Uteritt

En glad nyskodd ponny fick gå uteritt idag :) Red kronorundan i ungefär 45 minuter. Blev en hel del skritt. Ulrika(hovslagaren) tyckte att jag skulle ta det lugnt nu i några dagar då hon kan öma eftersom att hennes hovar var väldigt dåliga, men jag märkte ingenting så vi tog lite trav och någon galopp också (: Måste hålla kondisen uppe så hon orkar att hoppa på söndag! ;)


AHAHA dör typ


Just det fan!

När alla andra går in i väggen går jag igenom! ;)

Dagens låt

Anders Fernette - Go Lakers


AHA!


RIDNING!

Idag red man nere i Stockö på Kappibus. Busig var hon allt... Hann med den tidigare bussen hem - första gången någonsin som jag gillar min franska lärare(förutom när hon gav mig VG på en uppgift jag typ lagt ner en minut på...) - och han därför rida lite tidigare. Men det var ändå mörkt ;( Ah, Kappi var som sagt tokig. Älskar man galopp så gör man. Jävligt stel var hon också vet inte varför hon har blivit så :( Hm... Det blev alltså mycket lösgörande träning - tempoväxlingar i skritt, volter och haltjobb. Här är en väldigt bra övning som brukar få Kappi satt släppa lite:
De röda prickarna är halt-ställen. Man kan öka svårighetsgrad i övningen genom att gå upp i en högre gångart. Bra och nyttig övning, rekommederas verkligen!

Roliga ordspråk

Idag när jag kom hem höll min lillebror på med en läxa om ordspråk. Han skulle typ skriva ner massa ordspråk. Jag googlade upp några och visst fanns det några roliga. Taggade på att läsa? Såklart! Here they come:

Världens snällaste ♥

Jag har världens finaste pappa ♥ Han har lovat mig att skjutsa mig till ridhuset på söndag så att jag kan träna lite riktigt :D Älskar dig, pappa ♥

That's right.

Håll i 50 minuter... segt. Ska skriva och plugga lite, om man pallar, så slipper man göra det ikväll :) Kommer troligen baka en till sats chokladbollar eftersom att pappa har ätit upp alla... :(

Finaste <3

Dagens låt

Drake ft Rihanna - Take care


Ridning

Idag fick Shakkan gå dressyr ändå. Pallade mig ner till paddocken tillslut ;) På något vis lyckades man rida en timme fast jag varken hade planerat någonting av vad jag skulle göra eller vad vi behövde träna på. Det blev mest att rida runt alltså, hehe. Dåligt, jag vet :( Ah, men Shakkan var ganska duktig. Hon är piggare och gladare än på länge :] Det gillas alltid! Tjejan har inte gått sedan i torsdags så visst var det lite fart på henne (; Ah, hon behöver som vanligt träna vidare på formen. Det är bra att hon börjar att söka sig neråt i både skritten och traven nu (: Problemet är bara att hon fortfarande gungar lite med huvudet... Hm, kanske dags att pröva halsförlängaren?

Haha, facebook

AHAHAHAHA!

Nu ska man ha kul

Pallar inte plugga mer NO... Går ner och gör chokladbollar :D Mer uppdatering senare.
MUMS!

Tjeeena

WOW vad statestiken har sjunkigt nu bara för att det är måndag... Jag får hoppas att ni gullungar besöker min kära blogg under eftermiddagen efter mycket istället ;) Nu sitter man här i tråkskolan och ska snart ha engelska... Om tio minuter faktiskt. Även om jag sitter typ under schemat orkade jag inte resa mig och titta när vi började, så jag loggade in på schoolsoft (; Älska schoolsoft <3 Ah, blir typ ingen ridning idag :( Får se hur det ser ut i paddocken. Ciao!

Dagens låt

Dead by April - What can I say?


!

Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Usshi

Tjena. Tillbaka från stallet, eller ah, kom för några timmar sedan :) Red som sagt ut med Kappan och det gick fint :) Shakkan fick gå lite NH-träning för att det är så himla lerigt, regningt och blåsigt. Även hon skötte sig fint.
Finaste ♥

Dagen

Mycket att göra idag! Anledningen till att man inte bloggade igår för att jag var på fest ;) Tråkigt! Anyway, detta skall göras idag:
~ Klättra med Kappan(som jag ska ut och göra strax)
~ Om det inte är jättelerigt i paddocken skulle Shakkan behöva gå ett hoppass... Annars kanske vi får hitta någon gräsplätt i trädgården(xD) och jobbade lite från marken.
~ Springa. IzzanhK ska motioneras! ;)
~ Fixa lite med bloggen, mer säger jag inte... ;D
~ Mocka stallet.
~ Plugga matte och om vi har några läxor kan det vara bra att göra...
~ Skriva... Hemliiiisch :D
~ Chilla och lyssna på musik
~ Städa mitt rum.

Hörs senare!


Haha

70 besökare igår och jag gjorde max ett inlägg xD Ni är för söta ni ^^ (Om jag hade någon rolig bild på mig på den här datorn skulle jag ha lagt in den här...)

Dagens låt

Apache - Gangsta bitch


Galen ponny...

Kappi var helt tokig idag. Hon är helt omöjlig när hon håller på så. Anledningen var torligen att jag använde spöet för tidigt och hon blev helt knäpp. Under hela passet var hon också riktigt stel och ville inte alls mjukna. Ah, vad säger man? Bara att jobba vidare.
Sakna... <3

Tre olika sätt att säga att man inte bryr sig


Tack!

Tack för 85 besökare igår! :) Rekord! Ni är bäst <3 (Efter mig då ;D)

HAHA!

Har ni sett sötnosen Cupido? ;)
http://www.videofy.me/dressyrmupparna/148399

Dagens låt

B.o.B - Don't let me fall


Dreeeeeeeeessyr

Idag fick Shakkan gå dressyr som jag berättade imorse. Hann rida innan det blev mörkt och det gillas ju alltid :) Red i ungefär 40 minuter. Tränade lite på min egen sits och balans genom att varinera steg som man t.ex. satt ner i traven och stod upp(alltså i lättridningen). Tränade även på att stå, sitta och rida lätt i galoppen. Shakkan var väl fin, kul att hon börjar att söka sig ner i form(även om den hittills inte är den bästa, hehe...) Vi jobbar vidare. Nån gång ska vi allt komma tillbaka på dressyrbanan och visa att vi fan också kan! ;)

AHA - min humor :)


;)

Ni missade väl inte finaste Ulle-gulle och hans underbara låt Kill for lies på tv4 nyss? Han var lika underbar och fin som alltid ♥

Uteritt med Kappibus

Nu på morgonen red jag Kappi - uteritt. Red en runda jag kallar för Svarta rundan. Kappibus var pigg och galen som vanligt :] Rundan tog ungefär 40/45 minuter. Idag blir det besök på Ingelstads gymnasium - och det är lika med att man börjar halv tio och slutar halv två, chill! När jag kommer hem ska jag rida dressyr med Shakie. Herrå!

Ridning

Idag fick Shakkan gå MB. Hon jobbade bra och så. Gjorde en övning, och här är den:
De blåa bommarna är galoppbommar. Det andra är en övning man ska träna på att få tillbaka hästen om den t.ex.(som Shakie) landar i galopp efter första "hindret". Man kan även ta bort mittenbommarna - rosa - och bara öva på att t.ex. stanna helt mellan lila och grå.

Bana:
Blåa bommarna i vänster varv, Rid upp mot A - fortfarande i vänster varv - rid mot gråa hindret, efter att ha gjort en halvvolt, så att du byter varv och kommer ut i höger efter hindret. Rid upp mot A, därefter rid mot lila, rosa och gråa-serien.

Du tränar på:
Väg, blick, effektivit i hästen, hästens lydnad, hästens smidighet och hästens kordination.

Kärlek ♥



Så jävla söt är han

Ulrik Munther ♥


Dagens låt

Wiz Khalifa - When I'm gone

Kappiridning

Idag fick Kappi gå dressyr i grannens paddock. Det gick bra :) Typ 3/5, eller 6/10, alltså lite bättre än hälften ;) Övade övergångar mellan alla gångarter. Hon blev jättelyhörd i slutet! :) Övade även lite med bra tempo i traven och bra form. Ja, övade även lite själv på handposition och storlek på hjälper, behöver träna vidare på blicken. Ah, har typ inget mer att säga :)
<3
Bilden är typ ett år... haha.

Hejsan hoppsan

Hemma och levande, hehe :) Glad IzzanhK idag! Fick sluta halv tolv och var då hemma kvart i ett pga busstiderna... Anyway, har hunnit rida Kappan och springa en runda. Riktigt kul att komma hem riktigt tidigt ibland :) Mer uppdatering senare ^^

Dagens låt

The naked brothers band - Banana Smoothie


Fan vad chill!

Chill vecka nu alltså :) Imon och på torsdag ska vi typ titta på gymnasiumskolor så vi början halv tip och slutar halv två! :D Chill! Känner att denn veckan kommer att bli bra ^^ Förutom det faktum att det tydligen ska ha en äcklig låt the beaver gjort- eller nej, förlåt, "sjungit", inte gjort. Usch, han förtjänar inte uppmärksamheten.

Dressyr

Shakiedressyr idag då. Paddocken var lite lerig men det gick ganska bra ändå. Blev ungefär en halvtimme. Hade inte planerat någonting precis, och vad gör man då? Jo, då tar man tillfället till ackt och tränar på mycket övergångar mellan alla gångarter. Det har funkat bättre men betydligt mycket bättre i slutet än i början. Fin tjej man har *stolt* (:

Dagens låt

Newkid - Vägrar växa upp

Dagens ridpass

Fullt upp idag igen. Såhär såg ridpassen ut:

Kappi:

Red ut i ungefär en timme. Runt Ekesås, kallar vi den. Kappan var pigg, men inte fullt lika pigg som vanligt. Frågan var om det var ett bra eller dåligt tecken?

Shakie:
Hoppade jag med. Gjorde en övning jag gjorde typ första gången jag red henne. Stort skillnad!
http://www.youtube.com/user/IloveRebus?feature=mhee#p/u/18/wC_fG6AnaeU
Haha, fan vad dåliga vi var :D Men söta ;) Anyway, det var lite lerigt i paddocken eftersom att det har regnat hela dagen men ah, gick väl okej ändå. Hoppade bana på 70, 80 och 90. Kanske inte så bra att ta 90 men ah, gjort är gjort. Hon har inte hoppat på den höjden på typ 2 veckor pga att man ska ju bara hoppa högre en gång i månaden för att inte skada så mycket på heeestens ben. Ah, men hon jobbade bra och så, hoppade dock lite för långt ifrån hindret en gång och nuddade bommen men den föll aldrig ner :) Och så ramlade jag av en gång... Vet faktiskt inte riktigt vad som hände. Antingen fick hon ett ryck och hör en gångs skull inte hoppade av där hon brukar. Jag var då beredd på att hon skulle hoppa så jag fick framvikt och då föll. Eller så kom hon inte riktigt upp med hovarna i tid. Hm... Men inga problem efter det :)
Älskar dig, finns ingen finare än dig <3

Dagens låt

David Guetta ft Taio Cruz & Ludacris - Little bad girl


GRATTIS!

Grattis på 16-års dagen Nicholai von Benzon Hollesen! :) <3
--->

Ridpass

Idag blev det dressyr i grannens lilla pddock. Gjorde ungefär samma som jag gjorde med Shakkan igår. Skillnaden var att jag blev klar tidigare och valde att då skritta av henne i cirka 20 minuter. Hon var verkligen jätteduktig i piruetterna! Fin tjej. Hon blev dock lite förvirrad som hon brukar att bli när vi kör framdelsvändningar. Man måste vara väldigt tydlig men inte för tydlig får då tror hon att vi ska göra någonting annat, t.ex. rygga. Men i slutet funkade det toppen mellan trav, bryta av och sedan göra framdelsvändning. Väldigt stor skillnad från när vi började! Då ville hon inte sluta, hehe :)
Dagens outfit:
Grönt shabrak med blå kant. Gröna ridbyxor och blåstrumpor. Blåa lindor(som man dock inte ser så bra) Svart ridjacka, vantar och hjälm. Nice!

Gash.

Varför kan inte folk lära sig att knacka? -.- Nu när jag bytte om kom det in två personer av tre... Roligt.

Dagens låt

DunderHumorJätteirriterande låt


Dagen åh veckan

Veckan har varit sjukt jobbig men också rolig :) Praot på TRS för er som inte visste. Nästa veckan väntar skolan igen. Lite tråkigt faktistk :/ Kommer sakna hästarna på TRS <3 Riktiga finisar <3 Och såklart tokiga Emmy och alla våra bus ;) HAHA!

Idag fick man i alla fall slutna lite tidigare(45 minuter!), kvart över tre, så man hann med bussen som gick tjugo i fyra från stan. Skönt att vara hemma tidigare på en fredag ;) Snart väntar sängen och i morgon blir det först ridning på Kappi, fixa stallet och vid ett får vi gäster som typ stannar till sent på kvällen. Kul men lite jobbigt också kanske ^^ HERRÅ! ;P

Dagens ridpass

Idag gick Shakkan, dressyr. Tränade på framdelsvändingar och även lite pirutter på vårat sätt, haha :D Lyckades även med en liten kvartbakdelsvändning. Proffsigt! Jag tycker att Shakkan jobbade bra idag. Hon är fortfarande såhär framåt och posetiv. Det gillas! Var bara vid ett tillfälle då hon inte ville lyssna ordentligt igenom vändningen som jag blev lite sur på henne och då skulle hon såklart ge igen och stegra sig... Fast det gick bra som tur var. Usch. Sedan höll jag både mitt eget och Shakkans humör i skick.
Älskar dig, plöött <3

Kappi & Shakie

Idag gick båda hästarna MB i paddocken i 50 minuter var.
Övning:
Såhär gör du:
Haha, jag och mina braiga skisser.
Börja vid punkten nere vid C. Vänder vid H mot bommarna så att det blir som en båge in. Där kan man välja att rida öppna eller slutna. Rid över de rosa cavalettierna, vänt till höger och rid öppna/slutna mot K. Påbörja att rida på stora A-volten som du sedan rider efter A och därmed även tar den översta röda upphöjda bommen. Vid F rider du båge in mot mitten. Även öppna/slutna där. Över bommarna och sedan fortsätta bågen mot M med öppna/slutna. In på stora C-volten efter C, rid över den röda bommen längst ner, avsluta volten och därefter kan man avslutna övningen ellet göra den en gång till. Detta går att göra i båda varven i alla gångarter, men jag rekommenderar att om du ska jobba i skritt kan du lägga ner bommarna på marken eller vara på din häst så att den verkligen går över utan att riva. I galopp kan bommarna i mitten bytas ut mot hinder, t.ex. ett kryss.

Framridning:
Gjorde övningen vi gjorde i TRS i tisdags. Haltjobb i skritten och sedan öka/minska steglängd i trav och galopp på långsidorna. Bra tips på framridningsövning!

Shakie:
Shakkan fick gå först idag. Väldigt dunktig i framridningen! Pigg, framåt och lyssnade bra på mina hjälper :) Det gillas! Bra att hon börjar att söka sig ner i form i traven.
Inom Mb-arbetet var hon också duktig, jobbade på bra och efteråt hade man en liten trött och svettig ponny med sin hem.

Kappi:
Piggelin som vanligt... Dels för att man galopperade fram. Ville inte riktigt vara med på noterna när vi körde ett avsides galoppombyteprogram annars är jag väldigt nöjd över henne också! :) Mina ponnysar är så fina <3

IzzanhK:
Upp med blicken och stadigare handställning! Räta på dig! Bra jobb med halvhalter när jag red Kappan. Behöver jobba vidare med att ha det där i åtanke.

Tingeling!

"Plingeling, Plingeling!"
"Jag trodde att det var Tingeling som Plingelingade!"



:@

Hatar mormor just nu :@ Kommer spy hela natten.

Dagens låt

Wiz Khalifa - Never been


Ridning

Idag blev det som sagt uteritt med Kappan. Linnea och Sarinda var ju också med. Roligt men även lite läskigt i mörkret ;) Vi red till Norrgårda, vidare på gamla järnvägen och kom sedan tillbaka vid stockö. Det tog väl ungefär en och en halvtimme. När man kom hem hade man en överdrivet svettig ponny eftersom att hon jobbar dubbelt så hårt... -.- Så kan det gå när inte haspen är på! Den du! Ah, nu ska man snart sööööva. Imorgon går båda hästarna, MB tror jag. Pappa hämtar mig efter praoen :] TJAAAO!

Skrutt-Lisa...

Fuck off.

På söndag flyttar Sarinda :( Vem ska jag nu tjuvrida i mörkret och skjutsa till ridlektionerna? (AHAHAHAHAHA!) Hehe... Nej, men seriöst, sjukt trist :/ Hoppas att Linnea och Sarindisen snart är tillbaka i gamla, härliga Stojby igen :]

Dagens låt

Tyler Ward - The Hardest Thing
Taylor-ward-300x300_large

Hoppövning

Denna övningen hoppade vi:
Såhär kan du rida fram:
skritt --> Halter i båda varven. Känner att hästen verkligen lyssnar och att den stannar innan den får gå fram igen.
trav och galopp --> Öka, korta, öka, korta på långsidorna. Passa på att hitta tillbaka till normaltempo på kortsidorna.

Hoppa fram:
Vid kortsidorna - t.ex. i vänster varv bruna hindret till att börja med. Därefter kan man lägga till röda hindret så att det blir som en båge.
Samma sak i höger varv - lila hindrer till att börja med och efterhand kan man lägga till rosa hindret och skapa bågen.

Såhär gör du:
Hehe, komplicerat? Gråa "slingan" först och sedan direkt på gröna. Detta är alltså banan.

Detta tränas
:
Man tränar framförallt hästens lydnad och såklart snäva svängar. Denna övningen passar därför bättre till ett mindre än ett/en större ridhus/paddock. Hästen tränar bakbenen i svängarna och du tränar tillbakahålling efter hinder, sits, blick och kommunication med hästen.

Egen reflektion:
Rolig och bra övning jag gärna prövar någon dag på mina hästar.

Dressyr

Kappan gick dressyr i Stockö idag. Blev ungefär en timmes ridning. Hon var överpigg i alla gångarter och ville egentligen inte lyssna så bra. Ändå skönt att rida en häst som redan har framåtbjudningen och bra form. Måste verkligen fortsätta och sätta så att formen bibehåller sig och inte blir ostadig. Någon bra övningen till det tross...? Idag tränade jag på högre form för att bygga och träna mycket mer bakbenen. I galoppen fick pigga ponnyn springa av sig väldigt mycket, hihi :D Så går det när man får vila en dag. Imorgon får hon gå uteritt tillsammans med Linneas ponny :)
Hon var så fin här...

Dagens ridning

Idag red man tre olika hästar. På TRS hoppade jag Sherlock och Chadlier och hemma fick Kappan gå dressyr. Här kommer lite smått info:

Sherlock:
Valde att rida honom först. Seg häst men ändå ganska mysig :) Speciell. Jobbigt att han var så stel men sjukt skönt när han började att slappna av och släppta i nacken! :] Inom hoppningen var han också ganska seg... Varför får jag alltid rida de sega hästarna, haha? Bra blick och väg. Träna vidare på tempo och vara mer sträng om han inte lyssnar.
This is Sherlockk...
sherlock2
Haha, söt häst där...

Chandlier:
Fin, smal häst. Han är väldigt jobbig så han gärna slår upp och ner med huvudet. Inom ridningen var han betydligt piggare än Sherlock men ändå lite seg... Fast han lyssnade bra på framåtdrivande hjälper :) I och för sig gjorde Sherlock också det... hehe. Jag hade bra blick och handsits. Träna vidare på hälen.
This is Chandlier:
chandlier
Bilder tagna från http://www7.idrottonline.se/default.aspx?id=4868

Kappi skriver jag om i ett eget inlägg.

Dagens låt

Newkid - Jag gråter bara i regnet


Shakieridning

Idag gick Shakkan :) Pigg ponny :] Första gången ever, eller vad? Gjorde väl ingenting speciellt egentligen. Red barbacka i cirka 30 min i min paddock. Jag övade lite övergångar mellan skritt och trav. Det funkde bra. Hon börjar att bli ruskigt fin i skritten på böjt spår nu :) *Glad matte!*
Bildbrist..
Nu ska jag sova, imorgon blir det hoppning på TRS! [:

Sorry guys!

Förlåt för min hemska uppdatering :( Glömt att berätta att jag har prao denna veckan på TRS = lång och jobbig arbetsdag. Idag kom jag hem halv sex... Då var det bara direkt ut till mitt stall, rida Shakkan och sedan fick man komma in och äta. Nu är jag helt slut! Ah, det kommer att vara så hela veckan. Skönt att slippa skolan iaf...

Dagens låt

Ulrik Munther - Boys don't cry


New stuff!

Idag var man på Grand Samarkant(stort shoppingcentrum i lilla Växjö). Fick med mig vit och blåsvartradniga bh:ar, en slags magtröja i mörklila färg och något random text på, silkesskjorta i svart, vanligtblå, tajta byxor och skjut snygga stövlar(!) hem :) Nyttigt och bra!
Tänkte ta en bild på sakerna men så har min tröga mobil raderat kamerafunktionen :/ Då blir man sådär lagom glad.

Kappi = helt galen i galopp

Kappan var helt tokig idag! Vid ett tillfälle när vi skulle skritta blev hon så sur när hon inte fick galoppera att hon stegrade. Haha, ponny med olater! Inte bra... Men roligt! :D Ah, nu ska jag ut och träna. Höres! :)

Uteritt

Nu blir det att rida ut med Kappan :) Uppdaterar mer sen ifall jag hinner innan man sticker till stan (;

Dagens låt

Wiz Khalifa - Red Carpet (Like a movie)


Bara för att ni tycker att det är så roligt.

Idag har jag typ ätit fem sådana här kakor :D Hihi, akokmonstret IzzanhK ;)


HEMMA och iväg!

Nu är man hemma från skolan :) Öppet hus ;) Ska snartt äta sedan blir det ut till stallet och fixa pollen innan ridning i ridhuset väntar :] Great day!

Dagens låt

Wiz Khalifa ft. Josh Everette - Right here

COOLT!

Kanske coolt, va!? :)

Min vän är konstig...

Jaaaao, man är som man är...

Jaha...

Idag drog man bort ena framskon också. Shakkan hade tappat den andra... -.- Suck. Jaha, hur länge dröjer det denna gången innan man kan rida henne igen? ...

:(

Jag har nästan ätit upp alla kakor som jag åt igår :( *snyft, snyft* Det var typ 25 stycken... hehe.

<3

Inte länge kvar...

1 timme tills idol börjar! :) TAGGA! :D

Elva


hehe :)

Dagens låt

Gym Class Heroes ft. Adam LevineStereo Hearts

Ridning this morning.

Imorse var man och red på TRS då. Hade som vanligt Shandy. Hur många gånger har man ridit den hästen egentligen(Vill gärna säga ponny men han är ju inte ponny... hehe)? Anyway, han har gått finare. Blev lite besviken på att han inte var lika samarbetsvillig som vanligt idag :( Förra gången gick han liksom... underbart. Stora, luftiga steg, framåt och bra i form. Han bjöd liksom med sig. Idag... Ja, idag började han med att vägra gå ner i form. Dröjde nog halva passet innan han gav med sig och blev mjuk. Mjuka Shandy gillas! Åh, gud så fin han är då! Riktigt roligt att rida honom då :] sedan var han sjukt seg hela passet... Trist :/ Jag som längtat sååååh. Vi red även över bommar i trav och skritt. Inga större avancerade övningar pga att vi idag var en enda grupp och då finns de alltså de som inte är allt lika proffsig som mig(som om ztt det skulle finnas någon sådan!). Hehe... Ah, ska sluta med mitt pladdrande nu :] YEAH! Här får ni en bild på finaste <3
Shandy

Hihi, roliga saker

Jaao, glömt att berätta en del roliga saker :) I tisdags när man gick ut kom mamma och skulle iväg med bilen som stod direkt vid huset. Så då åkte man med till stallet :D Är man bortskäm så är man ^^ Haha, det roliga i detta är att stallet ligger max 50 meter från mitt hus, hihi :D

Och igår hade man sina klumpiga ridstövlar när man red Shakkan. När jag skulle hoppa av lyckades jag såklart att trassla in mig och ramlade rakt ner i backen med ansiktet före, haha. Tur att man inte skadade sig! :) Proffsigt fan!

Shakieridning i mörkret.

Idag fick min slöa tjej gå uteritt. Red Barsö och det tog ungefär en timme. Det märktes att hon var lite öm på bakhovarna. Vi drog ut bakskorna häromdagen för att ena var lös. NYA HÄSTSKOR, TACK, PAPPA! Annars var hon väl duktig. Lyssnade bra på hjälperna om man bara sa till riktigt :) Lite läskigt i den mörkaste delen av skogen annars gick det bra [: Haha, fick panik när jag såg en bil mitt ute i skogen, fattade galopp och galopperade en bra bit efter det, haha :D That's who I am...

min finis <3

(Y)

"Känslan när man inser att man har pengar efter att man har trott att man inte har några."

Dagens låt

Wiz Khalifa - Goodbye

Dagens ridning

Idag gick båda hästarna.

Shakkan: Dressyr i Stockö. Red mest igenom det jag gjorde förra veckan. Hon hade jättebra framåtbjudning. Toppen! :] Skitbra övergångar mellan trav och skritt också. Lite segare i slutet då energin försvunnit. Hon har ju inte gått högre gångarter än skritt sedan lördags så då får man lov att vara lite extra pigg. Anyway, gjorde väl inget mer än det med övergångar mellan skritt och trav på både volt och serpentinövning. I början i traven gick hon också fint ner i form :) Duktig tjej <3 Även i avsluttningstraven skönk hon ner bra. Ah, i alla fall i början ;D Hihi. Övar vidare på det där med hennes form sedan ska även det slipas på fin uppsträckning och handställning.

Kappan: Gick uteritt. Eller ah, sprang uteritt :) Jag sprang Wicén och en runda runt Stockö med henne. Pigg ponny! Hon bara uppförsbacke är lika med galopp och spetsade öron! Haha! Och så ökar med en hel del... -.- Sedan vände vi och sprang ner för backen igenom och hon baha: "Åh, nerförsbacke. Öka!" Sedan kom jag flåsande bakom, haha :) Älskar min plutt <3 Skulle kunna göra allting för henne <3
Måste lägga in nya bilder på mina skruttar snart...

Morgondagen

Asgrym dag imon! :) Ridning på morgonen på Theleborgs Ryttarsällskap och så slipper man sista lektionen [: YEEEEEEAY!

44 DAGAR KVAR!

http://izzanh.blogg.se/2011/april/

Tjabba tjena hallå

Tja. Glömde berätta en sak igår. Jo, jag sprutade av Shakkans leriga hovar och hon tyckte att det var såååå läskigt, haha :D Min sötnos [: Efter ett tag gick det bra (; Hihi <3 Idag får hon gå dressyr i Stockö =)

Dagens låt

Justin Timberlake - Rock your body


Bloggtävling

Någon som är intresserad av en bloggtävling? :) Har inga mer priser än länking men tänkte att det kanske skulle vara roligt ändå (; Har en perfekt idé som kommentera ifall det låter intressant [:

Vad gjorde jag för ett år sedan...?

http://izzanh.blogg.se/2010/november/bildbomb.html#comment

Kappi

Idag fick Kappiälsklingen gå lite dressyr och över en bomserie på fyra bommar några gånger. Hon var aspigg. Som vanligt. Gjorde egentligen ingeting speciellt inom dressyr. Red först fram henne i alla gångarter ordentligt. I traven tränade jag mycket på rätt höjd på formen. Ska träna visare med riktiga VOLTER nästa gång. Det behöver vi verkligen att träna på. Men hon var väldigt duktig inom just formarbetet även om hon var lite spretig mot bettet. Hon fick gå på tvådelat vanligt idag. Brukar rida henne på eggbett, tredelat. Även där brukar hon vara lite emot mig i arbetet... Hm, får fundera vidare på det. Kan vara så att jag får jobba vidare med mindre, men effektivare, hjälper.blev ungefär 50 minuters träning.
Bild från i somras. Saknar... 

Min söta tjej <3


Dagens låt

Newkid - Gör det för

Dagens "ridning"

Idag fick Shakkan gå ut i skogen. Endast skritt. Hon var glad och tyckte nog att det var ganska roligt :) Blev halva kronorundan - alltså ungefär 20/30 minuter.
Älskar dig, hjärtat <3

Hästarna

Ja, som tur var har man en sneeel lillebror som hjälpte mig med hästarna :] Först tog vi Kappi. Jag satt upp och min bror ledde henne en runda på sådär 20 minuter. Bara skritt eftersom att jag blundade ;) Sedan red min bror Shakkan i paddocken. Det gick bra :) Han red bara i skritt. Hon fick träna på att stanna och sätta igång och även lite volter. I slutet gick han över några bommar och ett minihinder i skritt. Hihi, de var så söta :D
Längtar tills jag kan rida ett dressyrpass på dig igen <3

Idag då

Är hemma och typ chillar :D Tack vare mitt cp-öga slipper man skolan :) Men jag tror att det blir skola för min del imorgon för just nu känns ögat ganska okej, faktiskt :) Jag kan i alla fall se. Nu ska jag nog titta på film [: Ses!

Nämen oj


Dagens låt

Flo Rida - Good Feeling


R.I.P Hickstead

1996-2011
R.I.P Hickstead <3

Mistletoe = Kamelfot


Diggar denna tjejen starkt!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJH!

Mitt öga gör så jävla ont :( Varför kan den inte bli bra snart??? Ingen mer uppdatering idag. Och ingen ridning...

Dagens låt


Taio Cruz ft Flo Rida - Hangover


Kappidressyr

Kappan gick jättefint idag :) Eller ah, det kändes bra 8D Hoppas att det såg lika bra ut. I galoppen var hon lite fjantig, men om man samlar ihop henne rätt och samtidigt låter henne galoppera på bra framåt, då går hon toppen! :) Sedan efter galoppen blev man som vanlgit tokig, hehe ;) Körde lite lösgörande, skritt och halt från trav och tvärtom. Är nöjd över dagens ridpass då hon jobbare bra och hade ett bra tempo genom allt. Vi behlver jobba vidare på att hon ska ha en mer stadig form. Tips på övningar till det? Jag tränar vidare på att sträcka på mig och titta upp.

Heeeey & stakars lilla moi

Heeey, kom hem för ett tag sedan från lasarettet. Fick någonting i ögat efter ridpasset med Kappan och har inte kunnat se med det ögat sedan fyra... Nu är det bra :) Så det är därför uppdateringen har sugit!

HAHAHAHAHA

Haha, Nicholai <3

Dagens ridning

Imorse red jag och klättrade med Shakkan. Som jag berättade igår var Linnea och hennes upersöta ponny med (; Det var roligt och gick ganska bra. Haha, min ridning sög :D

Snart blir det ett dressyrpass för Kappans del [:

Dagens låt

Pitbull ft Marc Anthony - Rain over me


Hoppning Shakkan 4 November

Shakkan gick ju hoppning idag. I frmtravaningen var hon jättefint! Låg i bra form :) Då blev man glad! Har inte ridit henne på bett sedan på träningen i tisdag. Det verkar som att tjejan lärde sig något! ;) Toppen. Hoppningen då, den gick väl bra. Kändes seriöst helt urkast. Fast som tur var såg det bättrr ut :) Shakkan var som vanligt en liten segis. Men om man går på med spöet ordentligt taggar hon till och blev riktigt fin tillslut. Vi skulle hoppa ett hindrer på 110 cm men när man sedan mätte så var det visst 120 :D Ups. Ah, nu har man i alla fall hoppat på den höjden två gånger i sitt liv [: Jag tränar vidare på min häl. Den kan komma ner en bit till.
Nu ska jag sova. Imorgon blir det uteritt - klättring för Shakkans del. Linnea och Sarinda joinar. Herrå!

JA!!!!!

André Zuniga Gullunge Asplund gick vidare :) YES!!!
André Zuniga-Asplund har redan träffat viktiga människor i branschen. Han har fått kontakt med låtskrivaren Michel Zitron som bland annat arbetat med Swedish House Mafia.

Filmis


Mysig uteritt

Red ut med Kappan imorse. Hon var piggelin som vanligt :] Red till Ekesås, alltså ungefär en timmas ridning. Det var bra att jag jobbade mycket med mina vikthjälper i min ridning idag. Kämpa vidare så!
<3
Älskar dig <3

Jag gillar inte änns paj.

Tjo! Fullt upp idag. Typ vid ett kommar Linnea och då ska vi bygga bana. Efter det blir det ridning och hoppning. När man kommer in efter det är väl klockan typ fyra/fem. Hemma själv. Tänkte styrketräna lite och fixa lite inför fredagsmys :) Sedan ikväll blir det idol och massa gottgott :] Hoppas att André är med nu. Han har ju varit på sjukhus, men han måste vara med <3 Annars är det ju ingen mening att titta...

Dagens låt

LMFAO - Party Rock Anthem
LMFAO

Natthumor2

HAHAHAHA KOSSOR!!!!!!!!!!!!!

Natthumor

Zingo... du andas lika högt som en... ko(bara för att man då och då hör en ko råma utanför). ... HAHAHAHA! ... Det var inte änns roligt.

Hoppade Kappi

Jao, hoppade ju Kappan. Det gick ganska okej, faktiskt. Pigg ponny där va, haha ;D Så är det när man har 21-åringar... :D Jag behöver kämpa vidare med blicken framåt och hälen ner. Bra, automatiskt eftergift. Kappan hade bra tempo, Inget problem där. Dock var hon inte alls styrvilligt idag. Det får vi jobba vidare på. Herrå!
Passande bild... *host, host*

Mooovie <3


Film från Kappihoppning ♥

Här kommer filmen :) 


Bakat

Nu har man bakat en kaka :) Repect till kärleksmums finns här ---> HÄR
Och såhär såg mitt fina bakverk ut:
Done! :D (Det är godare än vad det ser ut ;P)

Dagens låt

Simple plan - Vacation
Simple Plan - Vacation

I never liked you, I never want to.

Idag får man vänta med ridningen tills i eftermiddag. Har en del att fixa ^^ Brorsan har lovat att filma så det blir nog en film sen :) Det är Kappibus som ska få hoppa lite ;) Ponnyn kommer att vara jätteglad! :D
Var ett tag sedan sist <3

AHAHAHAHA

RIS-MULRIK!!!! 8D

Uteritt med fina ♥

Idag blev det en mysig och långritt för Shakkans del. Linnea och Sarinda var såklart med ;) Ingen långritt utan dem liksom! Vi var iväg i ungefär 2 timmar. Red runt Ekesås.. Ah, svårt att förklara (; Vi red också det hållet vi inte har ridit innan. Innan har vi bara ridit andra hållet ;] Ponnyerna blev väldigt svettiga idag också... haha <3 Längtar tills imon då man ska hoppa Kappan! :) <3 Kommer att bli asnice ;D
Tönt ♥

Dagens låt

Jason Derulo - In my head


Bara för att

ALFRED!

This is my baby ♥


Dressyrträning med Shakkan

Jaao, man kom in för typ en timme sedan och hem för ungefär två timmar sedan :] Kul och nyttigt pass med en duktig tränare. Jag gillar verkligen att rida för så mycket olika tränare för då lär man sig så mycket mer! Shakkan är så duktig. Hon bryr sig inte om nya ställen, nya miljöer, hon är stencool! Däremot kanske hon inte var duktigast i riddelen ;) Men nu vet jag vad jag ska göra och hur jag ska få henne att sluta vingla på huvudet och lyssna bättre på mina hjälper. Jag vet också vad jag behöver träna mer på - att skänkla, vila, skänkla, vila och inte skänkla hela tiden. Det är som sagt mer repetition från några år tillbaka, men det är sådant man inte tänker på att man gör! Jag rider typ alla hästar olika, för alla hästar är ju olika. Det är svårt att då veta vad man vanligtvis gör på en häst men som man sedan inte gör på nästa. Ah, så är det med ridning :] Bara att ta åt sig och utvecklats!
Dressyrponny? Hm... *host, host*

Är det lugnt om jag kallar dig baby? <3

Nu drar man på dressyrträning för Helena i Vartorp med Shakkan :) Hörs kanske ikväll!

Dressyr med Kappan

Kappan var överpigg idag. Hehe, lilla gumman :) Red i grannens lilla paddock. Luften var väldigt kvävd idag... Och så var det ovanligt varm. Jag känner mig lite irriterad efteråt, faktiskt. Haha, konstigt :D Kappan fick i alla fall en ordentlig fram- och avskrittning - bra! Plus i kanten. I galoppen var hon verkligen helvild, och särskilt efteråt -.- Tönten min <3 Jag red fram med mycket serpentiner och volter i olika storlekar. Efter det gick man ner och satt på henne istället för att rida lätt. När jag fick ner min sits ordentligt kunde jag börja jobba med med öppna och slutna på volt samt åttvolten. Red även lite skänkelvikning på fyrkanten bara för att testa lite. Funkade bra :) Kappan var väldigt fint i traven idag. Hon bär upp sitt eget huvud jättefint. Duktig tjej! Däremot har vi en del att jobba vidare på i skritt och galopp inom just att bära upp sitt huvud... Pust, där kan hon allt vända sin envis sida till! Jag måste även träna på att man TITTAR UPP OCH INTE NER PÅ NACKEN!
Svett ponny efter en timmas pass ;)

Fan vad coolt!

Ser ni vem det är? Linns Winnetoo som treåring - I TRS:s ridhus! :D Sjukt coolt, faktiskt!

Dagens låt

Newkid - Baby?


RSS 2.0