Dagens ridning

Imorse red jag Shakkan. Red henne i paddocken över bommar. Red ungefär i en timme. Shakkan jobbade riktigt fint :] Såhär såg paddocken ut:
Man rider som kryss. Oranga bommar, galopp med två språng till lila krysset, sakta av och därefter röda bommar. Blåa krysset och sedan väner man snett mot gröna bommar. Den mörkröda bommen använder man till att byta varv. Alltså ser det ut ungefär såhär:
Haha, lätt att se :D De tjocka prickarna börjar man på. Aa... resten får ni lista ut själva :)

Kappan
klättrade jag med, och gud vad svettig hon blev efteråt! :D Haha. Hon jobbade i alla fall jättebra :) Ah... inget mer att säga där typ... Vi var iväg en timme, intressant va? :D

Dag 13

Min högsta dröm:
Min högsta dröm är helt klart att åka till Kanada under ishockey-VM  som då spelas i Kanada. Det är final - Sverige mot Kanada och Sverige ligger under med några mål inför sista perioden. då kommer vi ikapp och antingen sätter vi sista, ledande målet i sista sekunden eller också vinner vi efter straffar. Fatta sjukt häftigt! :D Helt klart min högsta dröm.

Dagens låt

Lil Wayne ft- Nicki Minaj - Knockout

Inte min smak riktigt. Gillar faktiskt inte Lil Wayne. Hans röst faller inte mig i smak, tyvärr :)

Spotify

Just nu lyssna rtjag på den här sötaste älsklingen <3
Vad gör ni då? :D

Uteritt med Kappan, Sarinda och Linnea :D

Det var sjukt roligt! :D Vi hade sjukt roligt! Vi red i typ två timmar :D Haha. Vi red till norrgårda och kom tillbaka bakom Ekesås. Kappan jobbade bra. Hon var sjukt pigg! Jag har inte ridit ut med henne sedan i fredags så man förstår ju varför, hehe ;D Hon stegrade till och med en gång! :D I en galoppfattning från halt var hon två meter upp i luften med framhovarna :D Haha, galen ponny eller vad? Älskar min gris <3 Hon var jättesvettig när vi kom hem :D Haha.

Dag 12

En bild som gör mig glad
Hahahahaha :D

Lite ovisade bilder på Shakie

Bra inlägg? :)

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, så klokren! :D

Dear Haters

Heres a song for You:

Roses are Red

Violets are Blue

I have five fingers

The Middle one's for you


Dressyr på Shakie

Har varit ute och ridit Shakkan nu. Det gick jättebra! :) Tränade mycket på volter i uppvärmningen. I själva passet tränade jag sedan på lydnad. Vi började med skritt till halt och halt till skritt. Efter det gjorde jag de tlite svårare och gick ver till halt från trav och trav från halt. När hon fixat det körde vi även från galopp. Skritt till galopp och galopp till skritt. Jag passade även på att öka traven när jag bytte varv och mot slutet fungerade det super! :) Glad man blir.
Sedan tog vi även halt från galopp och galopp från halt. Passade även på att rida förvänd galopp. Det gick också bra. Är väl lite med formen i galoppen vi behöver jobba mer på. Jag tyckte att min sits var mycket bättre idag än den brukar vara. Jag sträckte på mig mycket bättre och det är ju toppen (Y). Jag red i ungefär en timme i min paddock.

Visste du att...?

Visste du att jag har twitter? :)


Dagens låt

The Fray - Never say never

Uteritt med Shakkan

Idag red jag ut med Shakkan. Har inte gjort det på nästan en vecka. Det har bara blivit att jobba i paddocken de senaste dagarna(dels på grund av det någorlunda vädret). Jag red bakom Elias, över smalspåret, dressyrvägen(jag kallar den så bara för att jag alltid rider dressyr där :D) och kom tillbaka i Stockö. Det gick bra :) Hon var pigg och glad. Och så sjukt söööt! :D Älskar min pluttis <3 Vid dressyrvägen tränade jag halt från trav och trav från halt. Gick sedan över till halt från galopp och galopp från halt. Gick toppen mot slutet! :) Tränad eäven på min egen sits genom att tänka ordentligt på hand- och ryggställning, samt red utan stigbyglar. Imorgon ska hon nog jobba dressyr.

YEEEEEAH!

Studiedag dag imorgon :) Ska chilla, sova, rida x2 och baka :D Kommer bli askul! Till på köpet är man hemma själv ;) !

Morgondagens ridnings planer

Imorgon blir det att rida en längre runda med Linnea :) Ska bli skojigt. Inte träffat henne på jättelänge :( Så det ska bli super roligt! :D

Ännu fler bevis på att jag är perfekt ;D


Dag 11

Vad jag skulle göra med en miljard:
Detta är en fråga jag skulle svara olika på beroende på vart i livet jag befann mig. Som det ser ut nu skulle jag antingen spara en hel massa av den där miljarden. Men framför allt skulle jag köpt massa hästsaker, ochd et jag önskar mig mest - en shettis :D Jag skulle också antingen skänka bort pengar till t.ex. barncancerfonden eller också skulle jag bli världfadder/förälder. Vad skulle du ha gjort med en miljard?

Dagens låt

Fronda - Rullar fram

Ridning på Kappi

Det gick faktiskt bra idag :D Jag red dressyr i min paddock i ungefär 50 minuter. Även fast jag inte galopperade fram var hon sjukt pigg och stark. Jag träna på att hålla ihop händer och få dem upprätta genom att hålla i en pinne samtidigt som jag red seprentiner. Emellanåt gick det bättre. Jag red först serpentiner efter uppvärmningen. Det gick ganska okej. Red med tre och sedan fyra bågar i båda varven. Ibland var hon lite för het och trampade på för mycket. Jag övade på att räta på mig och sitta ner i sadeln. Jag red ingen speciell övning idag. Efter att ha jobbat en del i traven gick jag över till galopp, galopperade några volter i varje varv och gick sedan över till att trava av. I avtravningen red jag utan stigbyglar(detta är det enda sättet att få henne att sakta av på tempot när hon är som jobbigast!). Jag avslutade också med det jag började med - serpentiner.

Dag 10

En bild på mitt rum.

Jaao... Väldigt vackert :D

Dagens låt

Taio Cruz ft. Travie McCoy - Highter


Utvärdering Klubbdressyr 25 september

Utvärdering Klubbdressyr 25 september

Först var det klass två – LC:1. Där red jag Shakkan. Det gick sådär. Hon var sjukt seg! Som vanligt ville hon efter halten klia sig -.- Vi fick säkert längre poäng för det. Mina ben rakt upp i luften genom värsta ponnysparkarna var väl inte snyggast heller, hehe... Jag måste få hennes grundtempo högre så att hon orkar bära upp sig själv. Särskilt i galoppen. Där bara springer hon med huvudet rakt upp i luften eller också ställer hon sig för mycket. Om hon också får ett högre grundtempo kan det mycket väl vara möjligt att hon slutar att vingla i traven.

 

En positiv sak: Jag kom ihåg banan! :D Push. Var lite nervös att jag skulle blanda ihop den med LB:n. Nej, men jag tycker att det bästa med henne var nog halterna på medellinjen i början och slutet. Hon är så fin då! :) Det är tusen gånger lättare att få henne att stå still samtidigt som hon behåller formen än mot t.ex. Kappan(som man ser på filmen).

 

Vi fick ungefär 56 %. Mitt sämsta resultat i en dressyrtävling, haha. Jag hade ett mål på 60 % så tyvärr blev inte våran tävlingsinsats godkänd. Domaren tyckte att hon såg ut att vara en riktigt trevlig ponny och önskade mig lycka till :) Vi ska kämpa och träna för att sedan komma tillbaka och klara det där målet!

 

Därefter blev det då Kappans tur. Vi tävlade i den första klassen – LB:1. Min debut i LB. Det var sjukt tråkigt, jobbigt och nej, inte alls roligt att rida fram. Jag funderade länge över varför jag änns var där. Men peppande och pressande gav resultat. Det var jätteroligt att väl komma in på banan och visa vad vi gick för.

 

Det slutade i att jag låg etta med 66 % till sista tävlande som puttade ner mig till andra platsen. Placerad blev jag allt ändå! :) Jag blev både förvånad och glad över placering. Jag trodde verkligen inte på en placering direkt efter tävlingsinsatsen. Det kändes inte jättebra då. Det finns allt saker vi kan finslipa på för att få det att gå ännu bättre och höja procenten ännu mer. Det är bara att gå hem och träna vidare.

 

Plus i kanten: Ridandet över medellinjen! Hon var verkligen utvecklats där. Förra gången vinglade hon jättemycket.

Minus i kanten: Haha, lite pinsamt, men jag glömde att sista hälsningen inte skulle vara mellan B och E :D Hehe. Tyvärr märkte domaren detta... haha. Måste plugga mer på programmet nästa gång! ;)


Dag 09

Hästar som har varit eller som finns i mitt liv.
Självklart kan man säga att alla ridskolehästar har "varit i mitt liv". Här är några speciella:
Min första "riktiga" sköthäst som jag var skötare på... i typ nästan ett år :) Cookie eller som hon kallas - Vera. Hon står fortfarande på ridskola, dock. Hon är liksom 16 år och har typ gått på ridskolan i 10 år...
Rebelis Bid. Ja, vart ska man börja? Min älskling i 2 år. Kallas Rebus, och en riktigt charmig buse var han allt (: Han lämnade oss hösten 2010 och galopperar nu över de gröna ängarna<3
<3<3<3<3<3<3
Maj 2010 kom Honey Bumble Bee till mig. En rädd, söt d-ponny på 4 år då(fyllde 5 i juni) som vi skulle hyra på obestämd tid. Hon älskade att hoppa och var riktigt duktig på det! Jag lärde henne jättemycket och hon lärde mig jättemycket. Jag startade några hopptävlingar med henne på längre höjd. Hon var så sjukt tittig! Vi lämnade tillbaka henne ungefär ett år efter - Maj 2011 - för att köpa oss en egen ponny.
<3<3<3
Sörbys Kaprifol blev jag helt kär i vid provridningen. Hon var den finaste hästen jag någonsin ridit! Detta under Oktboer 2010. En vecka senare kom hon till oss. Egentligen sökte vi en sällskapsponny - istället fick vi en galen, gammal galoppälskare! :D Vi hyrde henne till 15 juni 2011. Då köpte vi henne. Hon kom alltid vara min :) <3 Kallas även Kappi eller Kappan. Född 1990, new forest och sjukt stark...
Men sedan sökte vi min ponny. D-ponny, okänd ras och 10 år. Shakira. Duktig på hoppning och väldigt bestämd. Vill hon inte så vill hon inte. Då stegrar man. Fast som tur var går det att övertala henne(lite skillnad med Kappan som alltid ska vara envisast ;D). Henne har vi ägd sedan 20 maj 2011.


Hoppas att ni gillade inlägget! (:

Hoppning med Shakkan 26 sep

Idag hoppade jag med Shakkan. Hon jobbade bra. Idag kände jag igen min fina pärla :) Hon var pigg och framåt, och framför allt tyckte hon att det var superroligt! :D Så klart fick hon några dampryck också ;) Det blev denna övning:
Låter svårt att se dock... :(
Såhär är banan: 

1. Cavalettibommar i trav ( cirka 1.10 m mellan )
2. Travhinder, med en bom framför räcke ( cirka 2.20 m )
3. Travbom – kryss – oxer ( 2.2m och 5.5 m )
4. Räcke
5. Oxer.


Vi behöver träna vidare på kommunicationen. Jag behöver titta upp, men ändå vara uppmärksam om att landa i rätt galopp. Vi gjorde några snygga, snäva svängar. Där behövs det jobbas vidare lite med sammarbetet. Jag måste tänka på att trampa ner hälen ordentligt, driva i lagom mängd och likaså få ihop henne i lagom mängd. Jag behöver också träna vidare på att hitta en lagom eftergift och komma ihåg att inte ta för mycket i henne. Hon är en känslig ponny!

Gammal bild...

Dagens träning

Hm... har tänkt att hoppa med Shakkan idag. Hopaps att vädret håller i sig! Men vad ska man göra för övning? :'3 Kanske studs?
Eller kanske nått sånthär?

Dagens låt

'
Demi Lovato - Give your heart a break

Dag 08

En helt vanlig dag i detalj(mån-ons):
06:30 - Går upp, klär på mig, går ut i stallet, ger hästarna mat och släpper ut dem.
Ungefär 07:00 - Frukost och sportnytt fem över.
Ungefär 07:30 - Åker till skolan.
08:20 - Skolan börjar. Olika scheman varje dag, ni kanske vill se det? :)
15:00 - Skolan slutar. Går ner till stan och väntar på bussen.
15:40 - Bussen går hem.
16:00 - Hemma. Äter och byter om. Sedan ut till stallet och rida.
Cirka 18:00 - Huset Anubis!!!
Efter det - Mockar.
På kvällen gör jag även läxor. Men jag har inte så många :] Typ tre per vecka.
Ungefär 22:00 - Går och lägger mig.


Haha, intressant, va?! :D

Film från tävlingen med Kappan


Dagens låt

Sean Kingston - Dumb love

Naaaw....


Dag 07

Jag skulle vilja byta liv med möjligen någon kändis eller stor tävligsryttare för en dag. Det skulle vara asgrymt! Tänk att rida i värsta lyxiga ridhuset eller paddocken på värsta dressyrhästen/hopphästen. Det är verkligen en dröm! Och hur grymt vore det inte att vara känd för en dag? Ha alla pengar i världen, kunna köpa precis vad man vill och veta att det fanns miljoner människor som gillade det man gjorde.
Tänk att rida här inne!
Eller här

Shakie-ridning

Shakkan gick också dressyr idag. Red igenom moment i LC:1 och avslutade med hela programmet några gånger. Galoppen går det verkligen inte bra i. I höger samlar hon ihop sig irriterande mycket -.- I traven går det sådär. Det jag mest oroar mig för är att hon kommer fjanta i övergångarna mellan halt och trav och mellan tav och skritt. Där vill hon gärna fjanta. Anyway, det känns som att det får gå lite som det går imorgon. Tävlingnen är på eftermiddagen så jag hinner med att fixa pollarna på förmiddagen :] Red i cirka timmen i paddocken.

Kappiridning

Idag fick Kappan gå dressyr igen. Jag red i paddocken där det tyvärr var ganska lerigt. Red i cirka 45 minuter. Galoppen gick överraskande bra medan traven blivit något sämre. Gjorde ungefär samma sak som igår. Moment från LB:1 och som avslutning hela programmet. Kappan jobbade mycket bättre än vanligt när vi skulle vända rätt upp. Bra där! Och hon var inte lika stel när hon skulle göra halt. Hoppas att detta hålelr i sig så kanske man kan nå målet imorgon! :]

Dagens låt

Tove Styrke - Call my name


Dagens ridning

Idag har jag riditbåde Kappan och Shakkan. Kappan red jag på morgonen innan skolan. Henne tränade jag dressyr med. Det är sjukt vad stark hon ska vara! I slutet gick hon jättelågt i form -.- Fjantunge! Red igenom moment från LB:1 och avslutade med att rida igenom hela passet. Galoppen kommer vi att totalfaila på men resten... ja, det får väl går som det går känns det som(alltså på tävlingen). Känner mig lite osäriös när jag skriver detta... Hade tänkt skriva det i skolan men vi hade inget internet på hela dagen ... -.- Dog typ! En dag(eller snarare 6 timmar) utan internet är som en dag utan godis - värdelös att leva! Anyway, jag red i Stockö och vi kom tillbaka efter en timme.

Shakkan red jag ut på. Red bakom stallet och kom tillbaka vid Elias. Det tog ungefär 45 minuter. Väldigt mysig tur med höstsol :) I slutet blev hon pigg och genast blev det mycket roligare för både henne och mig :D
Imorgon blir det dressyr för båda pollarna. Herrå!

FAAAAN OCKSÅ!

Antonio gick inte vidare :'''''''( Han är ju såååååååååååååååå söt... <3

Dag 06

Mitt senaste ord: "Hon har sådan jävla bra röst." 8D

Trött kisseDagens låt

Jedwards - Lipstick

Klättring

Idag var jag och klättrade med Shakkan. Det gick bra. Hon var pigg på både vägen sit och tillbaka. Det var definitiv skillnad från att komma från Sandys(info om honom i inlägget under) rygg till hennes! :D Då kände man verkligen att hon är en liten ponny :'] Imorgon ska hon gå uteritt.

Morgonridning

Idag var det ridprofil i skolan. Jag red en väldigt trevlig häst som heter Shandy. Valack på cirka 160 cm. Detta är han:
Shandy
Sötis :)
Det var kul oxh gick hyfsat bra. Jessica - ridläraren - tycker att jag har utvecklats jättemycket i somras! Och det är ju bra ;) Min hand har blivit bättre och jag använder fingrarna bättre istället för hela handen/armen. Great! Kände också att jag sträckte på mig bra. Jag behöver träna vidare på att driva med hela benet och inte foten(har ridit för mycket med sporrar, hehe...). Lite stelare än sist var han allt. I slutet mjuknade han lite i nacken och gick fint i form i alla gångarter. Vi gjorde ingen speciell övning. Vi jobbade lite på de stora C- och A-volterna. Hälften i skritt och hälften i galopp. Ska komma ihåg den övningen!

Dag 05

En låt som påminner om en häst jag älskar

Dagens låt

Peps Persson - Oboy

Det bästa som finns (L)


Dagens träningspass

Idag sprang jag kronorundan med Kappan. Hon jobbade bra. Som vanligt var hon pigg och typ sprang på stället ;) Haha. Min goa tjej <3 Imorgon blir det ledigt för älsklingen :)

Dag 04

Min favorit hoppbild
För tillfället måste jag nog säga att det är denna:
Så gullig är hon :D

Dagens låt

Den svenska björnstammen - Vart jag än i världen vänder

Ridning 20 september

Idag var det Kappan som gick. Som sagt tränade jag att rida över bommar. Hon jobbade väl på bra. Efter 40 minuter utgick vi och valde att avsluta med en uteritt på cirka 20 min. Red runt Wicén. självklart blev man piggelin när man fick komma ut i "skogen". Och så ville man bara galoppera hela tiden, hehe xD Jao, bommarna då. De kombinerade jag med lydnadsövning. Ungefär såhär såg "banan" ut:
Jao, hur mycket behöver jag förklara? Svarta pilar är lika med trav. Röda kryssen är lika med halt. Gröna pilar är lika med galopp. Som ni ser än galoppavståndet mycket längre där uppe. Det beror på att jag valde att övergå till galopp där. Självklart kan man ändra och fortsätta i trav :) Så även kan man sänka krysset för att få trav hela vägen. Denna övning är bra för att få hästen att lyssna(som Kappan verkligen behöver träna på!) och även träna på raka vägar. De kantiga "cirklarna" ska föreställa volter ;)

My day so far...

Min dag hittills(endast hemma) har bestått av stallskötsel. Stallet är mockat, Shakkan är ryktad och även NH-tränad. NH-träningen gick toppen! (Y) I sltuet valde hon mig istälelt för gräset xD Yeah! Efter lite tv-tittande(som varar till 6) blir det ut och träna markarbete över bommar med Kappan. Ska bli kul! :) Ska tänka på att inte sätta för hög nivå för oss båda så att jag inte blir sur och besviken. Berättar med ikväll. Ciao!!

Visste du att...?

Visste du att idag har Shakkan varit min i fyra månader? :) Vi har hunnit med så mycket. Vi har lärt oss så mycket. Hoppat högt och utvecklats i dressyren. Hon har lärt sig hur jag använder mina hjälper.
Jag har lärt känna henne bättre. Även om vi just nu inte är bästa vänner förblir hon alltid min fina älskling 
Första gången jag red dig... Vi klickade inte precis men du var duktig på att lyssna. Framför kändes det som att du var en allroundponny.
Första gången jag red dig hemma. Det slutade med en avtrillning.
Men sedan gick det bara framåt.
Älskar dig, finaste häst <3

Dag 03

Tre punkter som beskriver mig bäst:
~ Djurälskare
~ Vegetarian
~ Författare

Dagens låt

Ulrik Munther - Moments ago

Jaaao

Har gjort några förädringar i designen som ni kanske märker :) Haha, så snygg blir den ju ;D (tryck f5 om du inte ser). Gjorde den i paint på en halvtimme ^^ *stolt* Pallar inte fixa allt nu, gör resten imorgon istället. Peace!

Ridning?

Idag har det inte blivit någon ridning... Det känns såklart konstigt och lite tråkigt, faktiskt :( Det är ju Shakkan som går på måndagar, men eftersom att skon är borta blir det att vila tills på torsdag då hovslagaren kommer. Istället tränade jag lite NH med tjejen. Det funkade jättefint! Tillslut ;) I början var hon mest intresserad av gräset, hehe. Min Shakie älskar gräs -.- Men när hon insåg att jag hade knäckebröd blev jag den som var mest intressant :) (eller åtminstone knäckebrödet) xD Efteråt kunde hon gå efter mig utan att jag höll i, stanna när jag stannade, springa till mig, springa när jag sprang och komma till mig när jag bad henne. Bra framsteg på endast tio minuter! [:
Haha, visst är hon charmig =D

Dag 02

Dag 02 - 10 favoritsaker
1. Jag har alltid älskat att skriva. Berättelse, noveller, uppsatser, låtar och dikter.
2. Det finns ingenting bättre än full galopp utan utrustning. Så magiskt!
3. Lyssna på Ulrik Munthers fina, underbara röst, hehe xD
4. Logga in på SchoolSoft xD Haha, det är superkul!
5. Åh, jag älskar när man får papprerna med betygen. Det är nästan bättre än julafton :D Men bara nästan ;)
6. Äta kakor och godis måste såklart vara en favoritsak x)
7. Spela basket är så himla rolig. Även andra lagsporter fårtummen upp (Y)
8. Titta på JVM-, VM- och "OS" i ishockey.
9. Logga in på bloglovin' och se att det har kommit nya inlägg från favoritbloggen.
10. Titta på gamla klipp på youtube från t.ex. idol, ishockey och fotboll.

Kappans veckoplanering

Kappans vecka ser ut såhär:
Mån: Ledig.
Tis: MB-träning
Ons: Spring amed henne.
Tors: Ledig.
Fre: Dressyr.
Lör: Dressyr.
Sön: Tävling. LC:1 el. LB:1

Dagens låt

Erik Grönwall - 18 and life

Nuuuu

Just nu sitter man och tittar på idol samtidigt som jag äter godis. Mums! (Y)

Klättring & Annan skit xP

Var om sagt och klättrade med Kappan. Det gick ganska okej. Bästa ridpasset denna helgen i alla fall -.- Det var roligt att galoppera upp för backen xD Hihi. Jag måste träna på att sträcka på mig hela tiden och inte sitta som en säck potatis när jag rider.

Glömde nog att berätta en sak. Shakkan tappade höger framsko igår vid hoppningen. Så den pollen får vila. Ganska blir det att träna lite NH med henne? Får se.

Tjaaao

Nu ska jag ut och rida och klättra med Kappan, Kommer in vid sju igen typ xP Herrå.

Dag 01

Även om jag är sur på dig förblir du alltid min älskling

Dagens låt

Jonas brothers - Play my music

Min 30 dagars lista

Dag 01 - En bild på favorithästen
Dag 02 - 10 favoritsaker
Dag 03 – Tre punkter som beskriver mig bäst
Dag 04 – Min favorit hoppbild
Dag 05 – En låt som påminner om en häst jag älskar
Dag 06 – Detta var mitt senaste ord/mening
Dag 07 – Någon jag skulle byta liv med för en dag och varför
Dag 08 – En helt vanlig dag i detalj
Dag 09 – Hästar som varit eller finns i mitt liv
Dag 10 – En bild på mitt rum
Dag 11 – Vad jag skulle göra med en miljard
Dag 12 – En bild som gör mig glad
Dag 13 – Min högsta dröm
Dag 14 – Mitt roligaste minne för tillfället
Dag 15 – En låt som får mig att bli glad
Dag 16 – Det här hade jag på mig idag
Dag 17 – Årets bästa dag
Dag 18 – Mitt liv med ett ord
Dag 19 – Mest failade ridbild
Dag 20 – Mitt mål med ridningen
Dag 21 – Vad som gör mig perfekt(xD)
Dag 22 – Denna låten avskyr jag
Dag 23 – Min favoritårstid och varför
Dag 24 – Min önskelista
Dag 25 – Vad jag vill ha som yrke
Dag 26 – Tre favoritbilder
Dag 27 – En rolig dröm
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – En blogg jag följer
Dag 30– Så vill jag att mitt liv ska se ut om 10 år

Hiss/Diss

Jag dissar martingal! I alla fall den jag har. Remen mellan benen åker bara fram hela tiden. Det är super irriterande! Den blir stor och så hjälper den ingenting i alla fall.
Jag passar även på att hissa förbygel som fungerar likadant som en martingal fast den ligge åtminstone still.

Hoppning med Shakie

Hoppningen gick inte alls bra idag. Hon var inte sig själv. Ingen energi fanns det att jobba på idag. Hennes intressen och vilja var någonannanstans. Aja, har inte mycket att berätta mer om henne. Är mest besviken och sur. Här är i alla fall övning som jag fann på http://allroundmuppar.blogg.se/2011/may/2st-hoppovningar.html
Ganska rolig övning faktiskt! :)

Right now.

Lyssna: Webbipkanal01

Ridning

Ridningen gick åt helvete. Egentligen orkar jag inte skriva så jag fattar mig kort. Jag red i grannens paddock. Det var alltså Kappan jag red. Skulle rida igenom LC:1 och LB:1. Båda gick skitdåligt. Det är lätt att bara skylla ifrån sig på henne men såhär i efterhand vet jag mycket väl att allting var mitt fel. Jag vet vad man ska göra men ändå gör jag tvärtom - dubbelmoral -.-. En hel del bockningar och stegringar blev det och en till avtrillning efter att hon hade stegrat sig så högt att vi bådaföll i backen.

...

Jag måste skärpa mig. Detta får inte hända igen.

Detta visste du inte om mig.

Jag är en rikig dubbelmoral. Först säger jag till t.ex. min mamma att inte t.ex. sjunga och sedan börjar jag själv istället att göra det. Det finns massa exempel på detta och ett av dem kommer ni att stöta på i texten över.

Dagens låt

Ulrik Munther - Kill for lies

Now

Nu ska jag ut och ta av hästrna täckerna, ge dem mat och så ska jag rida dressyr med Kappan. Ska hoppa Shakkan senare och förhoppningsvis är Linnea med ;) Ciao.

HAHAHAHAHAHA

Hahahahahaha, någon har kommenterat på Posh24.se som "Selena Gomez".
Btw, Ulrik är min ;P

OMG, JAG ÄLSKAR DENNA MÖSSAN! :D


Dressyr med Shakkan

Idag fick Shakkan gå dressyr. Det gick åt helvete. Hon var stel och lyssnade inte heller bra. Jag red som en kratta och var allmänt irriterad redan då jag började. Jag red ner till Stockö och när vi kom tillbaka hade det gått ungefär en timme. Red först igenom mellantrav, gick väl sådär. Emellanåt funkade det fint annars funkade det inte alls. Gosh, snacka om att irritationen steg då! Jag måste lära mig att hantera min ilska bättre, hehe xD Men jag tar nya tag imorgon ^^

hm

När livet suger finns det ingenting bättre än Ulriks underbara låtar <3

.

Jag hatar honom.

Uteritt med Kappan

Idag red jag ut med Kappan. Det var härligt och väldigt mysigt. Solen gick precis upp :] Red ner bakom Elias och kom tillbaka vid Stojbystallet. Det tog ungefär 40/45 minuter. Kappan var ganska okej. Hon var väldigt stel i början. Det blir att jobba dressyr med henne imorgon! Och så var hon såklart het -.- Fjant. Men nu ska jag ha musik, så hej då (:

Dagens låt

Nat & Alex Wolff - TiK ToK (Ke$ha Cover)YEEEEEAH!

Segerna är vår. Segern är vår. Vi har vunnit. Segern är vår!!!!

Ridning 15 september

Idag blev det bara Shakkan som gick. Red ut med henne i ösregnet, inte särskilt roligt. Det bästa var att när jag samlade in henne i galoppen gick hon jättefint :] Jag red Barsö och det tog ungefär 50 min. Aooo... har väl ingenting mer speciellt att berätta om passet.

Dagens låt

Mohombi - Maraca

Ridning 14 september

Idag skulle egentligen bara Shakkan ha gått men av någon konstig anledning blev det båda som blev ridna :D
Shakkan red jag ner till Stockö och red dressyr med. Red igenom LC:1 och LB:1. Det gick väl sådär. Hon är lite jobbig ibland. Typ i höger galopp ska hon hela tiden vika sig inåt. Där har vi ett exempel på vad vi behöver träna på. Även den ökade traven. Vet ungefär hur jag ska göra nu för att få den bättre. Minska precis innan och sedan öka för att försöka få henne att länga ut stegen. Vi får väl se hur det går! :) Det tog ungefär en timme.
Kappan red jag kronorundan med. Det gick helt ok. Pigg och tokig var hon ju som vanligt, mitt hjärta. Tog ungefär 40 min.

Aaw, dör typ ....

GUD SÅ SNYGG! :D

Dagens låt

Coldplay - Paradise

Kappi-ridning

Skit väder idag alltså. Hade tänkt rida och klättra men istället(pga vädret) red jag 30 minuters dressyr i paddocken. Paddocken var lite lerig men annars gick det bra. Kappan var jobbig och väldigt stel. Vi gjorde ingenting särskilt. Värmde upp och sedan red jag lite serpentiner. Hon fjantade lite, men när jag höjde henne i form så gick hon väldigt trevligt :] Som avslutning red jag ut.

Kärleksmums

Just nu bakar man kärleksmums samtidigt som jag tittar på ishockey :)
(Y) :)

!!!

VÄxjö Lakers resa i elitserien är nu med startad. Fan var roligt det ska bli att få följa deras resa! :D

Dagens låt

Hannah Montana - I'll always remember when

Shakie-ridning

Idag red jag MB med Shakkan. Tog också några hopp över 60 cm. Hon jobbade fint, var dock lite fjantig emellanåt och fick några dampattacker som vanligt -.- Men annars är skruttan bäst <3 Det roligaste är att direkt efter hennes dampattacker, om man då bara fångar ihop henne fortsätter hon lika fint som tidigare som om ingenting hade hänt. Haha ^^ Min plutt <3 :)

Bra sak i passet: Hm, måste nog säga att min hand kändes ganska bra. Och för Shakkans del - hon går på mycket bättre i skritten nu! Toppen.
Mindre bra sak i passet: Dampattckerna. Seriöst, hur nödvändigt är det? -.- I min sits kan jag också träna vidare på sitsen över hinder, få handen i rätt läge och trampet i hälen. Samt så kan jag bättre visa vart jag ska så att hon inte håller på med onödiga galoppombyten.

Denna övningen gjorde vi:

Jao, en ganska klassisk övning. Ett hinder/En bom-/cavalettiserie vid B och E. Sedan rider man på en stor mittenvolt, cirka 20 m. Övning är bra för att träna smidighet, kontroll och känna galoppsprång. Man kan passa på att reglera antalet galoppsprång - öka och minska. Shakkan lyssnar redan bra på tillbaka hjälperna, så istället tränade vi mycket framåt i just denna övningen. För hjälper framåt är någonting hon bethöver träna på.

:'(

R.I.P Happi <3...

Glömde berätta en sak...

Glömde berätta att igår när vi skulle åka till resaurangen och fira mormor hörde jag en välkänd låt på radion. Kan någon gissa vilken det var? :D
"Det är fest nu.... Hos Mange, Mange, Mange... Vi ska ha kul nu. ... Hos Mange, Mange, Mange..."


Dagens låt

Adam Lambert - If I had you

Uteritt med Kappi

Jag red Ekesås med Maja och Ida(mina grannar). Det var skojigt :) Kappan var lagom framåt och drog inte lika mycket som hon brukar göra. Rundan tog ungefär en timme och en kvart. Den brukar ta en timme men vi tog det ganska lungt :) Imorgon blir det nog MB eller dressyr med Shakkan. Får se om vädret håller i sig ^^

Uteritt och dressyr med Shakkan

Jag red ner till Stockö och red dressyr. Linnea hängde också på. Jag gjorde ingenting särskilt. Red igenom LC:1 en gång. Gick väl sådär. Shakkan gillde inte att Sarinda(Linneas ponny) var med. De är inte så bra vänner... Hehe. Sarindas fel -.- Anyway, Shakkan jobbade väl bra. Hon var lite seg i början och spretade som vanligt emot i galoppen. Bra var väl att hon är välidgt känslig och att hon lyssnar väldigt fint på t.ex. galoppfattningar och halter. Däremot måste vi jobba vidare på att hon ska komma igång lättare efteråt. Efteråt red vi dalåkra. Jag var iväg ungefär en timme.

Dagens låt

House of pain - Jump around

Dagens planer

Halv tio ska jag rida ner till Stockö och rida dressyr på Shakkan. Linnea hänger också på! :) Tolv ska i åka iväg och fira mormor(haha, långt att åka när hon är min granne (; ) Förhoppningsvis ska jag rida ut vid typ sex med mina andra grannar [: Jao, nu vet ni ^^

Kappidressyr

Så, nu har jag ridit Kappan också. Red i grannens paddock. Blev ungefär 45 minuter, men det blev en låång avskrittning, alltså +15 min på 45:an ;) Kappan jobbade i alla fall bra. Hon lyssnade SUPER på vikthjälperna idag. Superbra ju! :) Halterna var dock mindre bra. Hon bara fjantade och drog upp huvudet. Övade lite öppna/slutna, skänkelvikning i alla gångarten och så gjorde jag denna övningen:
Man börjar vid orange i höger varv. Vänder upp på medellinjen och kryss är lika med halt. De röda prickarna i mitten ska föreställa koner. Man följer då hela slingan. När man kommer till den ljuslila i slutet kan man välja om man vill fortsätta i samma varv(och vänder då åt höger) eller om man vill byta varv och då göra som det visas på bilden - gå ut i vänster. Hoppas att ni förstår! :)

Tjarå

Nu är man äntligen hemma.Har varit på tråkig fest hela dan typ. Fast det blev roligare i slutet - tills vi förlorade sista matchen. Gud vad man var sur på vissa spelare då... Usch. Och de som vet vad jag gör när mitt lag förlorar vet hur jag reagerade xD Hehe, inga kommentarer xD

När jag kom hem såg jag grannarna som red i min paddock. Det hade tydligen gått bra och så :) Roligt! Vi kanske ska rida ut tillsammans imorgon och då är det Kappan som får gå. Ska bli jättekul! :D

Nu ska vi typ ha gäster -.- Fast jag tänker sticka ut och rida dressyr på Kappan :) Herrå!

Shakie-ridning

Jag red ut med Shakkan imorse. det gick bra. Hon var väldigt seg och lite tittig i början(fjanteri!). Men hon fick upp farten och jobbade bra sen. Jag red orangarundan - och för er som inte vet vilken runda det är(som de flesta), är det att man rider bakom Stojbystallet och kommer tillbaka vid Norrgårda. Det är en runda som sträcker sig väldigt långt över "byn". Typ fem km åt varje håll :] De håller på att fixa om där vid järnvägen, krusar och så. Det blir jättefint! Kommer bli toppen att rida där i vinter sen! :) Slippa det slaskiga gräset.

Nja, nu ska man dra. Herrå!

Dagens låt

Kiss - Heaven's on fire

Hoppning med Shakkan

Hoppade ju några skutt med Shakkan idag. Eller ja, det var nog fler än bara några ;D La fram lite upphöjda bommar och hoppade några studs. Byggde även fram 5,5 som jag hoppade några gånger över. Hade även kvar en båge jag också hoppade. Shakkan jobbade fint :] Alltid lika roligt att hoppa min plutt <3 Hon vägrade bara en gång idag, och det var för att hon kom i dålig fart. Som max hoppade jag en minibana på 90 cm. Några av övningarna:
Bilder och idéer från http://tavlingsduon.blogg.se

DET ÄR HELG!!!!!

Skönt att ännu en skolvecka är över. Nu väntar en helg full med trista kalas :( Och ingen tävling... :( Fan, vad ju så himla taggad! Aja, ska berätta om ridpasset med Shakkan snart men innan det ska jag duscha. Snart kommer mamma hem med pizza!!! :D Och såklart blir det att titta på idol ;) ELEKTROPOP!

Hoppning

Nu ska jag ut och bygga bana och sedan ska jag hoppa Shakkan :) Ska hoppa denna:
Bild av http://tavlingsduon.blogg.se

FAN VAD COOLT!

http://nicholaihollesen.blogg.se/2011/september/lankning.html
Ser ni mitt namn? :D Ihhh, dog typ xD

Dagens låt

Moa Lignell - When I held ya

Kappiridning

Red Kappan i morse då. Blev inte så länge, typ 30 min. Men hon jobbade ganska okej. Lite stel var hon dock. Det var mert i slutet i traven hon kom ner ordentligt och jobbade bra. Det var lite lerigt i paddocken så jag red ut som uppvärmning. Därefter gick jag in i paddocken och red några gånger över några bommar som redan var framme. Fortsätter att jobba med min sits i eftermiddag när Shakkan ska gå. Herrå!

Shakie-ridning

Idag har bara Shakkan gått. Henne red jag ner till Stocköc för att rida lite dressyr. Hon jobbade väl bra. Inget såntdär super pass, men helt okej. Som vanligt får vi jobba vidare med formen i galoppen. Hon jobbade i alla fall bättre i traven i slutet än i början. Vi måste även jobba vidare mellan övergång från skritt till trav, få henne mer effektiv och snabbare. En till bra sak var också att hon följde mina viktrörelse på ett mycket fint sätt! Övningarna var ungefär det samma som Kappans i tisdags.

Tjaaaao

Är i skolan nu då, som vanligt vid denna tid. Eller förra veckan hade vi ju sovmorgon... Men idag började profilen. Var ganska chill första gången ^^ Snackade en del med Emmy och Jossan. Härliga tjejer! :)

Snart är det svenska i en och en halv timme innan lunchen. Hörs ikväll!

Dagens låt

Britney Spears - Baby one more time

Ridning 7 september

Jao, som ni vet red jag ut med båda pollarna idag. Shakkan gick först. Med henne stack jag och klättrade. Hon jobabde fint :) Riktigt bra faktiskt! Mycket nyttigt också ;) Kappan red jag kronorundan med - blev alltså bara en halvtimme för hennes del. Men det räckte gott och väl för att hon skulle få upp farten ;D

Ah, nu ska jag typ sova. Imorgon är det ridprofil på morgonen :] Gött att vara tillbaka på TRS ^^

Min motionsdag:

Min motionsdag:
- Cyklade till busshållplatsen.
- Gick till maten.
- Gick tillbaka från maten.
- Gick till simhallen(cirka 10 min).
- Sprang runt sjön(5 km).
- Gick till stan(cirka 20 min).
- Cyklade hem från bussen.
- Red båda hästarna.

Pust, jobbig dag, eller!? :D

RIP Stefan Liv <3

RIP Stefan Liv <3
En av de största grabbarna inom hockeyn. Glömmer dig aldrig <3

Skolan...

Vi har nyligen haft slöjd i två timmar. Snart är det engelska i typ 50 minuter. Därefter lunch och sedan skoljoggen. Sen får man åka hem! :D Hoppas jag kommer hem tidigt ;) Då blir det båda pollarna som går någon slags uteritt ^^

Dagens låt

Benny Benassi - Cinema(Skrillex remix)

Dressyr med Kappan

Idag red jag dressyr med Kappan. Idéerna kom jag på typ under tiden somjag red. Kappan jobbade bra. Hon var jättefin i traven, gick klokrent i form och jobbade även fint i galoppen. Som vanligt var hon piggelin ;D Och stark... -.- Kommer säkert ha träningsvärk i armarna imorgon - lagom till skoljoggen!

Anyway, bra med min sits idag var att jag fick upp handen och armbågen i rätt läge. Det är bra jobbade av mig! Bara att fortsätta så!

Bra med Kappan var såklart formen i traven och att lyssnade mycket bättre på övergångarna idag. Ibland fjantar hon bara och gör det jag säger till henne några steg efter, men idag funkade det bra.

Vi behöver tränade vidare på: Jag behöver träna vidare på min sits och tänka på den hela tiden! Blick neråt och framåtlutning är EJ tillåtet! Med Kappan är det väl galoppen som kan förbättras, och få henne att där kunna jobba i ett lugnare tempo efter ökningar.

Här är några övningar:

Denna övningen gör man på stora A- eller C-volten(20 meter alltså). Det bruna är den slutna delen, där jobbar man i samma eller minskat tempo. Det rosa delen är det öppna delen. Där ökar man. Denna övningen gjorde jag i trav ett antal gånger och i slutet även i galopp. Mycket bra övning som ger bra form!
Föregående övning kombinerade jag med denna. Blå är trav och grön är skritt. Ah, det är väl inte så komplicerat att se!? :)

Ah, det var några övningar i alla fall ^^ Enjoy!

Morgondagens låt

Imorgon kommer en av mina nya favoritlåtar som dagens låt. Den som gissar vilken får en länk ;D
PS. Gruppens namn börjar på S, men själva låten är en remix av en som börjar på B :)

Lakers 10 i elitserien?

Naaaw, vi ska hamna högre upp än 10:a, va!? ;)
(tryck för at få bilden större)

Dagens låt

Melody Club - Hunther

Tjaaa

Är i skolan nu :] Vi gör typ ingeting. Vi ska typ ha arbetspass men vi har ingenting att göra... Och så har vi ingen lärare xD Chill!! Och så lyssnar vi på denna låten ;)


VAR SÅ GOD!

Så, nu har jag varit uppe jäääätelänge för att fixa den här filmen. En kommentar förtjänar jag väl!? ;)


Visste du att...

Visste du att jag har räknat ner till julafton från april? :D http://izzanh.blogg.se/2011/april/

Synpunkt.

Denna tjejen kommer bli STOR!


Dagens ridning

Som som vanligt är det Shakkan som går på måndagar. Jag red ut med henne(dels på grund av vädret). Regnigt som fan. Vi red Barsö och det tog ungefär 50 minuter. Hon jobbade bra. Jag red lite intervaller i galopp. Denna veckan ska jag träna på styrka. Nästa vecka ska vi köra lite tyngre i början och sedan lättare i slutet. Nästa helg är det klubbtävling på söndagen. Skulle vara sjukt roligt att vara med på den! :) I hoppning då ;) Vi får väl se ^^ :P Men ah, det var väl allt jag ville säga [:

Dagens låt

Luftens hjälar Svenskt intro

Barbacksridning med Kappan

Idag red jag Kappan barbacka i min "paddock". Hon jobbade fint och lyssnade bra på hjälperna. Hon drog inte ner huvudet och höll för den mesta en bra form. Min sits var betydligt bättre. Jag fick upp handen på ett bättre sätt idag, så även att armbågen hamnade i rätt vinkel. Man kommer ju så mycket längre ner utan sadel.

Tog även några skutt över hindrerna som stod framme. Red igenom banan jag och Shakkan hoppade i fredags, remember?
(tryck för att få den större).
Men jag hade bara hindrerna på 50 till 70 cm ;)

Red vid typ fem, trodde att det skulle bli varmt med det var faktiskt ganska lagom :) Red i ungefär 50 minuter.

Dressyr med Shakkan

Idag red jag dressyr med Shakkan i grannens paddock. Red igenom LC:1 några gånger och så red jag även lite slalom. Hon jobbade mycket bra, tycker jag! Det har inte gått så bra på väldigt länge. Hennes steg i traven var fin, och framför allt höll hon formen! Finns fortfarande en del att jobba vidare med på men annars ett stort framsteg!

Kussen filmade och fotade men jag har knappt hunnit fixa någonting med det. Film kommer nog någon gång i veckan. Jag har hunnit fixa några bilder, så här kommer dem :)
Om så önskas kan jag fixa fler bilder.

Imorgon blir det antingen en härlig uteritt för Shakkans del eller också klättring. Vi får se! (:

^^

Att springa kändes bra :) Benen var pigga och stegen var luftiga. Snart ska jag skriva om ridpassen idag och igår och samtidigt kika lite mot tv:n för att se idol ;)

Det här visste du inte om hästar

Tio intressanta saker från boken "Det här visste du inte om hästar":

1. Hästens hovar växer ungefär en centimeter i månaden.
2. En vuxen hästs hjärta väger ungefär 4,5 kilo.
3. Galopphästar tappar i genomsnitt cirka 20 kilo under ett lopp.
4. Hästen har 205 ben i kroppen - ett färre än människan! 32 av dem sitter i bara öronen.
5. En häst som väger omkring 450 kilo kissar mellan 5 och 10 liter per dygn.
6. Hästens tänder tar upp mer plats i huvudet än vad hjärnan gör.
7. Hästens tänder slutar aldrig att växa.
8. Man kan ta reda på om en häst fryser genom att känna bakom öronen. Om den är kall där fryser den.
9. Hästar sover bara två eller tre timmar om dagen.
10. Den högsta kända hästen hette Sansin och hade en mankhöjd på 219 cm.

NOW!

Nu ska jag ut och springa med kussen. Lååååvar att det kommer mer uppdatering senare ;)

FINALLY!

ÄNTLIGEN! :D

Dagens låt

Ulrik Munther - The box

Fan vad jag äger! :D

Fan vad jag äger på att uppdatera! :D Bäst helt klart :D Haha, mer pallar inte skriva nu. Är sååå trött. Får bli imorgon. Herrå!

Ridning 3 september

Jag skriver detta i efterhand.

Shakkan red jag ut med. Red ner till Stockö och kom tillbaka bakom stallet. Hon var faktiskt jättefin och skötte sig mycket bra! Förutom när vi kom till hästarna. Hon märkte typ inte dem så hon typ hoppade lite och var fjantig när de kom fram. Hästarna(som gick i en hage) sprang typ med en bit och då typ studsade Shakkan fram och var lite fjantig -.- Men seriöst, den traven hon hade när hon inte studsade var ju typ super! :D Ohh, tänk om hon kunde ha sådan jämt. Då skulle hon fan bli värsta drömponnyn <3

Kappan red jag ner till stockö med och red igenom några dressyrprogram. Red LC:1 och LB:1. Hon var ganska fjantig. I slutet i galoppen kändes det som att hon skulle explodera när som helst, hehe xD Men det gick väl inte superbra. Ett framsteg var väl snett igenom där hon gick fint i form. Min sits var rätt okej. Jag skumpade inte så mycket (Y) Goodi. Men som sagt jobbar jag vidare med mina händer. Skänkeln var bättre. Tänkte på att hela tiden hålla den lite bakåt för att få den mer lodräta sitsen.

Nu vet jag också lite vad vi behöver att träna på mer! :)

Dagens låt

Elias feat Frans - Who's da man

Imorgon!

Såhär ser morgondagens planer ut:
~ När jag vaknar ska jag rida någon av hästarna. Shakkan ska nog gå uteritt och Kappan dressyr eller MB.
~ Vid eller efter elva ska jag och mamma in till stan och köpa nya joggingskor till mig(skoljoggen nästa vecka ]:)
~ På eftermiddagen ska den andra hästen gå.

Självklart kommer jag även fixa lite i stallet, som mocka, och göra lite annat smått och gott. Hörs imorgon! :)

Hoppning med Shakkan

Äntligen blev det ett hoppass för Shakkan! Skönt att få det gjort och kunna blicka framåt. Red denna övningen:
Det är inte jag som har ritat bilden. Övningen hittade jag på någon sajt för några månader sedan och sparade ner den på datorn. Minns tyvärr inte vad sajten hette/heter :/

Shakkan jobbade i alla fall bra. På bommarna var hon lite seg men sedan kom hon bra igång :) Jag tycker faktiskt att hon var jätteduktig idag. Vi avslutade med att ha alla hindrerna på cirka 1 meter. Det kan hända att något hinder låg på över metern/1,1 m nån gång. Hon hoppade också en bra bit över metern några gånger ;) Ibland hamnade jag helt knäppt och ibland hade jag typ världes knäppaste och sämsta sits över hindret. Men det bästa då är att jag alltid tänker på det och kör igen fast gör som man ska göra. Lutar mig lite mer framåt och får då även fram handen. Shakkan var himla duktig när jag tog tillbaka henne. Hon fick några dampattacker men liksom blev lugn igen bara jag fick ihop henne genom några halvhalter. Världens finaste tjej <3

Jao, finns en del mer att berätta men pallar inte nu. Är så trött! Så det var väl allt för mig idag typ :)

Fotboll!

Fotboll nu ju! Fan att Sverige ligger under... Men seriöst, Zlatan skulle inte ha haft det gula kortet -.- Jävla cp-domare. Får hålla tummarna på att andra halvan blir bättre, annars blir det en sur avslutning på fredagskvällen.
(Diggar denna bilden :D)

Dagens låt

Noll disciplin - Kliv av min rygg


Ridit Kappan

Tjo! Nu har jag varit ute och ridit Kappan. Vi har ju samma schema som förra årskursen = "sovmorgon" på fredagar. Bussen går vid fem i från Rottne så jag sticker till hållplatsen då ;)

Anyway, Kappan gick väl fint. En gång fjantade hon och ville hem, och några gånger efter galopperna var hon lite småjobbig - men det är hon ju alltid! :D Annars var hon väl pigg och glad. Jag red Wicén, dalåkra, Wicén. Det tog ungefär 35 minuter.

Zoom

Fan vad bra zoom jag har på kameran! :D

Ridning Shakkan

Hade tänkt hoppa en övning men så kom det jävla regnet -.- Det som var så fint väder innan! Gud, då var man verkligen irriterad! Sedan hände en grej och så bråkade jag med typ Shakkan i 10 minuter. Kan inte skylla på henne över det som hände. Det är bara ta åt sig och säga att det är ens eget fel, inte mer med det. Imorgon är en ny dag och då tar jag nya dag. (Jag vann tillslut kampen ändå så ;]) Det blev typ 20 minuter ridning bara... Ska försöka hoppa imorgon istället.

:'(

Mår dåligt nu. Har nyss bråkat med min bästa vän. ...
Förlåt älskling <3

UPPS!

Låtsasmorfar fyller visst år idag :D *efterbliven* Tryck på bilden för att den ska bli större ;)

Dagens låt

Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer performing - Give Me Everything

Ridit Kappan

Så, nu har jag ridit Kappan. Bussen går vid halv så nu ska jag bara chilla lite :) (Och knyta conversen ;D) Ridningen gick i alla fall bra. Mycket bra faktiskt! Bättre än vad jag förväntat mig och bättre än på länge. Jag red med sporrarna också. Måste ju testa lite vilket som känns bäst ;) Men hon tjurade i alla fall lite när sporrarna trycktes för hårt - och det är ju bra att hon säger ifrån!

Jag började med att trava fram med många volter och någon serpentin. Efter uppvärmningen red jag volter i varje hörn för att få henne mer mjuk och lösgörande. Det funkade bra men hon behöver jobba vidare med volter i vänster varv.

Jag red också lite slalom i slutet. Det gick bättre och bättre för varje gång. :) Kul var det också!

Även drog jag in några öppna/slutna och halter från skritt (;

RSS 2.0