Ridning 30 juni Kappan

Red ut med Kappan. Ljusblå + gråa rundan. Halva kronorundan + Wicén fast tvärtom x)
Det gick bra. Hon var pigg, glad och go :]
Imon väntar en riktig dressyrdag!

Ridning 30 juni

:O Sista dagen i juni! Coolt...
Shakkan red jag vid typ efter fyra till kvart i fem ungefär. Det var asvarmt! :O Var tvungen att rida då för det skulle börja regna och åska framåt kvällen.
Det gick åt helvete -.- Det började med att hon kastade av mig - från skritt! :@ Irriterad blev man! Fick ont i huvud och rygg men det var bara att sitta upp igen.

Uppvärming: (den gick bra!)
Skritt: Eh, ja, jag skrittade bara fram som vanligt. Går att bättra på till så som jag gjorde igår!
Trav: Travade de stora volterna vid A och C + snett igenom. Bra uppvärmning.
Galopp: Samma som i traven. Bra där också. Det kan vara bra att liksom jobba vidare med samma som tidigare fast på en svårare nivå - alltså i galopp då.

Som helhet var uppvärmningen OK.

Sedan red vi teknik övningen/skolan eller vad den hette som man kan hitta i den där boken jag köpte på Börjes för något år sedan :P Den var bra och skulle säkert ha varit rolig om Shakkan lyssnade -.- Hon förstod nog inte riktigt vad hon skulle göra :'3 Vi får jobba vidare med studs! Till nästa gång kan jag ta och ta bort lite i början och sedan fylla ut övningen efter hand. Det skulle nog ha gått bättre då. Så, nu har du fått lite ris men ros, då? d: Tja... att jag fick ner henne sedan lugn fast hon egentligen var vettskrämd när traktorerna körde runt, det är väl ros? :)


Ridning 29 juni

Skriver detta i efterhand.

Red Shakkan två gånger ju :P

På morgonen red jag ut med Linnea - runt Ekesås, fick en ny upplevelse xD Hästarna var väldigt fjantiga när dem skulle gå där bakom dem som gör tunnbröd. Linneas häst - Sarinda - fjantade sig typ och vägrade gå över en bäck. Då skulle Shakkan gå först men självklart skulle hon också fjanta sig då -.- Stegrade sig och hoppade och lite så -.- Irriterande! Så vi fick hoppa av och leda dem istället. Då gick det! :) Duktiga pollar. Sedan hade vi roligt på tillbaka vägen :') Det var en riktigt skojig ridtur (: Roligt att rida med någon annan för en gångs skull.

På kvällen red jag i paddocken - MB. Får visa banan nån annan dag, eller orkar jag nu? :P


Jag orkade! :D
Alla är galoppbommar. Exempel på bana:
Oranga bommarna, mörkgrå/svarta och sedan runt så att man ride rupp mot A, vänder som en båge ner mot bruna. Sedan man man också lägga till alla bommarna en gång till :)

Uppvärming:
Skritt: Jobbade med sits och vikthjälper. Red som en båge, kan visa! :

Röd med grå, brun med gul. Gröna linjerna kan man rida ökad, minskad eller samlad.
Detta gjorde jag även i traven och galoppen.
Jättebra uppvärming!

Sedan gjorde vi då MB-övningen :) Bra pass!


Rida

Ska ut och rida Shakkan nu - andra gången för idag! :)
Mer uppdatering sen.
Love you! <3

Ridning 26+27+28 juni

26:e juni
Kommer inte ihåg ett jävla piss från den här dagen så vi får väl se hur det går :P Söndag. Jag red båda hästarna. Kommer fan inte ihåg någonting. Tror att jag hoppade med Shakkan. Övningen får jag visa nånå annan dag.
Kappi då? Jo, just det! Jag red ut och badade med skruttan. Red dalåkra + badade lite där, barbacka hela vägen! :D Busan var duktigt men VÄÄÄÄLDIGT piggilinn! :D<3
Tränade även själv innan jag red. Styrketräning.

27:e juni
Igår då. Måndag. Red Shakkan på morgonen. Dressyrträning cirka 45 min...?
Uppvärmning:
Skritt: Gick med henne, bra! Hon var duktig och lyssnade fint. Bra uppvärming. Kunde övat med med avsakningar men bra med volter och vägar!
Trav: Red lite volter och så. Eh, tror att jag tränade ökningar också ;P
Galopp: På volt? Minns ej :( Har för mig att det var bra uppvärming i alla fall :D
Som helhet ganska OK.
Övning: Dagens övning vilade på böjning och ställning. Detta tränade vi på genom att rida serpentiner. Funkade bra och ibland mindre bra - mest bra!
Som helhet av ridpasset var skruttan fin :) Och framförallt - INGEN STEGRING! :D (Y) Plus i kanten!

Kappan vilade ju, men jag red ner till sjön med båda och då hänge hon också med så det blev några galopper och lite trav :D Pollarna var väldigt jobbiga vid sjön -.- Varför vill dem inte bada liksom? o: Elakt!

28:e juni
Kappi ridning idag då - hoppning! :D Hon var fin. Ibörjan var hon lite seg, rev en gång, men sedan gick jag på och då hoppade hon jättefint! :) Vi måste jobba vidare med galoppombyte över hindret och framförallt att jag verkligen ska visa det också! Ibland slarvar jag ju bara och bara åker. Skärpning, Izzanh!
Uppvärming:
Skritt: Skrittade bara runt lite. Stod även upp i lättsist och fick in trampet i hälen - bra! Bättre uppvärming önskas!
Trav: Red olika vägar, volter och övade mycket halter. Bra uppvärming!
Galopp: Två varv på volten, upp i lättsist, ner till C(om man början från A då) och ökad upp till A. Bra uppvärming! :)
Övning: Den här övningen jag visade som Amanda från norrlandsryttare.blogg.se gjorde. Mycket bra och lärorik övning! :) Plus i kanten - den var rolig! (:

Shakie-ridning

Ska ut med Shakkan nu :) Blir uteritt för det har regnat hela dagen *suck* Flöhoppningsvis blir morgondagen fin så kan vi hoppa då istället! :) (Y) Håller tummarna!

Ridning med Kappan 25 juni

Red samma sak som med Shakkan igår men några förändringar:
~ Lagom när jag hämtat henne från hagen började det att regna smått -.- Så istället red vi ut som uppvärmning. Ner till "Skitungen" och tillbaka.
~ Efter att vi hade gjort övningen red jag ner till "Skitungen" igen som avslutning.
Kappan jobbade bra. Pigg och glad som vanligt :) Vi jobbar vidare med att när hon svänger och svänger rakt ska hon inte dra upp huvudet. Jag red med bett och ingen martingal idag så det var nog lite därför också, men hon ska ju klara det på bara bett!
Känner att jag skriver som en kråka nu, haha xD

Vänner

Inlägget är privat.

FB


SÅ JÄVLA JOBBIG!

Inlägget är privat.

:@:@:@

Inlägget är privat.

Hoppträning?

Kanske rida denna övningen som hoppövning imon/övermon?
Bild tagen från Amanda på norrlandsryttare.blogg.se
Först är det travbommar, som ligger på 9O cm för C-ponny, sen + man på 10 cm för D-ponny, minskar 10 cm för B-ponny osv. Dock kan ju vissa hästar ha lite annorlunda, men man får prova sig fram.
Sen kan man om man vill lägga en volt och fatta galopp och sedan hoppa över det lilla hindret åt valfritt håll. Man kan även rida över travbommarna direkt och sen galopp och hoppa utan lägga någon volt. 
Man kan också hoppa det lilla hindret direkt och sen bryta snabbt av till en lugn trav och trava över bommarna, vid avbrotten kan man också ta hjälp av volterna.
Mellan travbommarna och hinderna är det orelaterat avstånd, så du kan alltså välja själv, och ju närmare destå svårare blir ju övningen.Ridning 24 juni

It's friday, friday. Gonna get down of fridaaaaaaay.
Coolt, va? ;)
Redan hunnit rida bägge hästarna + ätit. Fan för midsommar, känns så jävla onödigt! Min pappa är såååå jobbig också :@ Men nu handlar inte denna bloggen om hur mycket jag ogillar min pappa, utan om HÄSTAR.

Kappan red jag sist så låt oss börja med Shakkan xD

Shakkan red jag MB med. Tränade cavaletti för att få igång styrkan i bakbenen. Det blev mycket sådant för båda hästarna! Min flicka var duktig. Som vanligt var hon tvungen att stegra sig. Jag jobbar vidare med att få hennes huvud ner i galoppen - då funkar det faktiskt mycket bra! - och höja mina händer steg för steg. Hon är ju väldigt känslig när det gäller händerna.
Denna "övningen" gjorde vi:

De mörkblåa bommarna är ju vanliga bommar med avståndet ungefär 1 m. De röda bommarna är likaså, vanliga bommar. Den tjocka, lila "bommen" är en upphöjd bom på cirka 30 cm. Varför jag la in den var för att få in ett skutt också ;)
Uppvärmning:
Skritt: Skrittade som vanligt runt på långa tyglar. Inte särskilt länge. Två varv i ena och ett i det andra. Kan fortsätta och förbättra skritten genom att lägga volter med hjälp av vikten, stadig skänkel, sits och blick.
Trav: Satte igång vid C, travade ner till A, stora volten, red ner till C, skänkelvikning in och ut på långsidan mot A, tempoväxlingar i långsidan ner mot C, bytte varv och gjorde samma sak i andra. Bra uppvärming och bra genomtänkt.
Galopp: Fattade galopp vid C, galopperae upp till A, stora volten två varv, galopperade ner till C, en halv framdelsvändning från skritt/halt och gjorde sedan samma sak i andra varvet.
Bra jobb idag, Shakkan.

Kappan red jag och klättrade med på det vanliga stället :) Hon gick mycket bra. Tiden gick jättefort! :o Vi gjorde de vanliga övningarna. Tre upp, tre ner. Red "vägen" ner i skogen, galopp upp och några skutt över nerfallna träd. Tre ner, tre upp och sedan klart! :)
Bra jobb, älskling<3
Haha

Vem tittar man på på denna bilden?
Gubben i den vita rutan SÅKLART! :D

Ridning 23 juni

Torsdag. Vad gör man på en torsdag? Rida bägge hästarna, såklart.
När jag vaknade, hade släppt ut alla djur, gick jag in och åt. Därefter direkt ut med Shakkan. Som tur var klarade vi oss undan regnet. Vet inte änns ifall det regnade... :'3
Anyway, red kronorundan. Hon gick klokfint! :) Då blir bra glad. Duktigt tjej<3 I början i höger galopp var hon lite studsig men sen gick det bra. Bra jobb av tjejen idag :]
Kappan red jag ner till Stockö med. hade hoppats att mamma kunde följa med och filma men självklart hade hon annat för sig -.-
Jag övade mycket på att få henne lösgjord genom denna övningen:
Övningen hittade jag på dressyrteam.blogg.se där en tjej som heter Frida har gjort och tipsat om den. Här kommer hennes förklaring till vad man ska göra:
rödfärg: ökad trav
svart färg: vanlig trav eller sammlad (beroende på nivåer)
grå: vanlig trav. Och sträcken ska föreställa en öppna xd

Om vi börjar på kortsidan längst ner så är där ett sart sträck, det är vanlig trav eller samlad trav.
Och så ridar man en volt i högra hörnet och böjer igenom, dock så får man ju inte tappa yttersidan! Volterna ska vara mellan 10-15 m volt. Sen när man kommer ut ur volten påbörjar man en öppna och gör öppna längs hela långsidan.
Sedan ser man att det kommer en volt igen, och då rider du en volt i hörnan, samma grej som förra volten.
Sedan är det ett rakt svar sträck igen och då rider man bara rakt fram och har rakställd häst. Samlad eller vanlig trav. Sedan kommer volt igen i hörnan.
Sen kommer det ett rött sträck längs hela långsidan och där är det ökad trav.

Det var en väldigt bra övning! Kappan var skummig i munnen efteråt. Hon jobbade på bra. Vi måste jobba vidare med att få till volten rätt, att hon inte ska hålla på att dra upp huvudet i galoppen utan fortsätta att lugnt ha kvar det i form, jobba vidare med öppna/slutna som funkade ganska okej i slutet och den ökade traven.
Jag red på bett idag, tvådelat, och hon gick... ganska okej på det. Jädrar vad hon är stark, alltså! Man märker först när man använder bett vilken skillnad det gör när jag rider på hacket! Shit. Blir mycket armträning för att stärka musklerna för mig i sommar! :)
Men bra jobbat ändå, tjejen! <3

Me love <3

Vill ha, vill ha, vill ha!!!


Ridning 22 juni

Red Shakkan. Det regnade som in i helvete! :O Var typ dyngsur. Efteråt var två av hennes skor lösa så vi tog av dem(bakskorna ;])

Red dressyr i Stockö. Den här "bågen" jag har pratat om innan med en halt över medellinjen. Hon var SKTIJOBBIG!
Måste öva vidare på: höger galopp för där studsar hon bara -.- Så irriterand när hon inte lyssnar! I traven var hon ganska fin fast såfort jag tog i henne typ reagerade hon JÄTTEmycket -.- "Lite" att öva vidare på där.
Någonting posetivt: Det gick mycket bättre i slutet.
Vi hoppade över några däck som fanns där och hon hoppade typ 90 cm över!! :'D Haha, plutt<3

Imon blir det uteritt troligen :') även om jag inte känner för det nu.


Ridning och träning 20 juni

Haft Shakkan 1 månad nu! :O
Tränade precis. Gick bra :) Styrketräning för mig. Snart väntar duschen men först:

Shakkan red jag MB med, bågen. Uppvärmingen i traven var GREAT! volt runt alla hinder och sedan bågen. Du vet, den här när man rider halvvägs snett igenom, halv över medellinjen och sedan resten av snett igenom fast åt andra hållet... komplicerat? :3 C ---> M ---> HALT VID MEDELLINJEN ---> F ---> A Vi galopperade fram genom snett igenom och alltså jobbad elite med galoppombyten. Över själva "hindrerna" sedan var hon jättefin vid galoppombytet! :) *nöjd och glad* Annars stegrade hon sig typ fem gånger... -.- *himlar med ögonen* Börjar skarpt tröttna på henne.

HERRÅ!! C;


Ridning 19 juni

Skriver detta i efterhand.
Eliza kom! :D <3 Hon skulle ha kommit igår med det var typ något trubbel med att dem skulle ha gäster, ah. Men vi red ut :) Jag hade den galna, gamla, gammelpiggen(xD) och hon hade slöisen Shakkan som betedde sig som en ängel! (Förutom att hon typ försökte sticka i galoppen med det behöver vi inte ta med XD) vi red ut, Barsö. Precis innan regnade det jättemycket! Vi hade som tur var tur med vädret och klarade oss undan det :)

Ridning 17 juni

Kappan red jag ner till Stockö med och red igenom LB:1 tre gånger. Traven gick verkligen SUPER! Vi jobbar vidare med raka vägar, t.ex. i skritten, och galoppen som verkligen var kass! Förutom ökningen i galoppen :D Haha, Kappan<3 Hon var i alla fall duktig och jobbade på bra (:

Shakkan hoppade jag med. Det var värsta gegigt i paddocken för det har ju regnat hela dagen :'3 Men vi kämpa på. Uppvärmningen var ganska okej. Bra i traven och galopper. Väl planerat. Sedan hoppade vi en sak som vi gjorde i TRS en gång. Film kommet här. Shakkan var ganska duktig. Det var väldigt roligt att hoppa med henne :) Vi tränar vidare på avslånd och tempo OCH ATT HON SKA SLUTA STEGRA! :@
Ridning 18 juni


Eliza skulle ha kommit idag... så ringer hon typ halv fyra och säger att hon inte kan, lite irrterad blir man! Kunde hon inte ha sagt det innan!? Tydligen hade hennes mobil slut på pengar... -.- Så jag fick gå ut halv fyra och komma in typ sju - kul! Snacka om att man var ite trött sen.

Shakkan skulle jag longera, gick åt helvete. Hon var jättejobbig! Jag blev så arg. Efteråt var hon skittrött efter hon hade sprungit runt i typ tio minuter utan att jag fick stopp på henne :@ SÅ JÄVLA JOBBIG VAR HON! Om man skulle hitta någonting posetivt var det väl att hon lyssnar liiiite på kroppsspråket i alla fall. Vidare träning med att hon ska sakta av, flytta undan om jag går emot henne, sakta ner på tempot om jag kommer framför och öka om jag kommer bakom. tja, kan man hitta någonting som jag inte rabblat upp som kan vara posetivt!? :@

Kappan red jag ut med, skönt att bara komma bort från allting. vi red lilla skogsrundan fast mot gårdsby och åt andra hållet, visst krånglar jag till det!? :D 1. Mot gårdsby. 2. Gamla järnvägsspåret. 3. Vänder ner vid hälften. 4. Kommer upp bakom stallet.
Kappan jobbade bra. Blev MYCKET galopp! :D


Ridning Shakkan 16 juni

Red i paddocken, MB. Samma övning som med Kappan i tisdags. Till en början skrittade jag fram typ två varv och så blev hon plötsligt "rädd" för någonting. Hon fjantade sig skitlänge! Så jävla dum är hon när hon håller på!!! :@ Jag fick sitta av och gå med henne, men det hjälpte inte särskilt mycket. Tillslut släppte det i alla fall och jag baha: "BRA!!! " Hon blev värsta rädd xD Haha.
Uppvärmningen annars var väl inte toppen. Red mest runt i traven med tanke på att hon blev stel varje gång vi red förbi det "skrämmande" stället. Fast egentligen borde jag ha ridit som jag planerat trots allt. Det häller ju att vara envisas och visa vem som bestämmer! Hon stegrade som in i sjutton men jag höll mig kvar ändå :) *stolt* Uppvärmningen i galoppen var dock bra. Ökat på långsidan, vanig på kortsidan. Sedan körde vi igenom bommarna och avslutade med en mini-bana i galopp och trav. Rd inte alls länge, typ fyrtiofem minuter, kanske? :3 Får bli bättring på det!!!


Ridning Kappan 16 juni

Red ut med henne i morse. Red Barsö. Hon var piiiiiiiiiigg!! Stark och överhet - haha xD Älskade gris <3 Bra uppvärming i traven. Lite fritt i början, skänkelvikning över vägen och sedan tempoväxlingar.

Har inte så mycket mer att säga.


SOMMARLOV!

Fan vad gött att det är sommarlov nu! :D Äntligen!

I sommar ska jag: skriva fler låtar, lära mig spela fler låtar på piano, utveckla min ridning - balans o.s.v -, förhoppningsvis starta min första lokala tävling :), lära känna Shakkan bättre, rida ungefär fyra gånger/per dag, träna upp min kondis(springa MINST en gång i veckan!!) och utveckla mitt skrivande.

Och dem två viktigaste sakerna:
Skriva en bokrecention
Skriva klart min bok

ÄNTLIGEN SOMMARLOV!!!


Ridning 15 juni

Shakkan-ridning idag :P Bra uppvärmning. Gick med henne i skritten, red serpentiner i traven och ökade och minskade volten i galoppen. Gumman var fin :)

Red igenom LB:1 som "träning". Syftet var att se vad vi behöver träna vidare på. Hon funkade super i traven! Måste få upp tempot i skritten och få galoppen att fungera bättre.

I slutet på LB:1 andra gången var hon jättejobbig! :( Stegrade sig typ 4 gånger... Så jobbig är hon när hon ska hålla på och fjanta!

Som avslutning skrittade jag ner till där kossorna går över och tillbaka.


Ridning 14 juni

Kappi-ridning idag då. MB. Hon var otroligt pigg! :D Och het :( Men super uppvärmning idag, IzzanhK!! (YYY) skrittade fram genom att gå med henne. Hon var sååååååååååååååååååååååååååhär duktigt och lydig. Följde mig som västa hundvalpen! :D Glad man blir!
Traven stod jag upp i(tills jag fick ont i ryggen x[ ). Volt, snett igenom. Volt, snett igenom. Serpentiner åt bägge hållen.
I galoppen galopperade jag fortare på långsidorna och i "normalt" tempo på kortsidorna. Kappi var piiiiigg!! :D<3
Hon gick väl inte bäst men kämpa på bra ändå :) Hon hade sina stunder där hon klimtade till och gick riktigt fint. Jag övade också lite sitsträning :)

Som sgt; jättebra uppvärming! Fortsätt så! Jobba vidare med att hitta skälet/temat till passet. Bygga kondis, kondnation, bara ha kul? Vad liksom? +  tänka ut mer innefattande övning som jag ska göra. Nu red jag ju mest runt och travade/galopperade över bommarna :'3

Denna "övningen" gjorde vi:Världens bästa pappa

Han hämtade mig idag efter skolan <3
Han gav mig pengar till godis som vi åkte och köpte sen <3
När jag kom ut sa han såhär efter att ha fått tillbaka pengarna:
"Oh, ville du inte ha mer? Du får mer, om du vill "

VÄRLDENS BÄSTA PAPPA <33333333333333 Älskar dig mest i hela världen.


Ridning 13 juni

Shakkan-ridning idag då. Ganska taggad... eller vafan, inte alls xD Hehe. Så träffade man jobbiga Ami också -.- Hatar henne! Så sjukt jobbig! Hursomhelst, fett kul dag idag! :D Tell you guys some outher time, palla nu liksom.
Tillbaka till Shakkan - vi klättrade. Punkt.Hehe xD Okej, jag ska berätta!! Vi klättrade alltså(jag vet att jag har nämt det tidigare). Skit mycket mygg, så jobbigt! Shakkan jobbade på bra. Hon hoppade jättestort över stockarna i skogen! :D Haha, älsk <3 Och på tillbakavägen - fyfan vilken galopp hon hade! :D Perfekto (Y)

Cykelorgentering imon. Får se hur det går :P Håller tummarna på att pappa hämtar mig efteråt ;)

Bye, bye. All my loves - kisses and hugs -

Love


MBÖvning från torsdag den 9 och lördag den 11 juni


Ridning 11 juni

Såg nyss att jag skrivit maj på de senaste - haha, så fail xD Slutar skolan på onsdag - så gött alltså! :D En månad kvar till ridlägret idag! AHHH, pirrigt!!

Hittills har jag ridit Shakkan. Hon var för ovanlighetens skull pigg x) Då blir man glaaad. Red samma sak som jag red med Kappan i torsdags.Ridning 10 juni

Kappan red jag på morgonen. Vi klättrade och hon var duktig :) Hon är så fin min tjej<3 Medan hon galopperar uppför och inte änns blir trött blir Shakkan helt slut efter halva backen i skritt!! Haha, sötnosen <3 Hon jobbare bra ;)

Shakkan red jag också ut med. Hade tänkt MB men det regnade så så det gick inte att rida i paddocken :( Hon var duktig i alla fall<3 Red kronorundan.

Ridning 9 juni

Red Kappan. Hon var pigg(?). Kommer faktiskt inte ihåg xD skriver ju detta i efterhand ;) Vi red en minibana kan man säga - MB. Kanske kommer bild på det senare :)

Ridning 8 maj

Inte ridit sedan i måndags! :o Känns som en evighet.

Red Shakkan idag då. Pust, hon var jobbig -.- Värmde upp, inga konstigtheter. jag gjorde inte så mycket efter det. Travade runt lite typ xD Så kommer en traktor bakifrån och hon blir "rädd" och stegrar -.- Så irriterad blir man!! Som tur var trillade jag inte av.

Det var alltså inte "bra" pass idag, mer typ för att hålla igång konditionen. Svetten blev hon ändå, skruttan ;D

BILDER FINNS!


Ridning 4 juni

4 juni 2011

Shakkan red jag på morgonen. Red dressyr. Hon var fin. Vi jobbar vidare med galoppen. Traven funkade super idag! :)

*Kappan* hoppade jag med. Slutade på 1 m. Hon var jätteduktig, pigg, go och fin (: Hoppade samma övning som jag gjorde med Shakkan igår. Inte så mycket till övning, men man år hoppa i alla fall!!! :D Hon är verkligen inte som alla andra hästar. Även fast hon kommer fel och med fel avstånd hoppar hon 90 cm rätt upp i luften klarar hon det ändå! Älskar min goa tjej <3


RSS 2.0