detta är definitivt någonting som vi kan jobba vidare och förbättras i. Red lite över bommarna som red låg framme. I avtravningen var hon sååååååååååååååhäääääääääääär kvick, verkligen. Den ponnyn har värdelsn energi -.- Push, blir trött av att bara tänka på det, men jag älskar henne lika mycket ändå :)<3

!

Ridit nu då, men först... IDOL OM EN HALVTIMME! GO ROBIN & MOA! <3

TGIF ♥

899409-8-1319203306943_large

Dagens låt

Wiz Khalifa - We're done


Klättring

Shakkan har fått klättra nu. Det kom tillbaka en svettig och trött ponny efter ett 50 minuters pass ;) Hon jobbade bra och var duktig. ... Vet inte mer vad jag ska skriva... Skolan om 50 minuter som man måste fixa sig till. Tagga NO-prov! -.-
Finis <3

Riiidning heeeeemmaaaaah

Idag gick båda hästarna. Dressyr i Stockö med Shakkan, uteritt i mörkret med Kappan. Mörker känns som en underdrift... Det var verkligen kolsvart! Usch, inte roligt. Nu saknar man de sena, ljusa sommarkvällarna(om man bortser från insekterna, uh). Ah, men det gick väl bra. Gjorde inget sådär speciellt. Shakkan fick träna lite på att hon skulle bli mjuk och lyssna framåt. I slutet gick hon faktiskt ner riktigt bra en stund :) Stolt man blir! Kappan gick Barsö som tog ungefär 50 min(ett mirakel med tanke på hur mycket vi galopperade!)
Mina eeelsklingar <3

Riiidning

Mycket ridning idag. Först hoppade man då Shandy på TRS på morgonen. Gick väl bra ^^ Tråkigt för vi hoppade max 70 cm... :/ Jaaaao, lite skillnad från mina höjder :D Fick som vanligt mycket beröm över min utveckling och min "mjukhet", haha, vad det nu ska betydda :D Shandy var stel och ville inte alls gå ner i from. Positivt var att han lyssnade bra framåt idag (: Alltid något. Denna övningen gjorde vi:
Bana:
Bruna hindret först - följ svarta sträcket. Rosa och röda - följ grå och mörkröda sträck. Orange och rosa - följ rosa och gula sträck. Bruna och röda - följ gröna och blå sträck.

Man gör allt för att slippa plugga NO...

1. Tre namn jag lyssnar till: Ida, IzzanhK
2. Någonting jag tycker om med mig själv: Min fantasi.
3. Någonting jag inte tycker om med mig själv: Hemlisch...
4. Detta är jag rädd för: Typ... mörker kanske? Men man vänjer ju sig nu när man rider i det varje dag ;) 
5. Tre saker jag vill ha varje dag: Hästlukt i näsan, mat och sömn
6. Tre saker jag absolut inte kan göra: Volter på mark, Irländsk julafton och äta kött.
7. Detta tycker jag om att göra: Rida, vara med hästarna, träffa kompisar, plugga matte(hehe.. nörd nummer 1 här). Typ det och tusen andra saker (:
8. Detta vill jag göra just nu: Slå upp matteboken... hehe, skojar bara (; Nä, men att huvudvärken ska försvinna ;/
9. Bästa känslan: Känslan man har när man galopperar barback på världens bästa häst över en sommaräng och sträcker ut armarna i luften... Ingenting slår den känslan.
10. Värsta känslan: När man tänker på det som ingen har svar på(som hur hamnade vi här, vad händer efter döden).
11. Jag vill gifta mig: Mig själv :) Nä, typ någon kändis... Ulle-gulle eller André skulle inte sitta helt fel ;) Ofc måste han vara snygg och ha svart hår(Ulrik har ett godkännande undantag) (;
12. Följande saker vill jag göra innan jag dör: Tävla hoppning med Shakkan, bli ridlärare, utbilda unghäst, starta ridcenter och massa annat! :]
13. Min käraste ägodel: Matteboken!! Hah, nej men mina hästar tyyyyp ^^ Om min David Villa tröja, hihi ^.^
14. Något jag vill ha i present: Massa ridsaker(framför allt hoppsadel!) och pengar.
15. Detta har jag på mig just nu: Ridkläder - ljusblåa, skodda ridbyxor, lilagrå strumpor, vitt linne och en blå tröja.
16. Favoritkläder: Jeans, linne och munkjacka/skjorta.
17. Favoritdjur: Katt och häst.
18. Favoritlåt just nu: Många... Gör det för - Newkid, We're done - Wiz Khalifa.
19. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan: Tråkigast - Slöjd, bild och HKK! Roligast - idrott, SO, franska och matte såklart ;)
20. Stjärntecken: Vädur.

21. En bok jag älskar: Mitt skitliv(så jävla bäst!).
22. En film jag älskar: Flicka 1 & 2.
23. Tv-program jag gillar: Awkward!
24. Favoritdoft: Jordgubbe typ. 
25. Detta äter jag gärna: Pizza och godis :D
26. Dricker helst: Pepsi eller juice.
27. Favoritgodis: Beror lite på humör. Choklad slinker alltid ner ;)
28. Hit vill jag gärna åka på semester: Jag vill inte åka på semester men att åka till något land som är himla olikt Sverige(som t.ex. Nordkorea skulle vara ashäftigt!)
29. Färg på mina ögon: Gröna.
30. Min längd: 163 cm.
31. Jag spelar: Piano?
32. Person jag beundrar: Mig själv! Nej, men typ... Jean Francois Pignon.
33. Så här bor jag: På en gård på landet utanför Växjö i en villa med min familj.
34. Favoritfärg: Ingen speciell.
35. En hemlighet jag vet: Om jag säger det är det inte en hemligthet längre, right!? ;)
36. Bästa present jag fått: Hm, ridning på islandshästar typ :D
37. Senast köpta skiva: Ulriks ;)

38. Udda förmåga/egenskap: Jag kan knäcka mina tummar på kommando. De ni!
39. Om jag vore ett djur skulle jag vara: En heeest för att heeest är beeeest ;*
40. Vad lyssnar du på just nu: Mina knakande tummar...


Dagens låt

Of course måste man starta upp vintern med en jullåt, och vad passar bättre om inte denna? ;)

MangeMakers - Jul hos Mange


RSS 2.0