Dressyr-övning

Ännu en evighetsövning =)

Kappidressyr - igen

Kappan gick dressyr igen. Hon gick samma övning som Shakkan. Kappan var ganska okej. Hon får väl en 4/5 ;) Eller 7/10 (; (;
Det vi behöver jobba vidare med är en välbehållande form, som hon då och då faktiskt hade!
Kappan fick jobba hårt, då hon blev svettig, inte ofta hon blir det. Därför blev det en ordentlig avskrittning efteråt!
Förra sommaren

Bild - Allting klart för tv-kvällen!

(Ja, min cam-kamera äger!) (Obsavera matteboken ;)<3)

Hämtat Puff och en sväng till donken

Kom ganska nyligen hem från stan. Vi hämtade kaninen som varit hos veterinären och så köpte vi glass ;) Det här har jag kvart att göra i dag:
Rida Kappan
Cykla
Skriva ca 1 sida i min bok
Matte-plugg

Visst skiter jag i dig men inte i mig.

Shakkan gick dressyr innan idag. Det gick ganska bra. Red med inspänningstyglar Galoppen var så himla mysig och fin<3 Annars bestod passet av serpentin och åttvolts övning. Övningen kanske kommer senare idag.

Jag blir så frustrerad att jag vill kasta min miniräknare på en krukväxt

<3

Ridpaaass

Shakkan: Hoppade ju med henne. Det gick bra till en början. Hon fick jobba hårt men blev ändå inte svettig :) Det är ju awesome! I slutet blev det lite missförstånd då hon gärna ville byta galopp ett x antal gånger på rakt spår... Inte så trevlans. Vi får jobba vidare med kommunikationen!
Kappan: Hade tänkt att rida i grannens paddock, men då den var upptagen gick vi till Stockö istället. Det gick inte alls bra i dag. Det brukar inte gå så bra där nere. Kappan går bäst dressyr i en ordentlig paddock. Hon kommer liksom inte igång med bakbenen annars. Ja, ni ser ju själva(film under). Bilder kanske kommer imon, om jag hinner.

Filmis


Film påväg

Tittar på BB samtidigt som jag fixar ridfilmen från i dag. Den kommer ut senast nog ut efter BB - alltså halv elva.
Nu ska jag titta vidare och hålla tummarna för Amandus!

Gooodis<3

Varit och handlat med mamma nu. På ett sätt vad det värt att hänga med - för att man fick godis :D Och på ett annat sätt var det inte värt att hänga med - för att det tog över timmen -.-
Nu ska jag snart äta, pizza kanske? ;) Ikväll blir det att dressyra med Kappan! Yeay. Ska försöka få mamma att filma ;)
Herrå

Hoppövning

Mål
Tränar ryttarens balans, följsamhet, inverkan och förmågan att behålla balansen i överggångar, tempoväxlingar och över hinder. Lydnadsövning som syftar till att få en jämn och kontrollerad rytm före, över och efter.

Övningen
Rid i lugn galopp och galoppera över cavalettibockarna och hoppa de två låga hindrerna i mjuka bågar. Rid i lugn rytm och känn efter att du har kontroll över hästen både framför och över hindret. Var noga med att titta rakt fram mellan hästens öron, rid med mjuka händer och ge bara en liten eftergift över hindret. Hästen ska gå kvar i samma lugna rytm hela banan. Om hästen blir för het kan man lägga en volt på kortsidan.

Tänk på
Upprepa övergångarna och tempoväxlingarna tills det fungerar. Var bestämd så att du når det resultat du vill ha.
Text och bild: http://kattabork.blogg.se¨

Övrigt ala Izzanh(K)
Övnningen är bra pga att den är en evighetsövning. Det betyder att du kan upprepa den obestämt många gånger och därmet både träna styra och kondition.

Dagens låt

Panetoz - Dansa Pausa


Ändrade planer

Det blev att springa krono med bästisen istället ;) Orkade inte jobba två pass, haha (: Plus att det är roligare att spronga med en kompis (:
Hon får gå dressyr imon istället ;)

In Da Club - känns som man är tillbaka på gympan i åttan<3

Shakkan gick uteritt idag. Lilla Ekesås faktiskt! Hon var alldeles lagom framåt. That's awesome!
Kappan ska jag snart dressyr med. Jao, hörs ikväll.

Dagens låt

Neon Hitch - Fuck I Betta


Första(?) och sista inlägget för dagen

Kappan: Uteritt. Barsö. Gick väl bra. Hon är så fiiin <3
Shakkan: Dressyr i grannens paddock. Red barbacka i minst 30 min. Inte längre pga vädret. Red igenom henne i alla gångarter bara. Dressyr gick awesome!

Ulrik <3

http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/article14729507.ab

Dressyyyr

Red MB i Stockö. Don't ask me why I wrote dressyr -.- Shakkan var i alla fall ruggigt fin! Så himla mysig i traven <3 Jag la fram några stockar i mitten av åttvolten, sedan jobbade jag på den hela passet. Känslan var awesome!
Denna dagen har faktiskt varit väldigt bra och jag har varit på bra humör :) Hoppas att morgondagen blir likt!
Älskar dig <3

Bakaaaath

Nu har man bakat - igen - med Puh & Fanny. Det gick väl som det gick XD Haha, bra resultat ändå ;)
Nu blir det snart ridning. Kommer gå awesome för att jag är på så bra humör!!! :)

Eh, ja, 25 april

Kappan: Stockö. Dressyr. Det gick inte så bra. Why? Det funkade liksom inte idag. Hon kom inte ner i bra form. Hon var inte lösgjord och hon tolkade mina signaler väldigt fel. Så fort jag stannade upp och skulle börja om, hoppade hon till(alltså påbörjade stegring). Nice, eller inte... Hoppas att nästa dressyrpass blir bättre.
Shakkan: Uteritt runt om i byn. Jag la ihop lite smårundor. Från början var det meningen att jag skulle rida MB men det var ju så blött. Därför råkade jag också ta fel träns för att jag hade förberett MB-tränset. Men det gick som tur var bra ändå :) Ponny var typ som vanligt, alltså lite seg men ganska ok.

Trying to figure it out.

Funderar på om man ska gå på ridprofilen. Det är ridning men jag kan typ inte rida för att jag har sådan jävla träningsverk D: Don't ask me why.
Nu ska jag fundera vidare(och lyssna på Underbar, wiie!)

Nice, Nice

Nu har jag tränat. Nice, nice. Både ridning och annat faktiskt ;) yeay, I'm awesome and I know it!
Snart ska heeestarna in. Därefter(nu låter jag som gubben i bussen -.-) blir det att äta och vänta på att BB ska börja! Ska också ringa pappa, det är viktigast(efter BB)!
Ha en nice kväll! ;)

'jaaao

Hemma från skolan nu :) Vi var på teater på eftermiddagen så vi slapp dem två sista lektionerna! Yeah, gött!
Nu blir det ridning :)

Mycket att berätta, ingen orka...

Jag har mycket att berätta mer orkar verkligen inte, haha :D Men anyway, ska skriva ner ridpasset lite snabbt. Shakkan i Stockö då. Jag red mycket på åttvolten, typ bara där xD Jag tog även hjälp av en "bom" för att träna på att hon skulle lyfta ordentligt, samt träna lite galoppombyte. Shakkan var väl duktig? ... Hon var seeeg ;/

Blogga en snabbis

Har varit med Fanny nu sedan jag kom hem :) Tvingade henne att baka chokladbollar ;) Wii<3 Nu ska jag ut och rida. Blir dressyyyyr!

Skoltröjan kom i dag! :) "We didn't do our homework but we still got grades" "Problem?"

Dagens låt

Katy Perry - Part of me


Hann innan regnet

Hann rida Kappan innan det började regna igen :) Blev ett litet kvickt dressyrpass, fast jag red typ i paddocken i bara 20 minuter xD Sedan blev det en mysig skrittuteritt :) Kappan var duktig, pigg polle ;)
Efter det friserade jag henne lite. Klippte mannen och pannluggen. Kappan var lite uttråkad, haha ;)
Snart ska pollarna in. De har inte kommit fram till grinden ännu så jag väntar tills dess ;)

Åska + ?

Åskat ganska mycket nu. Inte roligt :/ Ska man kanske sadla ponnyn liten kvickt och rida igenom henne lite? Innan det blir mer åska, om vädret så vill. Tror att jag ska gå ut nu och rida Kappan en snabbis. Förhoppningsvis kommer jag tillbaka innan finalen i J18-VM är slut :)

Rajdit än låån rundah

Stockö tillbaka Elias - lila rundan(inte lilla!). Det gick väl bra. Ponnyn var på ganska bra humör :) Dock var hon lite rädd för vissa saker. Jag hade inte förväntat mig någonting annat. Därför tog jag väst idag. Jag måste verkligen börja rida mer med väst! Det gick i alla fall bra. Synd att det börjar bli varmt ute :/ Värme = småkryp.
Nu ska jag äta!

Dagens övning


Joggat

Varit ute och joggat nu. Skönt som fan! Nu blir det en chill eftermiddag. Vi hörs imon!

Pluggar...

Gör massa läxor nu. Gött att få det gjort. Emma blir väl glad när hon får in Biologi-fördjupningen ;) Haha, det är kul att plåga Fanny :D
Förutom det - engelska, svenska, matte och ännu mer NO. Yeay, vilket lördag!

22 april -

Jag har varit ute och ridit båda hästarna nu :) MB för Kappan, hoppning för Shakkan. Alltså gick både i min paddock. Det var samma övning med att jag då hade hinder till Shakkan och bommar på marken till Kappan. Shakkan var ganska trött, och Kappan var pigg, haha :) Övning kommer sen.

Ridning 20 april

Shakkan: Dressyr i grannens paddock. Tränade övergångar, volter, vägar m.m I onsdags gick hon ju på inspänningstyglar så allt satt det mycket kvar i henne därifrån! Hon var väldigt speciell idag. Hon kändes som en sprotponny, haha. Lite trippig i stegen, typ.
Sedan så skrittade jag en runda i skooogen. Det gick inte så bra. Jag tror att hon brunstar för att hon blev helt jävla(ursäkta mitt fina ordval) tokig när hon såg de andra hästarna -.- När hon stod vänd bortifrån hästarna som kom galopperade bakom henne blev hon helt knäpp och bara snurrade runt och höll på. Sedan stegrade hon sig också, såklart -.- Men jag är ju så proffsig så jag sitter kvar ;)
Sedan som travade jag lite med henne och då tog hon såhär jättestora, egentligen underbara steg :D Det kändes som att man red en typ dubbelt så stor dressyrhäst. Haha, Shakie-sen <3
Kappan: Uteritt - Lilla Ekesås. Det gick bra. Hon var ganska pigg, eller inte ganska, hon var aspigg D: Så kan det gå(när inte haspen är på). Nu väntar i alla fall två pass i paddocken för henne ;)

!!!!!

Jag älskar chiiiips! Det är så mumsigt. Godis är inte heller helt fel ;) Snart BB då. Kan kvällen bli bättre?
Amandus <3

Klättrat

I dag fick Shakkan klättra. Hon tyckte det var jobbigt, men hon överdrev nog lite ;) Min lilla ponny är en slöis <3
Hon såg i alla fall inte så trött ut när vi sedan var tillbaka i stallet ;)
Sötis :)

Nationella prov - skoooooola!

Har "nyss" haft två nationella prov. Gick väl både bra och dåligt, palla tänka på det ;)
Innan dagen slutar(och jag får köpa en älskade choklad!), väntar nu matte(<3) och sedan svenska :) Hyfsat chill.

Ridningen

I dag red jag faktiskt bara en gång :O Men det beror på att jag longerade den andra hästen ;)
Kappan gick först, dressyr i min paddock. Hon var fin, dock ganska seg. I galoppen var hon awesome! Gud, det var verkligen sådan där gammal ponnygalopp. Påminner om gamla, goda tider <3
Mycket jobb på mitten 20-meters volten. Därefter serpentiner och övergångar skritt-trav.
Shakkan longerade jag alltså. Hon var riktigt fin! Hon fick även gå med inspändningstyglar. Det var ju ett tag sedan sist. I slutet fick hon även hoppa nått skutt :)
Nu måste jag sluta skriva för jag fick on i handen :/ God natt!

Hockiii

Såg att det var hockey på tv. Yeay! Dock ligger Sverige under :/ Egentligen kanske det inte är världens roligaste match att titta på, här är anledningarna:
Fasth är inte med...
Omar är ganska osynlig
Sverige spelar inte särskilt bra
Motståndarna är Schweiz...

Izzanh, is the style.

Har varit ute nuuuu, sedan jag kom hem från skolan ;) Tre lektioner är chill! Jag var faktiskt på riktigt bra plugghumör i dag. Känns skönt att jag fick mycket gjort!
Nu blir det cykling innan maten. Herrå!

Statistiken går upp

And that's awesome, dudes! Nu blir det snart Big Brother - yeay! Först fejan med lite Görna... hihi ;) Ja, bara jag fattar det där(och Jungfru GhünnaRrr!)
Wille <3

Hejsan hoppsan, gamle vän

Har ridit nurå'. Det gick väl bra :) Skrittade kronorundan eftersom att hon tävla i helgen. I morgon blir det nog ett dressyrpass i vanligt tempo, eller vad man ska säga.
Jag är mästerfotografen. Jag vet.

Tummen upp för onsdagar!


Min pappa är ju som han är...

Jag hade ju utvecklingssamtal igår, och det verkar inte som att pappa lyssnade särskilt mycket. I dag kom han nämligen och sa att jag låg efter i matten -.- Jag ligger typ alltid två veckor före! Pappa alltså...

Tjabba tjena hallå, jag säger så

Har nyss kollat på Degrassi - yeay<3 Innan dess kom man typ direkt hem -.- Uh, Emma var obeskrivligt jobbig på utveckligssamtalet. Jag vet vad jag behöver utveckla. Varför ska jag då behöva sitta och höra när hon pratar om sitt liv i en timme?
Hur som helst, ska plugga lite engelska nu. Måste verkligen göra klart alla läxor denna månaden.
Sedna blir det Shakie-ridning!! :) Uteritt, I think ;)

Wizdom


Nej, jag blev inte glad när pappa kollade på mig, som att han trodde att jag var en tönt.

Sitter i skolan nuuuuuu med massa 6:or runt mig -.- Nice.se
Det är fiint väder ute och jag kommer inte hem förrän  halv fem typ -.- Ännu mer Nice.se
Kanske ska man passa på och spela lite bubble shooting tills lektionen börjar? Den börjar kvart över... NICE.SE
Btw, Amandus är kvaaaaaaaar! :D (I BB) Fan vad glad jag blev <3 (Nej, jag blev inte glad när pappa kollade på mig, som att han trodde att jag var en tönt).

Kanske borde berätta om dagens dressyr

Red Shakkan i grannens paddock. Det gick riktigt bra faktiskt! :) Hon blev riktigt trött i slutet - och det är ju posetivt. Jag skrittade av henne ute, en längre runda i skogen. Myyysigt!
Hur som helst, passet som varade i en timme bestod av:
Övergångar - riktigt ordentliga sådana! i början var hon suuuper! Sedan tappade hon lite, men i överlag var hon helt klart godkänt!
Voltövningar. Åttvolten, serpentiner. stora och mindre volter o.s.v.
Tempoväxlingar - ökat tempo på rakt spår.
Ja, det var väl typ det.

Med fredagens spexfoto säger jag: Dags för ridning!


mm


Klarrh muschimo nascohni

Jag skulle aldrig ha åkt iväg på den där dumma tävlingen. Nu ska jag spärra min blogg så att ingen kan kolla. Nu ska jag ta bort mitt facebookkonto. Då blir jag utseslutet från omvärlden. Det är så det är. Jag är ensam, kommer alltid att vara ensam. Om det känns bra eller ej vet bara en person - Izzanh.

Dagens låt

Den svenska björnstammen - Ett fel närmare rätt

Tjaaa, hej & hejdå

Nu var vi varit och handlat lite godis. Yeay! Ska titta på film med brorsan nu - Troja! :) Sedan väntar sängen. I morgon är det tääääääävligt!!! :D

Hoppövning

Bild: http://isabellaf.se/2009/july/studs-serien.html#comment
Uppvärmning:
Hoppa en av studsen. Till exempel den till vänser i höger varv och den till höger i vänster varv. Lägg gärna bommarna på marken och galoppera i ditt bestämda tempo över till att börja med.

Så här gör du detta till en övning:
Hoppa hela studserien en gång. Därefter kan du öka och köra två gånger i samma varv eftervarandra. Där efter kan man ju öka mer beroende på hur man känner att det går.
Man kan även hoppa hela serien en gång, ta en av seriena och sedan den andra. Låt fantasin flöda! Den enda som sätter stopp för var du kan göra är du själv.

Bra för att:
Stärka både dina och hästen muskler
Sitsträning. Passa på att släppa släppa stigbyglarna och träna på att hänga med i språnget. Jag lovar att det ger bra resultat i benen efteråt!
Även din blick och din sist över hindret kommer att förbättras eftersom att du tränar på det!

Hoppning

Shakkan fick ju alltså hoppa i dag. Det fick bli en liten studs-serie. Mer om det i ett separat inlägg.
Shakkan var duktig, lyfte bra och så. Ibland blev hon lite för på, så för att få tillbaka henne gjorde jag en 10 meters volt innan varje studs-serie. Det funkade! :)
I slutet var hon väääldigt trött, haha. Men det är bra, för då visar det ju att hon fick jobba ordentligt ;)

Fuck off, det är klart att jag kan göra som jag vill. Det är ni som undan och jag som står still.

Har ridit nu. Puuh, jobbigt! Men mer om det sen. Nu ska jag cykla, duscha och sedan äta. Hörs ikväll!

idaaaaaaaaaaaaaaah

I dag kanske jag ska hoppa. Det stod att det skulle regn i eftermiddag... :/ Jag tänkte ju rida då. Vi får se. Jag måste ändå komma på vilken övning jag ska rida(samma om jag rider dressyr). Ja, detta inlägget var lite konstigt :3
Kappi ska i alla fall vila i dag. Tävling i mon ju ;)

Dagens låt

David Guetta ft Akon - Sexy bitch

Fredagen den 13:e

Shakkan gick först. Red ut på henne - krono + lite extra. Hon var väl duktig, dom vanligt typ. Lagom kanske? Fast man vill ju alltid hoppas att hon ska vara lite på tårna ;)
Tränade även lite lydnadsövningar. "Skänkelvikning" och övergångar b.la. Funkade fint!
Kvar denna veckan har hon dressyrparr och hoppass. Nice!
Kappan gick dressyr, i grannens paddock. Grannarna är så snälla :) Det funkade fint. Efter första galoppen(som också var så himla fin!) skötte hon sig fortfarande superbra! Då blir man glad :) Men efter andra var det typ kaos, haha.
Annars tycker jag att hon kom ner fint och lyfte bra bak. Hon lyssnade mycket bra på mina hjälper.

Dagens låt

Nicki Minaj ft 2 Chainz - Beez in the trap (explicit)


Mysigt ridpass

Blev en mysigt och roligt ridpass i dag :) Jag värmde upp genom att rida Wicén. Shakkan var... Shakkan - seeeg & söööt.
Sedan red jag ner till min lilla paddock. Den börjar faktiskt att bli riktigt fin nu :)
Red lite över bommarna som låg där, satte ihop övningar - längre och kortare. Shakkan jobbade bra där inne. Hon tycker ju att det är kul att få gå över bommar ;) Vi hoppade även över 50, hihi. Söt Shakkan är som hoppar typ 70 cm över :)<3
Sjuuuk gammal bild, men ni fattar vad jag menar med att hoppa högt över -.-

Blogga en snabbis

My day after ridprofil, so, matte(<3) & svenska -
När jag kom hem bakade jag chokladbollar. Jag har ju fikat i morgon -.- Lovar, jag kommer säkert att glömma dem hemma också.
Sedan tittade jag på mitt favoprogram innan jag tog mig ut till stallet.
Efter ridningen blev det ett cykligpass med franskaboken i handen och ishockey på tv:n :D Awesome!
Och nu sitte man här... Om 20 minuter börjar Big Brother! :D

Dagens låt

Jennifer Lopez ft Pitbull - Dance again


NEEEEJ!


Mysigt att det börjat att regna preeecis innan man var hemma -.-

Ridit Shakkan och Kappan nu. Vi sluter ju tidigt på onsdagar ;) Yeey <3
Kappan red jag Barsö - alltså uteritt. Blev en del dressyr i det hela också, eftersom att jag travade typ hälften. Kappan var faktiskt ganska fin :) Efteråt var hon väldigt svettig, haha (:
Shakkan tvingade jag ner till Stockö. Red dressyr alltså - och som jag sa sist, mycket övergångar. Åh, galoppen var så himla fiiiin! Då blir man så där underbart glad :) I mellan åt var även traven riktigt fin!

Dagens låt

Carly Rae Jepsen - Call me maybe


Känslan när Puh svarar: "Hej, det är toaletten" i telefonen...

Kappi red jag alltså dressyr på i dag. Hon var... som hon brukar vara. Galoppen börjar att gå bättre, det är bra. Den är mer samlad liksom.
I traven var hon inte alls fin. Stark och behöll inte formen längre än 5 meter. Är det ett tecken på att vi behöver träna mer lösgjordhet? Hela uppvärmningen bestod av det. Kanske behöver hon ett eller flera pass som består av det. Jag har några standard-övningar, får väl köra på det och hoppas att hon blir någorlunda finare.
Nästa dressyrträning är på fredag. Då hoppas vi på bättre resultat.

Nuuuuu

Ut och rida dressyr på sin fina ponnyskrutt i det överfina vädret(not). Yeeeay!

Dagens låt

Big Time Rush (ft Snoop Dogg) - Boyfriend
Skolan imon

Man blir båda glad och mindre glad när man tänker på det. Jag har fan varit ifrån den i typ tre veckor eftersom att jag var sjuk vecka innan lovet...
Jag slipper i alla fall sista lektionen då jag ska till tandläkaren :) Jag kommer nog hem framåt fyra och sedan ska jag nog rida efter klockan sex.

Ridning 9 april

Kappan red på morgonen. Jag klättrade henne. Hon var duktig, lite för pigg i slutet kanke ;)
Shakkan red jag ut på eftermiddagen. En liten lättare uteritt på 45 minuter. Hon var sååååååå fin. Jag trodde faktiskt att hon skulle vara seg. Hon jobbade ju så hårt i går och hon var så trött efter det. Hon var faktiskt riktigt pigg, och glad liksom :) Jag var jätteglad efteråt
Min fina tjej <3

Gårdagens hoppning


Ser du stjärnan i det blå? Den lyser för oss två.

Nu ska jag rida... tror jag. Eller kanske jag ska fixa filmen? Ah, efter det blir det i alla fall ridning, sedan cykling, duscha och checka tv.
Hör av mig ikväll!

HAHAHHA, så min humor

Tumblr_lw5sr9aavy1r4e82bo1_500_large
Kolla minen <3

Goooodis <3

Jag sitter här och äter mitt påskgodis, och annat godis som jag inte har ätit upp. Samtidigt kollar jag lite bloggar och bloggar lite själv :)
Snart ska jag skriva vidare på min lilla berättelse. Kapitel 5 skulle ha varit klart i går... haha, jag har typ en sida kvar x) Men det är chill.
I eftermiddag väntar även en uteritt med Shakkan. Mysigt!

Min nasiga avramling - I made a Nicholai

Min nasiga avramling filmades av pappa. Men vet ni vad han gjorde preeeecis när jag skulle falla i backen? Självklart vet ni inte. Han tog bort kameran precis när jag stod på huvudet... :( Fatta vilken bild det skulle ha blivit!
Anyway, I made a Nicholai!
(Förutom att tränset inte åkte av. I alla fall inte helt och hållet).

8 april - en jävligt bra riddag!

I dag fick mina älskade ponnyer gå pass i sin bästa gren!
Kappan gick dressyr, och som hon gick! Hon var inte varit så fin på jag vet inte hur länge. Gud vad glad jag blev! Jag kom verkligen runt henne, samlade henne bra och fick henne mer lösgjord än innan - som förr i tiden.
Vilken känslan i galoppen alltså! Så samlad, lagom-tempo har hon typ aldrig gått. Usch, äckligt perfekt var det verkligen!
Dock tränar vi vidare på ännu mer samling - alltså bättre kontakt, för att t.ex. kunna öka ökningarna. Men i denna takten kommer vi ju fixa det på nolltid!
Shakkan for jag till ridhuset och hoppade. Hon var väldigt duktig(och seg). Banan(och där med "övningen") kanske jag lägger ut i morgon, om jag kommer ihåg och pallar, haha ;)
I början var hon lite tveksam, men jag red bra och liksom "tvingade" över henne. Det blev i alla fall ett stopp, mer om det i separat inlägg.
Vi avslutade i alla fall denna övningen på 1 m, vilket är toppen eftersom att vi typ inte har hoppat det på evigheter.
Jag älskar min tjejer(kusligt att båda bilderna jag fick fram är med i designen...)!

Nytt

Lite nytt utseende här på/i bloggen. Tycks? Jag gjorde det samtidigt som jag tittade på BB, haha (:
(Om ni inte ser tryck f5)

Det är någonting med min farfar och kexchoklad...

Förvånadvärt nog fick jag inte kexchoklad i present från farfar, men vet ni vad han köpte i stället? SPORT LUNCH. Vet ni vad det är? Mjölkchoklad och rån i en frasig blandning. Alltså ett annat ord för kexchoklad.

Kanske dags att skriva...

Red dressyr med Shakkan i Stockö i förmiddags. Halva passet bestod av att få bort snön som fastat under hovarna.. uh, inte roligt. Men i morgon ska vi nog till ridhuset :) - betydligt roligare!
Anyway, Shakkan jobbade bra. Jag tycker att hon var lagom pigg. Vid nästa dressyrtillfälle blir det att jobba vidare på övergångar, jag tycker att hon har tappat lite i den fronten.

Pappa <3

Jag: Gick du på gymnasium?
Pappa: Ja.
Jag: Vilken linje?
Pappa: Trä.
______________
HAHAHAHAHAHA

40 minuter kvar...

Till BB :D Och här sitter jag med handduken på huvudet, lyssnar på Äckligt och tittar på katten som slikar sig ren :/ Detta blir nog sista inlägget för dagen. Imon ska jag trimma dressyr med Shakkan på morgonen sedan ska vi ha fest heeela dagen. Skoj(att få mer presenter)!
Nu ska jag gå och titta på min choklad,  yeah!

Klättrat

Tjabba. Shakkan drog jag iväg och klättrade med(haha, drog). Jag körde lite försiktigare än vanligt, då hon inte har varit igång så mycket den senaste månaden, dsv. skritt istället för galopp. Skritt, skritt, trav, trav, skritt upp för backen. Hon blev inte ens svettig ;P Det betyder alltså att jag kan göra som vanligt nästa vecka, känns skönt ;)

(Y)

Lyssnar på musik, och är lite allmänt glad. Besökarstatistiken har varit riktigt bra i flera dagar nu. Då blir man glad! :) Såg även att några har kommenterat, ska försöka svara så snabbt jag kan!
Nu ska jag i alla fall fika hos mormor och sedan blir det ridning igen, Shakkan denna gång. Dressyr eller klättring, det är frågan.

Ridit

Blev en lite längre uteritt med Kappan. Bakom Elias, tillbaka Stockö. Hon var pigg, behöver jag säga mer?
Nu ska jag fortsätta att äta min kaka :)

Sista inlägget som 15 åring

Med det säger jag: Tack Teddy för bilden. Tack.

Ett tips: Rid ALDRIG dressyr på Kappi dagen efter att hon har vilat.

Ponnyskruttan var väldigt pigg i dag. Min lilla tjej :) Jag red dressyr i min lilla(host, host) paddock. Tränade framför allt mycket volter - som serpentiner. I slutet blev det också lite öppna, slutna både på rakt och böjt spår.
Jag tränade min sits mycket då jag red i stort sett halva passet utan stigbyglar. Jag tycker faktiskt att det är ganska roligt :)
Annars jobbade väl Kappan bra, men efter galoppen... usch. I början var hon ju så fin... Ett tips: Rid ALDRIG dressyr på Kappi dagen efter att hon har vilat.

HAHAHA, pappa alltså <3

Jag: Pappa, du överdrivet väldigt mycket i dag.
Pappa: Jasså, varför då?

Ja, jag älskar min blogg.

Var har dagen tagit vägen? Jag har typ bara ätit muffins, fixat till i morgon(min födelsedag för er som inte visste) och samtidigt har jag laddat ner musik.
Om en halvtimme börjar favoprogramet, yeay!<3 Sedan blir det stallet(som pappa har fixat, hihi).
An <3 (Birgittas BFF)

Nämen ojdå. Nån fick damp och besökta min blogg sjutusen gånger igår, nej, jag överdriver inte. Inte alls.

Tjabba! Har ätit frukost, pluggat lite. I dag blir det en chill dag. Ska baka muffins nu sedan ut och rida och mocka. Kappiridning också ;) (Y) Hm, det blir nog dressyr, eller uteritt? Får se.

Hoppning

Hoppade Kappan lite idag faktiskt. Mysigt :) Och roligt. Byggde bara fram några hinder, någon diagonal o.s.v. Passet blev ungefär 45 min långt så hon fick gå in lite tidigare än vanligt, men jag tror att hon tyckte att det var okej ;)

Naaw

Shakkan ville inte gå in. Hon ville vara ute själv med kompisarna på andra sidan hagen :) Naaw <3

Riiiiida

Nu ska jag rida Kappan. MB eller dressyr? Hm, vi får se! :) Hörs i kväll!

Bildbomb Del 2

Shakkan: "Jag må vara världens snällaste häst, men nu börjar jag fan tycka att det är jobbigt!"

Mysig uteritt

Nyss varit ute i skogen. Det blev en mysig uteritt på/med Shakkan. Hon skötte sig fint. Dock tyckte hon att bilarna var lite läskiga, och att det nog var roligare att gå hemåt än dit ;) Blev kronorundan som runda + en extra sväng som nästan bara bestod av skritt. Självklart var vi tvungna att hoppa över stocken som låg i väggrenen. Åh, världens bästa känsla att hoppa Shakkan <3 Har saknat det så. I helgen ska vi göra det igen. Längtar!
Glad ponny <3

Hejsan hoppsan i lingonskogen

Nu har jag varit ute och ridit. Nu väntar cykling och sedan äta lunch :)
Sötisen <3

Bildbomb Del 1

_________________________________________________________
Ni får resten i morgon.

Ridpasset

Dagens ridpass var ingenting seriöst, dels på grund av att man hade fotograf med sig. Ville få henne att jobba bara. Hon var väldigt slö, inte så roligt. Jag måste jobba med henne mycket nu så att hon bygger upp muskler och kondition igen.
Jag tror att det blir uteritt i morgon och sedan en dags vila för henne. Hoppas att hon blir piggare då.

VAR ÄR BILDERNA?

Bilderna är här! Jag håller på att redigera för fullt. Förhoppningsvis hinner jag i kväll. Snart är det ju Big Brother ;) Vill ni ha ett smakprov kanske?

Lite coolt faktiskt


Ja, jag vet.

Ja, jag vet. Jag suger på att uppdatera ibland. Here's the reason: Ida var ju här i går, så då var jag ju med henne hela tiden ;) Sedan kom typ Fanny en time efter, haha. Fanny sov här i natt också. Nu stack hon hem ett tag för att fixa lite saker. Jag behöver också fixa lite, som t.ex. blogga. I eftermiddag hittar i alla fall Fanny upp till mig igen, hon har nämligen lovat att fota när jag rider. Så vem vet, om jag är snäll kanske det dyker upp lite bilder här senare (;

That's right.


Andra och tredje passet.

Ridpasset följdes av Shakie-dressyr i grannens paddock. Shakkan var som hon brukar vara, dock tyckte hon att galoppen var vääääldigt roligt i dag ;) Tränade lite allt möjligt - volter, övergångar. I morgon går hon uteritt, möjligen lite dressyr. Lika så gör Kappan. Sedan får vi se var veckan tar oss.

Kappan fick gå liknande pass som Shakkan gick i går - MB i min paddock. Hon var pigg. Blev även att hoppa ett skutt i slutet, man var ju så sugen när man tittat på hopptävling halva dagen (:

Första ridpasset av tre.

Det började med att man fick äran att rida hem Sarinda från tävlignen. Hon var riktigt pigg faktiskt :D Blev en mysig tur i skogen, ungefär en halvtimme. Sarinda är väldigt speciell att rida, dels för att hon är ganska grov, inte som Shakkan. Men även hon har sina fördelar - som att när hon lättar i handen kan hon gå riktigt fint!

Jag luktar Sarinda :O

Nyligen hemkommen. Rolig dag med Jungfru GhünnaRrrr :D Sedan fick man rida Sarindisen också ;) Skriver om det i kväll, för nu ska jag ut och rida mina små pollar :) Höres!

RSS 2.0